SkyscraperCity banner

521 - 535 of 535 Posts

·
Moderator
Joined
·
27,942 Posts
Vicepresident Aragonès: "Amb l'ampliació dels recintes firals fem possible el projecte estratègic per Fira Barcelona i pel conjunt del país"

Les obres tindran un cost estimat de 333,15 milions d’euros i es preveu que estiguin finalitzades l’any 2024 en el cas de Gran Via, i al 2029 pel recinte de Montjuïc
La institució firal s’ha convertit en un motor econòmic de primer ordre, que genera 2.600 milions d’euros anuals a Barcelona, amb 40.000 llocs de treball directes i indirectes creats
La Generalitat, a través del departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, és el principal accionista de Fira 2000 amb una participació del 55,24% de l’accionariat.


El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha assenyalat avui que “amb l’acord d’ampliació mirem cap al futur i projectem la Fira que necessitarem d’avui a 10 anys”. Aragonès ha valorat amb aquestes paraules la recent decisió de la Junta d’accionistes de Fira 2000, que la setmana passada va aprovar el nou projecte financer per l’ampliació del recinte de Fira de Barcelona de Gran Via i la remodelació del de Montjuïc. La Generalitat, que manté la majoria del capital de Fira 2000 amb una participació del 55,24% de l’accionariat, canalitza a través del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda aquest projecte financer.

El vicepresident, que ha participat avui en la presentació del balanç del 2019 i els plans de futur del Consell General de Fira de Barcelona, ha afirmat que “hem fet possible el projecte estratègic, no només per Fira de Barcelona, sinó pel conjunt del país. L’ampliació del recinte de Gran Via i la remodelació del recinte de Montjuïc tindrà un impacte que va molt més enllà del que és la pròpia Fira”. Pere Aragonès ha afegit que aquest projecte és una aposta de futur gràcies a la suma de les institucions que configuren la societat Fira 2000 i que el faran possible, i ha remarcat especialment el lideratge de la Generalitat de Catalunya “en tant que és el màxim accionista de Fira 2000, que es la societat que vehicula aquesta ampliació i la gestió del recinte de Gran Via”.

Aragonès ha indicat que “la institució firal s’ha convertit en un motor econòmic de primer ordre, que genera 2.600 milions d’euros anuals a Barcelona, amb 40.000 llocs de treball directes i indirectes creats”. També ha insistit en “la capacitat de treballar conjuntament en aquest projecte d’ampliació i tenir la ferma voluntat de donar aquest impuls estratègic a Fira de Barcelona” i ha indicat que “ens hem posat d’acord en mirar cap al futur i projectar la Fira que necessitarem d’aquí a 10 anys, perquè la Fira ha de poder competir amb els equipaments firals més importants del món i ha de poder atreure grans esdeveniments i organitzar diferents certàmens de forma simultània”.

En definitiva, “la Fira ha d’enfortir el lideratge en l’organització de fires i congressos, modernitzant-se i ampliant la seva capacitat i els seus serveis, per augmentar el seu nivell de competitivitat a escala internacional i contribuir al dinamisme econòmic i al progrés social de la ciutat i del país”.

Així, la setmana passada la Junta General d’accionistes de Fira 2000, la societat responsable de l’ampliació del recinte de Gran Via i la remodelació de les instal·lacions de Montjuïc, va aprovar el finançament que servirà per fer front al procés d’ampliació del recinte de Gran Via i de remodelació dels espais firals de Montjuïc de Fira de Barcelona. D’acord amb el protocol signat el passat 13 de febrer entre les sis institucions que configuren la societat Fira 2000, el projecte estableix els instruments de finançament i els compromisos financers que assumirà cadascuna de les parts, els quals quedaran reflectits en un pacte accionarial. Les obres implicaran una inversió de 333,15 milions d’euros i està previst que s’inaugurin l’any 2024 en el cas de Gran Via, i al 2029 pel recinte de Montjuïc, coincidint amb el centenari de l’Exposició Universal del 1929.

