SkyscraperCity banner

17381 - 17399 of 17398 Posts

·
Registered
Joined
·
136 Posts

Si behet zbarkimi.
Ashtu si e parashikoja ne nuk marim fare pjese ne kte stervitje deri tani. Vetem sa i lejojme te sterviten ketu. Shpresoj te jemi me aktiv ne stervitje te tjera pavaresisht se kapacitetet tona jane aq te limituara sa nuk kemi cfare bejm neper stervitje
 

·
Registered
Joined
·
3,236 Posts
Ashtu si e parashikoja ne nuk marim fare pjese ne kte stervitje deri tani. Vetem sa i lejojme te sterviten ketu. Shpresoj te jemi me aktiv ne stervitje te tjera pavaresisht se kapacitetet tona jane aq te limituara sa nuk kemi cfare bejm neper stervitje
Prit ore prit kjo eshte faza e pare vazhdon ende ardhja e personelit,mjeteve e pajisjeve. Ne fazat e ardhshme do mberrijne edhe Patriot, F-35 etj.
Ne fazen e live fire exercise do kete perdorim te armatimeve. Por kuptohet qe FASH aq i ka vetem armatimet e kembesorise (automatike, snajpera, mortaja) . Nuk duhet te habitena pse nuk do marre pjese FASH ne stervitjet e mbrojtjes ajrore.
 

·
Registered
Joined
·
136 Posts
Prit ore prit kjo eshte faza e pare vazhdon ende ardhja e personelit,mjeteve e pajisjeve. Ne fazat e ardhshme do mberrijne edhe Patriot, F-35 etj.
Ne fazen e live fire exercise do kete perdorim te armatimeve. Por kuptohet qe FASH aq i ka vetem armatimet e kembesorise (automatike, snajpera, mortaja) . Nuk duhet te habitena pse nuk do marre pjese FASH ne stervitjet e mbrojtjes ajrore.
E di qe ka stervitje te tjera. Po me duket patetike qe mos te kesh as manpade per te gjuajtur ne stervitje. Megjithate te shofim se do ket live fire exercise per kembesorine. Mbase del dhe ndonje video qitje me Mg4 nga Humvee. Ndoshta perdoren dhe mortaja
 

·
Registered
Joined
·
3,236 Posts
E di qe ka stervitje te tjera. Po me duket patetike qe mos te kesh as manpade per te gjuajtur ne stervitje. Megjithate te shofim se do ket live fire exercise per kembesorine. Mbase del dhe ndonje video qitje me Mg4 nga Humvee. Ndoshta perdoren dhe mortaja
Po jane perdorur ne ate menyre edhe ne stervitjet e viteve te kaluara. Edhe qitje MG-4 apo MG-5 mbi humvee edhe qitje me mortaja 60, 81, 120mm.
 

·
Registered
Joined
·
240 Posts
Ashtu si e parashikoja ne nuk marim fare pjese ne kte stervitje deri tani. Vetem sa i lejojme te sterviten ketu. Shpresoj te jemi me aktiv ne stervitje te tjera pavaresisht se kapacitetet tona jane aq te limituara sa nuk kemi cfare bejm neper stervitje
Shoqerimi ne det nga roja bregdetare, apo ne toke nga PU nuk te duket pjese e stervitjes? Apo ndjekja e teknikes, komunikimit, protokolleve te levizjes a te bazimit. Jemi te ulur ne rreshtin e pare te kesaj super ndermarrje e na takon te vezhgojme gjithcka dhe, per aq sa mundemi e na kerkohet, te japim kontributin tone.
 

·
Registered
Joined
·
136 Posts
Shoqerimi ne det nga roja bregdetare, apo ne toke nga PU nuk te duket pjese e stervitjes? Apo ndjekja e teknikes, komunikimit, protokolleve te levizjes a te bazimit. Jemi te ulur ne rreshtin e pare te kesaj super ndermarrje e na takon te vezhgojme gjithcka dhe, per aq sa mundemi e na kerkohet, te japim kontributin tone.
Bravo, fjalim alla-ministror. Shume menyre e sofistikuar per te then qe thjesht rrim frym syt
 

·
Semi-Retired
Joined
·
6,403 Posts
Nuk ka filluar stervitja o mighty illyria. Perdite ka kamione transporti qe po levizin drejt jugut ose jane duke u stacionuar ne plepa tek ish bazat e natos. Nuk di ta them me siguri por ka perdite kamion me humvee qe levizin nga porti ne drejtim te plepave. Ushtaret po levizin me furgone Fiat Ducato qe siduket MM i ka marr kohet e fundit megjithse disa duhet te jene me qera nga nato vetem per levizje te shpejta sepse kane targa civile.
 

·
Registered
Joined
·
7,013 Posts
E di qe ka stervitje te tjera. Po me duket patetike qe mos te kesh as manpade per te gjuajtur ne stervitje. Megjithate te shofim se do ket live fire exercise per kembesorine. Mbase del dhe ndonje video qitje me Mg4 nga Humvee. Ndoshta perdoren dhe mortaja
E kam sterthene... logjistika eshte baza e çdo ushtrie serioze. Nuk mund te fillosh bam bum pa logjistike, organizim dhe transport, kush e thote te kunderten ose ka par filma rambo ose nuk ja ka iden e ushtrise. Eshte heret per skenare lufte. Ketu po flitet per menyren si do pergatitet terreni per mesymje apo procedurat e zbarkimit.

ps. Kur i "madhi" (usa) flet apo ushtrohet, i "vogli" (ne) rrin urte dhe shikon.
 
17381 - 17399 of 17398 Posts
Top