SkyscraperCity Forum banner

Fertőszentmiklós

4594 Views 12 Replies 8 Participants Last post by  daneo
vandaag ben ik teruggekomen van 2,5 week vakantie in Hongarije.
we zaten in het dorpje Fertőszentmiklós niet ver van de oostenrijkse en Slowaakse grens, helemaal in het noordwesten van het land (tegen de Neusiedler See aan)
dit dorpje is een saai hongaars gat, maar daarom is het misschien wel intresasnt om er foto's van te zien, want zo ziet een typisch hongaars dorpje er nou uit.
erg arm zag het er niet uit, met veel grote huizen nog (niet in ons dorpje, maar in de grotere dorpen) en de mensen hebben allemaal grote tuinen, ruimte zat dus!
2 weken zijn we hier gebleven , een handige ligging tussen Wenen, Bratislava en Gyor om vervolgens nog een weekendje praag te doen.
hier even 12 willekeurige foto's van het dorp en de omgeving; het Esterhazy kasteel dat in Fertod staat. in boekjes wordt ht omschreven als het Versailles van het oosten maar dat is nogal overdreven.
toch was het wel een mooi kasteel, heb alleen helaas geen goede fotos gemaakt(had net de panorama knop op de camera uitgevonden:lol:

1. om te beginnen ons straatje, het huis links met de grijze auto was ons huisje. wij waren de enige toeristen in het dorp.


2. onze straat.


3. doorgangsweg


4. 'kruispuntje'


5. rails


6. heb niet het idee gehad dat er treinen rijden. er stond een trein die eruit zag alsof die niet al 10 jaar stond weg te rotten, volgens mij een 'City Hopper' maar die stond 2 weken op dezelfde plek:lol:


7. zooi


8. vergane glorie


9.


10. nu verder met het Ezsterhazy kasteel,
de voorkant;


en achterkant:
11.

12.
1 - 2 of 13 Posts
Leuke serie, lekker rustig dorp. Trouwens, die spoorlijn wordt wèl intensief bereden, kun je aan de rails zien, die zijn flink afgeslepen en ik heb ook nog eens op de kaart gekeken: Vanuit Wenen kun je linksom of rechtsom het meer naar Budapest, ik denk dat het in Fertöszentmiklós om een stevig neventraject gaat. Mogelijk dat hier veel goederenvervoer langs gaat.

Verwondert mij dat je nog geen commentaar krijgt op deze serie in de trend van `Wat een saai dorp` of `Hier valt niets te beleven`. Als ik zo`n reportage maak van een lekker rustig stadje in Noord-Duitsland, dan staan de meesten wel in de startblokken om de plaats tot op de grond af te branden :lol: . Gelukkig is deze reportage gepost in vakantietijd. Er is momenteel een typische `overkill` aan fotoseries hier op het HHF.
^^ Ik ging af op de kaart en op het afgeslepen spoor. Misschien dat het direkt na de oogsttijd vol zit met bieten-en graanwagons, wie weet?

En wat grote tuinen betreft, dat brengt ook veel onderhoud met zich mee, hoor. Daar kan ik over meepraten. Zo`n vijf keer per jaar moet ik er (soms kruipend) door heen om al dat onkruid te wieden en om de bomen in het gareel te houden. Valt mij juist op, dat tuinen als in Hongarije amper onderhoud nodig hebben, vanwege de droge, zomerse omstandigheden en omdat er overwegend gras ligt. Dan kun je ook een grote tuin hebben.
1 - 2 of 13 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top