SkyscraperCity Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
1,759 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Bon, deel 2. Bij de moezel denk je vooral aan kleine wijnstadjes vol vakwerk gelegen in meanders maar net stroomopwaarts vind je een veel opener landschap met een heel andere architectuur, nog steeds veel wijn wel. ;)

Rodemack:

We beginnen iets te noorden van Thionville in "La Petite Carcassonne Lorraine" zoals ze zichzelf noemen. Beetje te hoog gegrepen maar het is een heel mooi dorp/stadje en met een bijna volledig bewaarde vestingmuur valt wel te zien waar ze de vergelijking vandaan halen.


 

·
Registered
Joined
·
1,759 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Dalheim:

Een Luxemburgs dorpje met het eerste Romeinse intermezzo. Zo'n 2000 jaar geleden was het een vrij grote nederzetting en daar hebben ze het enige overgebleven Romeinse theater van de Benelux aan overgehouden
Vanaf het archeologisch park heb je een uitzicht op de enorme kerncentrale die zo'n 15 km verder bij Thionville ligt en die het landschap van ver domineert.
 

·
Registered
Joined
·
1,096 Posts
Vanaf het archeologisch park heb je een uitzicht op de enorme kerncentrale die zo'n 15 km verder bij Thionville ligt en die het landschap van ver domineert.[/QUOTE]

Kerncentrale van Cattenom (op 2 na grootste kerncentrale van Frankrijk)
 

·
Registered
Joined
·
1,759 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Ja, dat misstaat echt wel. Zo te zien gebruiken ze dat theater nog voor een soort opvoeringen en dat zal de toeschouwers droog moeten houden zeker. Maar 't blijft gewoon een golfplaten dak dat nog eens veel te dicht boven de overblijfselen hangt.

Remich:

Een klein wijnstadje aan de oevers van de Moezel. Weinig speciaal maar opzich best gezellig. 

·
Registered
Joined
·
1,759 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Nennig:

Als je de brug over de Moezel vanuit Remich oversteekt kom je langs de Duitse kant direct in Nennig terecht. Een aardig klein dorpje dat vooral de moeite is vanwage de resten van een Romeins paleis. Daar is opzich maar een klein deeltje van terug te vinden maar daar hoort wel een van de mooiste mozaïeken ten noorden van de Alpen bij.
 

·
Registered
Joined
·
1,759 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Saarburg:

Al een beetje dieper Duitsland in. Niet zover van de samenvloeiing met Moezel ligt Saarburg zelf aan een klein zijriviertje van de Saar. Niet groot maar ontzettend mooi gelegen.

 

·
Registered
Joined
·
1,759 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Sierck les bains:

Dit kleine stadje ligt rondom de indrukwekkende ruïne van het kasteel van de hertogen van Lotharingen. Mijn bezoek hier werd wel wat vroegtijdig afgebroken door een gigantische stortbui. 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top