SkyscraperCity Forum banner
41 - 60 of 71 Posts

·
Moderator
Joined
·
30,945 Posts
Sunucularda sorun varmış.
 

·
Registered
Joined
·
732 Posts
Arkadaşlar forum dondu kaldı ben de. Örneğin City Metro Compilations başlağında en son Barcelona'ya bi post atılmış duruyor, tarihinde Today diyor ama 1 Haziran'dan beri aynı.

Vpnsiz girince düzeliyordu sonra fotoları tekrar görebilmek için vpni tekrar açıyordum. Şimdi Vpnsiz dahi donmuş gibi görünüyor. Hiç güncellenmiyor site . Çözümü var mı?
 

·
Administrator
Joined
·
7,545 Posts
Bu konuda belki ben yardımcı olabilirim.

Sayfanın yeni sahipleri cache sorunu diyor.
Yani giriş yapılmış ve giriş yapılmamış statü arasında her zaman mevcut olan bir konu onlara kalırsa oluyormuş.

Kendim buna pek inanamıyorum çünkü yeni sahiplerden önceki zamanlarda böyle bir sorun hatırlamıyorum.
Maalesef bu ana kadar yeni sahipleri bu konuda ikna edemedim.

Browsernın cache ve cookie bölümünü tamamen sil.
Bazen sorunu öyle giderebiliyorsun.
 

·
Moderator
Joined
·
30,945 Posts
başka bir tarayıcı denedin mi?
 

·
Administrator
Joined
·
7,545 Posts
Cache sorunu derken bu cache sorunu normalde browsernın cacheinden değil sayfanın kendi cachinden kaynaklanıyor.

Bazen browsernın cacheinden gelebilen bir sorun olabiliyor.
O zaman eski veya bozuk cookieler sebep oluyor.
Bu sorun browsernın cacheini silerek çözülebiliyor.

Sonuçta sorunlar birbirine benziyor ama baska sebeplerden kaynaklanabiliyor.
Ayırt etmek o yüzden zor oluyor.

Sayfanın yeni sahipleri Cloudflare denilen sistemi kullanıyor ve uyguluyor.
Bu sistem kendi ayarları nedeniyle siteyi giriş yapılmış ve giriş yapılmamış statü arasinda farkli gösteriyor diyorlar ve bu fark normal olduğunu acıklıyorlar.
Cloudflare sistemi siteye giriş yapan IP adreslerini, bunlarin coğrafi alanlarını ve saire kullanıyor ve öylece dünyanın her yönünde sayfa baska gösterilebiliyor diyorlar.

Ben buna fasarya diyorum çünkü yeni sahiplerden öncede Cloudflare sitede kullanılıyordu ve böyle bir sorun yaşanmıyordu.
Moderatörler bölümünde yeni sahiplerle bunu son zamanlarda tartışıyorum.
Maalesef bu ana kadar onları bu konuda ikna edemedim.
Cloudflare veya ayarları insan yapması olduğu ve Allah'tan gelmediği icin Cloudflare'in ayarları her zaman değiştirilebilir olmalı lazım yeni sahiplere kaç kere söyledim.
Onlar buna maalesef kulak asmıyor ve kendi hatalı yollarından gitmeye devam ediyorlar.
Bana kalırsa akıl var mantık var.
Bu kavramlar yeni sahiplerin lugatında yer almıyor.
 

·
Administrator
Joined
·
7,545 Posts
Sağolasın!

Başka browser maalesef sorunu çözmüyor çünkü kendimde aynı sorunu yaşıyorum.
Kendim normalde Firefox kullanıyorum.
Edge ve Internet Explorer kullandığım zaman sorun değişmiyor.

Firefox'u kapatmamla her zaman cache ve cookieler otomatik siliniyor.
Siteyi yeniden açıp ve siteye giriş yapmadan baktığımda site bir aydan beri ispanyol dili üzeri açılıyor.
Siteye giriş yaptıkdan sonra ingiliz diline dönüşüyor.
Tor browserini kullandığımda dil sorunu yaşamıyorum.
Bu dil sorunu Cloudflare'in IP veya coğrafi ayarlarından kaynaklanıyor.
Maalesef yeni sahipler bununla bile ilgilenmek istemiyor.
 

·
20
Joined
·
395 Posts
,,,evet dün Firefox yerine Google Chrome üzerinden favorilere kayettim bugün açtım baktım aynı olay... evet başka browser maalesef sorunu çözmüyor!

herseferinde Login yapıcaz artık.
 