Per finançar aquest gran projecte d’infraestructures firals, durant el període 2022-2026, i garantir l’equilibri patrimonial de Fira 2000, el finançament s’ha estructurat a través d’aportacions dels accionistes, endeutament de la societat Fira 2000 i el cànon que rep aquesta última societat i que paga Fira de Barcelona. Cal tenir present que les aportacions dels accionistes són proporcionals a la participació que tenen cadascuna d’aquestes entitats a la societat: Generalitat de Catalunya (55,24%); Ajuntament de Barcelona (23,47%); Diputació de Barcelona (7,09%); Àrea Metropolitana de Barcelona (7,09%); Ajuntament de l’Hospitalet (5,54%); i la Cambra de Comerç de Barcelona (1,57%).

Un gran projecte d’infraestructures firals: 300.000m2 de superfície d’exposició a Gran Via i el nou projecte “Univers Montjuïc”

El projecte financer dissenyat per Fira 2000 servirà per fer realitat el nou projecte d’infraestructures de Fira Internacional de Barcelona. Un projecte que passa per l’ampliació i remodelació dels espais firals de Gran Via i Montjuïc. L’objectiu és afermar el lideratge de la institució en fires i congressos, augmentar el seu nivell de competitivitat a escala internacional, i contribuir a l’activitat econòmica i empresarial del territori.

En el cas del recinte de Gran Via, això es tradueix en incrementar la superfície bruta expositiva dels 240.000 m2 a 300.000 m2. D’aquesta manera, s’obriran les possibilitats de creixement dels salons propis i externs, i Fira Internacional de Barcelona podrà competir amb els equipaments firals més importants a nivell mundial, atraure grans esdeveniments i poder fer diversos certàmens simultàniament. Està previst que les obres d’ampliació s’inaugurin l’any 2024.

La remodelació dels espais firals de Montjuïc, es vol estrenar coincidint amb el centenari de l’exposició internacional de Barcelona del 1929. L’objectiu és adequar l’espai actual a les exigències i les necessitats firals del segle XXI, tot mantenint l’essència del recinte històric, íntimament lligat a l’imaginari popular de la ciutat de Barcelona.

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/380039/vicepresident-aragones-amb-ampliacio-dels-recintes-firals-possible-projecte-estrategic-fira-barcelona-pel-conjunt-del-pais
 

·
ZERO
Joined
·
15,551 Posts
L'Hospitalet aprueba la ampliación del recinto Granvia de la Fira

El pleno del Ayuntamiento de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) ha aprobado provisionalmente este miércoles la modificación del Plan General Metropolitano para la ampliación del recinto Granvia de la Fira de Barcelona, que está previsto que esté lista en 2024.

El acuerdo ha recibido el apoyo de todos los grupos municipales excepto de L'Hospitalet En Comú Podem-En Comú Guanyem. Ahora el consistorio trasladará el proyecto aprobado a la Dirección General de Ordenación del Territorio y Urbanismo del Departamento de Territorio y Sostenibilidad de la Generalitat, para su aprobación definitiva. Así, el Ayuntamiento impulsa el planeamiento urbanístico necesario para generar el espacio que permita la ampliación del recinto de Granvia, acordada por las distintas administraciones en febrero del año pasado.
El crecimiento se llevará a cabo en unos terrenos de 40.000 m2 de superficie situados en la zona comprendida entre la avenida de Joan Carles I y las calles de las Ciencies, Salvador Espriu y José Agustín Goytisolo, de L'Hospitalet, donde actualmente hay dos edificaciones y terrenos no ocupados.

En este espacio se construirá un edificio de dos plantas con 60.000 m2, además de una edificación para oficinas y servicios, destinada a usos feriales, que conectará con el pabellón 1 y el hall Europa del recinto a través de un paso elevado, dando continuidad a la pasarela que conecta todos los pabellones.A10
 

·
Registered
Joined
·
3,373 Posts
^^

"El acuerdo ha recibido el apoyo de todos los grupos municipales excepto de L'Hospitalet En Comú Podem-En Comú Guanyem."

Qué curioso, siempre del lado del progreso este partido.
 

