SkyscraperCity Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
...
Joined
·
173 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Foster & Partners heeft het ontwerp onthuld van een spectaculair bouwwerk in het Siberische Chanty-Mansiejsk. Het bestaat uit een toren en twee lagere als een diamant vormgegeven gebouwen. Hoewel Foster nog niet veel details prijsgaf, is het gebouw uitgerust met technieken voor duurzame energievoorziening.

De architect zei alvast dat de gedeelten aan de zijkant zonlicht reflecteren, zodat dit het interieur van de toren verlicht. De verschillende atria spelen een sleutelrol in het verwerven van licht en zonne-energie. Het multifunctionele bouwwerk komt te staan op een rijk beboste heuvel. Een uitkijkplatform en restaurant bieden panoramische uitzichten over de stad.

op architectenweb : http://www.architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=9667&iNTypeID=55

 

·
Registered
Joined
·
14,162 Posts
In Siberie zijn ook echte diamanten te vinden (Rusland is echt rijk aan grondstoffen) dus dan is dit natuurlijk wel passend. Echter weer niet in dit deel van Siberie meen ik.

Als ik Wikipedia lees, dan blijkt wel dat de stad perspectief heeft:

De stad is een toeristencentrum voor ski- en snowboardsporten. Hiervoor waren in 2005 15 hotels en 18 geneeskundige instellingen.

De grootste en snelst groeidende economische sector van de stad is de olieindustrie met 94,3% van de productie, gevolgd door de productie van elektriciteit met 2,6% en de voedingsmiddelen- en polygrafische sector. Daarnaast is er visverwerkende industrie en zijn er bosbouwbedrijven. Het belangrijkste oliebedrijf is Gazprom neft (= de grote "vriend" van West-Europa).
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top