SkyscraperCity Forum banner

Fertőszentmiklós

4596 Views 12 Replies 8 Participants Last post by  daneo
vandaag ben ik teruggekomen van 2,5 week vakantie in Hongarije.
we zaten in het dorpje Fertőszentmiklós niet ver van de oostenrijkse en Slowaakse grens, helemaal in het noordwesten van het land (tegen de Neusiedler See aan)
dit dorpje is een saai hongaars gat, maar daarom is het misschien wel intresasnt om er foto's van te zien, want zo ziet een typisch hongaars dorpje er nou uit.
erg arm zag het er niet uit, met veel grote huizen nog (niet in ons dorpje, maar in de grotere dorpen) en de mensen hebben allemaal grote tuinen, ruimte zat dus!
2 weken zijn we hier gebleven , een handige ligging tussen Wenen, Bratislava en Gyor om vervolgens nog een weekendje praag te doen.
hier even 12 willekeurige foto's van het dorp en de omgeving; het Esterhazy kasteel dat in Fertod staat. in boekjes wordt ht omschreven als het Versailles van het oosten maar dat is nogal overdreven.
toch was het wel een mooi kasteel, heb alleen helaas geen goede fotos gemaakt(had net de panorama knop op de camera uitgevonden:lol:

1. om te beginnen ons straatje, het huis links met de grijze auto was ons huisje. wij waren de enige toeristen in het dorp.


2. onze straat.


3. doorgangsweg


4. 'kruispuntje'


5. rails


6. heb niet het idee gehad dat er treinen rijden. er stond een trein die eruit zag alsof die niet al 10 jaar stond weg te rotten, volgens mij een 'City Hopper' maar die stond 2 weken op dezelfde plek:lol:


7. zooi


8. vergane glorie


9.


10. nu verder met het Ezsterhazy kasteel,
de voorkant;


en achterkant:
11.

12.
See less See more
12
1 - 4 of 13 Posts
net zo plat als in Nederland, en zo was het over de grens, in oostenrijk ook( daar ging mijn beeld van oostenrijk met bergen)
wat jij zegt over een druk spoor; de drukste dag hebben we 4 treinen langs horen komen, maar misschien heeft dat dan met de zomervakantie te maken.
ik was eigenlijk wel jaloers op de grote tuinen die de mensen daar hadden, lijkt me heerlijk!
Als ik naar foto's 6, 9, 10 en 11 kijk merk ik nog wat Oostenrijkse bouwstijlinvloeden, misschien zijn dat uitlopers van het Oostenrijks-Hongaars Rijk, of heb ik het totaal fout?
klopt, op zich merk je ook vrij weinig van landschapsverandering als je van Hongarije naar Oostenrijk rijdt. Het enige wat ons opviel is dat de tuinen in Oostenrijk veel beter onderhouden werden dan een kwartiertje verder rijden als we in Hongarije waren.

Ik ben ook in Sopron geweest (volgens mij staan daar ook ergens foto's van) een stad in het westen van Hongarije dat vroeger in Oostenrijk lag. het hele gebied waar deze fotos zijn gemaakt hoorde vroeger bij het Oostenrijks-Hongaarse rijk.
See less See more
1 - 4 of 13 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top