·
Registered
Joined
·
3,373 Posts
La Fira de Barcelona en Gran Via amplía su recintoLa Fira crece. El Ayuntamiento de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) ha dado luz verde a la modificación del Plan General Metropolitano que permitirá ampliar el recinto de Fira Barcelona en Gran Via.

Con esta modificación, la superficie expositiva bruta del recinto crecerá hasta 300.000 metros cuadrados, actualmente cuenta con 240.000 metros cuadrados. La compañía prevé que la ampliación este terminada en 2024, según Expansión.

El crecimiento de la Fira se dará en terrenos colindantes al recinto actual, que suman 40.000 metros cuadrados, y están parcialmente ocupados por dos edificios. En el solar se construirá un pabellón de 60.000 metros cuadrados de superficie.
 

·
ZERO
Joined
·
15,551 Posts
El Victoria Eugenia, que da cobijo a los sin techo por el coronavirus, acogió a los países sin pabellón en la Exposición Internacional de 1929.

Durante los meses de mayo y junio de 1929 el Palacio Reina Victoria Eugenia, situado en Montjuïc junto a la fuente mágica de Buïgas, recibió la visita del Alfonso XIII y su mujer, que dio nombre al edificio, al menos en seis ocasiones. El motivo, celebrar la inauguración de la representación de países que en la Feria Internacional de Barcelona no contaban con pabellón propio, al estilo del magnífico creado por Mies van der Rohe para Alemania. Un lugar para exponer lo bueno y mejor de cada país para que lo viera el resto de mundo; fuera bacalao, mantequilla, muebles, bordados, joyería, orfebrería, o los últimos modelos de locomotoras de tren, motores de coche y aeroplanos.

Casi cien años después, el destino ha querido que este mismo edificio acoja, como medida para paliar los efectos del coronavirus, a otros que no cuentan con la infraestructura necesaria para poder vivir, los sin techos: por ahora, 350 personas, todos hombres, que pasarán el confinamiento en estas instalaciones que gestiona Cruz Roja y el Ayuntamiento y que ha ayudado a montar Guardia Urbana y Ejército de Tierra (que ahora cocina y limpia), tras instalar literas, duchas y lavabos portátiles. El espacio ofrece un total de 450 plazas de las 2.200 que el Ayuntamiento ha preparado para garantizar comida, seguridad e higiene, a los sin techo estos días.
 

·
Registered
Joined
·
3,373 Posts
Barcelona seguirá como sede del Mobile Congress al menos hasta 2024

El Consejo de Ministros aprobó hoy un real decreto por el que el Gobierno amplía su contrato con la organizadora del Mobile World Congress (MWC), la patronal mundial de telecomunicaciones, GSMA, y se prorroga hasta 2024 a Barcelona como sede de la considerada como mayor feria tecnológica del mundo.

 

·
Registered
Joined
·
104 Posts
La ampliación prevista en el recinto de Gran Vía de Fira de Barcelona, una obra que debería concluir en 2024 / FdB

La ampliación prevista en el recinto de Gran Vía de Fira de Barcelona, una obra que debería concluir en 2024 / FdB

Orange lleva el planteamiento urbanístico de Fira Barcelona al TSJC
La justicia admite a trámite el recurso de la compañía sobre la ampliación del recinto de Gran Via aprobado por el Ayuntamiento de L'Hospitalet

La firma de telecomunicaciones Orange ha llevado el planteamiento urbanístico para la ampliación de Fira de Barcelona ante el Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (TJSC). El recurso se plantea sobre el plan general metropolitano aprobado el pasado febrero en pleno por el Ayuntamiento de L’Hospitalet de Llobregat y que prevé la construcción de un nuevo pabellón de 60.000 metros cuadrados.

La sección tercera de la sala contencioso administrativa del TSJC es la que ha admitido a trámite el recurso de Orange, según consta en el Diario Oficial de la Generalitat de Cataluña (DOGC). La oposición se centra en la aprobación provisional de la modificación puntual del Plan General Metropolitano que L’Hospitalet aprobó el pasado 26 de febrero y que daba luz verde a la ampliación del recinto de Gran Vía.


Orange lleva el planteamiento urbanístico de Fira Barcelona al TSJC
 
521 - 535 of 535 Posts
Top