SkyscraperCity banner

61 - 80 of 3672 Posts

·
Registered
Joined
·
3,069 Posts
New insignias for the Kosovo Security Forces

June 8 (Kosovo Times) - President Sejdiu has signed the decree on the coat of arms and the insignias of 15 units of the Kosovo Security Forces. The decree is signed in accordance with the Law on Kosovo Security Forces and is one more step towards further consolidation of the Kosovo Secuity Forces as a modern force being build in accordance with NATO standards.

http://www.kosovotimes.net/flash-news/430-new-insignias-for-the-kosovo-security-forces.html

Sejdiu dekretoi miratimin e Stemave të Njësive të Forcës së Sigurisë së Kosovës

Presidenti i Republikës së Kosovës, dr.Fatmir Sejdiu ka dekretuar sot miratimin e Stemave të 15 Njësive të Forcës së Sigurisë së Kosovës.

Dekreti është shpallur në mbështetje të nenit 18, pika 3 të Ligjit për Forcën e Sigurisë së Kosovës, që përcakton kompetencat e Presidentit të Republikës së Kosovës për miratimin e Stemave të Njësive të Forcës së Sigurisë së Kosovës dhe pas rekomandimit të përbashkët të Ministrit të Forcës së Sigurisë së Kosovës dhe Komandantit të Forcës së Sigurisë së Kosovës.

Dekreti përfshin miratimin e Stemave të Njësive të Forcës së Sigurisë së Kosovës, ashtu siç janë propozuar dhe përshkruar në letrat e datës 7 prill 2009 dhe 2 qershor 2009.

Stemat miratohen për këto Njësi: Brigada e Reagimit të Shpejtë; Brigada e Mbështetjes Operacionale; Komanda e Doktrinës së Stërvitjes; Regjimenti i Mbrojtjes Civile; Komanda e Kërkim Shpëtimit; Kompania e Zjarrfikësve; Materiet e Rrezikshme; Batalioni i Logjistikës; Kompania e Deminimit; Batalioni i Xhenios; Kompania e Aviacionit; Kompania e Mjekësisë; Kompania e Komunikimit; Njësia e Policisë; Njësia Ndërlidhëse për Reagim të Shpejtë.

http://www.president-ksgov.net/?id=5,67,67,67,a,1525
 

·
Moderator
Joined
·
32,083 Posts
Yes indeed ... me likey as well. :)
 

·
bitte spiel mir etwas
Joined
·
4,623 Posts
very stylish
 

·
Registered
Joined
·
3,069 Posts


Soldiers of newly Kosovo Security Force (KSF) stand guard as Nobel Peace Prize laureate and former United Nations envoy for Kosovo Martti Ahtisaari (2nd R) arrives at Pristina's airport joined by EU special representative in Kosovo Peter Feith (R), Kosovo, 15 June 2009. Martti Ahtisaari is visiting Kosovo to participate in celebrations of the first anniversary of the constitution. Kosovo unilaterally declared independence from Serbia in February 2008 and adopted a constitution in June.
 

·
bitte spiel mir etwas
Joined
·
4,623 Posts
coolish!
 

·
Registered
Joined
·
3,069 Posts
Prishtinë, 16 qershor 2009Sot me datën 16.06.2009, para presidentit të Republikës së Kosovës z Fatmir Sejdiu, në Prani të Kryeministrit të Republikës së Kosovës z Hashim Thaqi, Zëvendës Kryeministrit Ramë Manaj, Ministrit të FSK-së zotit Fehmi Mujota dhe zv Ministrit të FSK-së zotit Behxhet Brajshori, Komandantit të FSK-së Gjenerallejtënant Sylejman Selimi, solemnisht dhanë betimin shtatë (7) gjeneral të FSK-së: Gjeneralmajor Rrahman Rama Zv. Komandanti i FSK-së dhe Komandant i Komandës së Forcave Tokësore.

Gjeneralmajor Kadri Kastrati Drejtori i Operacioneve.

Gjeneral-brigade Bashkim Jashari, Inspektorati i Përgjithshëm i FSK-së.

Gjeneral-brigade Nazmi Brahimaj, Komandanti i Brigadës së Reagimit të Shpejtë.

Gjeneral–brigade Zymer Halimi, Udhëheqës i Departamentit të Operacioneve dhe Trajnimit.

Gjeneral-brigade Imri Ilazi, Komandanti i Brigadës Mbështetëse Operacionale.

Gjeneral-brigade Enver Cikaqi, Komandanti i Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes.


Përmbajtja e tekstit të betimit është kjo:
“Betohem solemnisht se do të jem i përkushtuar dhe do t’i qëndroj plotësisht besnik Republikës së Kosovës; se do t’iu bindem urdhrave të Presidentit të Kosovës dhe oficerëve të tjerë mbi mua në pajtim me ligjin; dhe se do t’i kryej detyrat e mia me zell, nder dhe dinjitet.

Gjatë gjithë kohës do të jem mbrojtës i të drejtave dhe lirive të njeriut dhe nuk do të lejoj diskriminim të asnjë lloji, përfshirë gjuhën, etnicitetin apo besimin fetar. Betohem solemnisht se kurrë nuk do të keqpërdori pozitën time, gradën apo ndikimin tim për përfitim material apo personal
 

·
Registered
Joined
·
3,069 Posts
NATO asks KSF to build its capacities on time


June 18 (Kosovo Times) - NATO representatives have requested from the Minister of the Kosovo Security Forces to stick to the time line agreed for the conclusion of the process of creating the KSF capacities.
“It is important that we stick to the agreed dynamics and agenda on the KSF capacity building and that we have on time the first operational capacities of the KSF”, Frank Boland, Director of Planning and Policy from NATO, told Femi Mujota, Minister of the KSF.
Both officials discussed the cooperation and signing of concrete agreements between Kosovo and other countries on issues related to the Kosovo Security Forces.

http://www.kosovotimes.net/flash-news/558-nato-asks-ksf-to-build-its-capacities-on-time.html

Seems as they wanna leave ASAP. :lol:
 
61 - 80 of 3672 Posts
Top