SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 191 Posts

·
Registered
Joined
·
150 Posts
Discussion Starter · #1 ·
В базата на Ботев Пловдив в кв. Коматево ще бъдат вложени 8,5 милиона лева. Внушителната сума е описана в проекта, който бе одобрен от мажоритарния собственик на клуба Цветан Василев.

По този начин ПФК Ботев ще инвестира почти двойно повече средства от заложените в концесионния договор за спортно-възстановителния център, според който минималният финансов влог трябва да бъде 4 757 000 лева.

Ръководството има пълната готовност да стартира строежа на базата. Работата по нея ще започне да кипи веднага, след като проектът бъде одобрен и от Община Пловдив.

Супермодерният център, на който ще се подготвя цялата школа и представителния тим, се разполага върху площ от 66 034 кв.м. Той включва 5 футболни терена, многофункционална спортна площадка, писта, пясъчник, спортно-възстановителен център, паркинг и трибуна с 2000 седящи места.
 

·
Registered
Joined
·
150 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Изграждането на терените в Коматево реално стартира (СНИМКИ + ВИДЕО + ИНТЕРВЮ)

Вчера читател на plovdivchanin.com и 20four7.bg ни подкани да отидем и да снимаме изграждането на новата тренировъчна база на Ботев Пловдив в квартал Коматево. Преди няколко седмици официално бе даден старта на строежа на базата, но поради ремонта на терена на стадион Христо Ботев строителството в Коматево се забави. Още с пристигането си в Коматево, нашият репортер зърна огромното количество машини (Камиони, фадроми и багери). Под козирката на подобието на трибуна открихме и работниците, които се възползваха от обедната си почивка. Точно в 13.00 десет минути след като екипът ни пристигна двайсетина работника се качиха по машините и се заловиха за работа. Използвахме момента и се запътихме към шефа на обекта, който в последните десет минути правеше оперативка на хората си, докато те обядваха. Ето какво ни разказа той за това как върви работата по изграждането на тренировъчната база. Четирите колчета, на които толкова много сме обърнали внимание във видеото и снимките са обозначения за четирите корнера на четирите игрища които ще бъдат изградени.
http://20four7.bg/index.php?option=...5-00&catid=196:head-lines&Itemid=540#g_7570_0
 

·
Registered
Joined
·
758 Posts
Не съм сигурен, дали трябваше да се отваря нова тема за тренировъчната база или ъпдейтите да са в темата за спортната инфраструктура. Все пак е хубаво, че са почнали същинската част. Един въпрос обаче ми се мъти в главата! След като Ботев взеха стадиона, футболния отбор на Коматево къде ще играе мачовете и въобще ще съществува ли вече? Последната година Коматево играха в "Б" областна и завършиха на доста незавидно място.
 

·
Longing for civilization
Joined
·
217 Posts
Това е проект за най-голямата футболна академия в България. Разбира се, че трябва да има отделна тема.

За ФК Коматево - нямам представа.
 

·
Registered
Joined
·
2,911 Posts
Това е проект за най-голямата футболна академия в България. Разбира се, че трябва да има отделна тема.
+1 Аз съм на същото мнение.

ПП
Понеже заглавието на темата трябва да е и на английски, нека някой от модераторите, когато има време да добави "Komatevo Training Facility". Благодаря предварително!
 

·
Registered
Joined
·
2,911 Posts
ФК "Ботев" модернизира два стадиона в Пловдив


На 66-декаровия терен в Коматево се предвижда да бъдат изградени пет футболни игрища и една многофункционална спортна площадка, която е предвидена в следващ етап да бъде покрита, трибуни за 2000 зрители и спортно-възстановителен и хотели комплекс на два етажа.

ФК "Ботев Пловдив" стартира амбициозна инвестиционна програма до 2014 г. за пълно обновяване на едноименния пловдивски стадион, известен още като "Колежа", и за изграждане на модерна спортно-тренировъчна база на игрището в кв. Коматево.

"В началото на тази година направихме обществено обсъждане на изготвения проект запоетапна реконструкция и реновиране на стадион "Христо Ботев", през март започнахме с изграждане на изцяло нов терен с дренажна и отоплителна система", припомни изпълнителният директор на футболния клуб Ангел Палийски. Същинските строителни дейности – изграждането на нови трибуни за 18 000 души, ще може да стартират, след като вземем на концесия стадиона", уточни той. В момента община Пловдив усилено подготвя документация и анализи за обявяване на концесионна процедура, която трябва да бъде съгласувана с няколко министерства и областния управител и одобрена от общинския съвет. "Ако успеем до края на ноември т.г. да подпишем договора, през февруари-март 2013 г. ще продължим с поетапната реализация на проекта."