·
Banned
Joined
·
2,186 Posts
Google chrome kullanan biriyim. 2 gündür siteyle ilgili bir sıkıntı yaşıyorum. Oturum açmak için tıklıyorum ama tuş çalışmıyor. Aynı durum yorumlarda da geçerli yazdığım mesajı gönder tuşuna basıyorum hiç bir hareket yok göndermiyor. Ayrıca mesaj kısmındaki resim yükleme, cümleyi kalınlaştırma, alıntı yapma gibi tuşlarında hiçbiri çalışmıyor. Şimdiye kadar hiç böyle birsey olmamıştı. Düzelecek gibi de görünmüyor. Sadece bu siteyle alakalı bir durum.

Şuan Google dan girebildim ve oturum açtı ve burada sorun görünmüyor. Ama Google chrome da sorun var.

Google chrome nasıl tekrar eskisi gibi kullanılır hale getirebilirim.


Ayrıca sayfa son bir saattir bu şekilde görünmeye başladı ve oturum açmak tamamen imkansız duruma dönüştü.




 

·
Moderator
Joined
·
30,945 Posts
Chrome kaynaklı bir sıkıntı olabilir, sıfırlamayı dene istersen?
 

·
Banned
Joined
·
2,186 Posts
Hayır cıkmıyor. 3 gündür bir tuhaflık var. Sayfanın sekli şemali de tamamen değişti CHROME da.

GOOGLE üzerinden girebiliyorum sadece orada sorun yok ama cok yavaş malesef.
 

·
Moderator
Joined
·
5,610 Posts
Cookie'leri silip denediniz mi? Silip tekrar kurunca eski düzenden devam edebilir çünkü. Elle ayarlardan tüm ayarları sıfırlamak lazım.
 

·
Administrator
Joined
·
7,545 Posts
Bilgisayarda başka browser (Edge, Firefox, Internet Explorer, ...) yüklü var mı?
Başka browser varsa onunla SSC'yi dene.
Böylece sorunun bilgisayardamı veya browserdemi olduğunu anlayabilirsin.

Belki Chrome'un emniyet ayarlarında bir sorun olabilir.
Emniyet ayarlarını degiştirip yeniden dene.
Arkitekt Wars'un önerdiği gibi cache ve cookie bölümünü tamamen sil ve yeniden dene.
Chrome'u yeniden yüklediğini yazdın.
Bunu yaptığında Chrome dosyasınıda sildinmi?
Çünkü Firefox'u sildiğinide dosyası normalde tamamen silinmiyor.
Chrome taminime göre aynı şekilde olması gerek.
Geriye bazı kalıntılar kalınca yine önceki sorun yaşanabilir.
Chrome'u Google abiye çok şeyler anlattığı için tercih etmiyorum.
 

·
Banned
Joined
·
2,186 Posts
Cookie'leri silip denediniz mi? Silip tekrar kurunca eski düzenden devam edebilir çünkü. Elle ayarlardan tüm ayarları sıfırlamak lazım.
Evet sildim. Ama yine aynı sorun vardı. Sanırım sorunu buldum.



Bilgisayarda başka browser (Edge, Firefox, Internet Explorer, ...) yüklü var mı?
Başka browser varsa onunla SSC'yi dene.
Böylece sorunun bilgisayardamı veya browserdemi olduğunu anlayabilirsin.

Belki Chrome'un emniyet ayarlarında bir sorun olabilir.
Emniyet ayarlarını degiştirip yeniden dene.
Arkitekt Wars'un önerdiği gibi cache ve cookie bölümünü tamamen sil ve yeniden dene.
Chrome'u yeniden yüklediğini yazdın.
Bunu yaptığında Chrome dosyasınıda sildinmi?
Çünkü Firefox'u sildiğinide dosyası normalde tamamen silinmiyor.
Chrome taminime göre aynı şekilde olması gerek.
Geriye bazı kalıntılar kalınca yine önceki sorun yaşanabilir.
Chrome'u Google abiye çok şeyler anlattığı için tercih etmiyorum.

evet firefox ve internet explorer var. İnternet explorer ile acılıyor 3 gündür ordan girdim zaten. Sorun chrome da.

Chrome u komple temizledim. çerezleri falan sildiikten sonra sıfırladım. Programdan da sildim , tekrar kurdum ama düzelmedi.

Chrome daha hızlı oldugu icin seviyorum ama bazen sıkıntılar cıkartabiliyor.

Son olarak bugün adobe flash playeri sildim ve tekrar kurdum. Şuan chrome dan yazıyorum düzelmiş görünüyor. Umarım tekrar sorun cıkmaz.
 

·
Moderator
Joined
·
30,945 Posts
Flash kullanan site kaldı mı ki :weird:
 
41 - 60 of 71 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top