SkyscraperCity Forum banner

?

Status
Not open for further replies.
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
6,646 Posts
Slika je prelijepa, samo da je malo veca. ^^ Dat cu ti 8/10, jer da nije tako mala bila bi i 9. Fokus je malo vise ulijevo pozicioniran, te mi se ne svidja sto je u kadar usla glava tamo nekog tipa( cak i u prvi plan ). Svidja mi se melanholicnost boja, tj. nijedna nije previse napadna, osim boje majice ovog lika sto je ima. Naravno mogao si crop efekte ovdje, kao i pattern neki da ubacis, ne znam da ti pozadina ili ova raja na slici bude u sivoj, a sama fontana kao i voda u njoj u full boji... Detalj je i vise no zanimljiv, no kazem to je se moglo puno bolje odraditi. Ovako 8/10. :)
 

·
Super Moderator
Joined
·
19,134 Posts
pa imaš valjda original sliku? :)
gotovo svi programi za uređenje slika imaju opciju za resizeanje fotki (sigurno na kompu imaš Microsoft Office Picture manager - pronađi ga desnim klikom miša na "Open with").
i samo stavi rezoluciju oko 1000 pixela. vrlo je jednostavno.
 

·
Registered
Joined
·
6,646 Posts
Da, svi graficki formati poput png( najbolji za web ), jpg( najcesce koriscen), gif, tiff, svg i mnogi drugi su podlozni smanjivanju prvobitne velicine slike, dok je samo jpeg2000 sposoban za povecavanje velicine slike( pomocu matematickih formula dobija se uvecana slika bez ikakvog gubitka ostrine slike ili bilo kog elementa. Naravno u procesu moze doci do multiplikacije nekog objekta na slici, no to se sve da srediti grafickom obradom na pouzdanom softveru.
 
1 - 9 of 9 Posts
Status
Not open for further replies.
Top