Стадион "Коматево" става спортно-тренировъчна база
Теренът от 66 000 кв.м бе взет на концесия от клуба през март т.г. Инвестиционната програма е на стойност 8.5 млн. лв. и надвишава многократно заложените в концесионния договор параметри. "Не само мъжкият, а и отборите от детско-юношеската школа на "Ботев" ще провеждат заниманията си на новата база", посочи изпълнителният директор Ангел Палийски. Проектът, отново дело на арх. Георги Савов и екип, предвижда да бъдат изградени пет футболни игрища и една многофункционална спортна площадка, предвидена в следващ етап да бъде покрита. Четири от игрищата ще са с естествена тревна настилка, едно от тях и площадката - с изкуствена трева. Ще има писта за бягане, като характерен елемент от нея са участъци със стръмни наклони. Предвиден е и пясъчник с размери 10х20 м в съответствие с най-съвременните методики за тренировка на футболисти.
Към основния терен с размери 105х67 м ще се изгради трибуна за 2000 зрители. Под нея са разположени два комплекта съблекални и санитарни помещения за отборите, помещения за съдии, треньори, медицински кабинет, салон за фитнес и силова подготовка на играчите с площ 200 кв.м. Трибуната ще бъде частично покрита с метална козирка. Под нея с достъп от ул. "Коматевско шосе" са разположени кафе и магазин за феновете на отбора.
На едно от по-малките тренировъчни игрища също е предвидена трибуна с около 200 места.
В югоизточния край на терена е ситуиран спортно-възстановителен и хотелски комплекс с РЗП около 3600 кв.м. В него са разположени съблекални със санитарни площи и душове за детско-юношеската школа, модерен SPA център, оборудван с най-съвременни уреди за възстановителни и лечебни процедури, кухня и ресторант за 100 души, фоайе с рецепция и лоби бар, зони за рекреация и игри, хотелски стаи за 105 легла. Тук ще бъдат и помещенията на администрацията на футболния клуб.
За целия комплекс са осигурени места за паркиране на 6 автобуса и 87 леки автомобила. Предвидено е чимово стопанство, което ще осигурява необходимата трева и за терена на стадион "Ботев".
Старт на строителните работи на новата спортно-тренировъчна база в кв. "Коматево" беше даден на 2 юли. Главен изпълнител и на този обект е "ИПС Инфраструктури" АД, който се ангажира до 10 октомври т.г. игрищата да са затревени, а до края на 2013 г. да бъде финализиран целият тренировъчен комплекс.

http://stroitelstvo.info/show.php?storyid=1866028
 

·
Registered
Joined
·
1,401 Posts
Изграждането на терените в Коматево реално стартира (СНИМКИ + ВИДЕО + ИНТЕРВЮ)http://20four7.bg/index.php?option=...5-00&catid=196:head-lines&Itemid=540#g_7570_0
Много ценни снимки. На двете снимки с плановете се вижда как ще изглежда базата в действителност и разликите с рендерите. Явно първоначално не са предвидили електрическите далекопроводи минаващи през парцела.
 

·
Registered
Joined
·
2,665 Posts
Терените в Коматево готови до 10 дни

Терените на базата в Коматево ще са готови до 10 дни, похвалиха се от ръководството на футболен клуб „Ботев“. Дренажа на игрищата бе положен преди близо месец, а до седмица шестте терена ще са напълно готови за полагане на настилката.

От клуба обаче няма да бързат да слагат чимовете на четирите игрища, които ще са с естествена настилка, заради очакваните метеорологични условия. „За сметка на това двете, които ще са с изкуствена трева – едно с нормални размери и едно маломерно, могат да бъдат застлани най-късно до 2 седмици. Настилката вече е в Пловдив и е въпрос на дни да бъде положена“, заяви Николай Киров, шеф на ДЮШ на Ботев.

Със завършването на игрищата приключва първия етап от изграждането на базата. Веднага след него обаче стартира изпълнението на втория, който включва изграждане на трибуни край игрищата.


http://www.gustonews.bg/?page=article&instanceID=21961&FCID=FCc7eb2e170108f21cdb0b8b2874eccb88
 

·
levski forever
Joined
·
12,728 Posts
Ултрамодерно спортно съоръжение в Пловдив

Видео.
http://tv7.bg/sport-news/victoria-fc/9506512.html

Тренировъчната база на Ботев (Пловдив) в квартал Коматево ще бъде напълно завършена до юни 2013 г. Ултрамодерното съоръжение ще е с шест игрища и хотелска част.

На базата в Коматево ще бъде изграден и специален кът за отдих. В плановете е включен парк с беседки, където родителите на юношите ще могат да се срещат с децата си.
 

·
levski forever
Joined
·
12,728 Posts
5 месеца по- късно: Базата на Ботев в Коматево позеленя (снимки)

http://plovdivnews.net/index.php?op...icle&id=26387:26387&catid=88:botev&Itemid=123

Точно 5 месеца, след като бе направена първата копка на новата база на Ботев в Коматево (13 юни), вече се вижда напредъкът на строителните дейности, видя репортер на PlovdivNews.net. Тревната настилка на едно от игрищата вече е поставена, като същевременно се строят и трибуните. Положени са и основите за хотелската част. От следващата седмица започва изграждането на оградата и продължава озеленяването на терените.

Припомняме, че договорът за концесията бе подписан от кмета Иван Тотев от страна на общината и Ангел Палийски от страна на Ботев в края на март. Тогава ръководството на жълто- черните пое ангажимента да инвестира почти 5 милиона лева, за да превърне пустеещите игрища в модерна спортна база.

Комплексът в Коматево ще се разполага върху площ от 66 034 кв.м. Той включва 5 футболни терена, многофункционална спортна площадка, писта, пясъчник, спортно-възстановителен център, паркинг и трибуна с 2000 седящи места. Най-малкият терен ще бъде покрит и там ще се водят зимните тренировки. Освен това ще има и хотелска част със спортно- възстановителни центрове и офиси върху 5500 кв. м.

Още с подписването на договора от Ботев завиха, че не само ще спазят срока, който е 2 години, а и ще изпълнят условията по концесията доста по- бързо. 5 месеца по- късно се вижда, че намеренията не са само на думи, а и постепенно се превръщат във факти. Комплексът на Ботев ще е единствения в България от този тип.
 

·
levski forever
Joined
·
12,728 Posts
Ангел Палийски заедно с водещият Борислав Димитров са на базата в Коматево, където Палийски разказва всичко за изграждащата се база, както и плановете за реконструкция на стадион "Христо Ботев".

http://vipsport.plovdiv24.bg/
 
1 - 20 of 191 Posts
Top