Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 79 Posts

·
Banned
Joined
·
11,492 Posts
Ndërtimi i qendrës së Tiranës, 1931Ndërtimi i kryeministrisë.Tirana. Përfundimi i lulishtes në qendër. Arkitektët e kishin projektuar lulishten duke i dhënë thellësi, për të nxjerrë më mirë në pah ndërtesat rreth saj.Tirana - Ish ndertesa e Bashkise dhe dy rruget e famshme .., Rruga e Kavajes dhe Rruga e Durresit.Namazgjaja e Ahmet Beut. A. Degrand. Fillimi i shekullit 20.E rrallë Kulla e sahatit dhe kumona që lajmëronte orën e plotë, parë nga një kënd i veçantë - Tiranë 1916Tyrbja në Tiranë, 1916. Ekziston ende nën një pallat. Arkivi austriak.Tirana. Qershor 1916, varreza e xhamisë së Sulejman Pashës, arkivi austriakXhamia e Sulejman Pashës dhe varrezat e të parëve të Esat Toptanit, arkivi austriak, 1916Tiranë, 1916Tiranë, 1916Tiranë, 1916Rruga kryesore në Tiranë. 1916Tirana. Qershor 1916, arkivi austriak.Tirana. Qershor 1916, arkivi austriak.Tiranë 1916, arkivi austriak.Pazar në TiranëXhamia e Sulejman Pashës, Tiranë, 1913Xhamia e Vjetër e Tiranës, 1938Spitali Zog I në Tiranë

parlamentiUra e tabakëve në TiranëUra e Lanës në Rrugën e ElbasanitPamje e rrallë Tiranës nga ndërtesa e Presidencës, e cila nuk ekziston më, por ishte afër parlamentit të sotëm. Fotoja duhet të jetë e viteve 1920.Ilir Ikonomi - FB
 
  • Like
Reactions: endrity

·
Banned
Joined
·
11,492 Posts
Antropologu i Harvardit Carleton S. **** (1904 –1981) duke kryer matje në Shqipërinë veriore. **** i studioi shqiptarët mes viteve 1920 dhe 1930.BerberMalësorëDasma e Mbretit Zog me Geraldinën, prill 1938.Dasma e Mbretit Zog, 27 prill 1938Ushtria e Princ Vidit, 1914.Pushtimi i Shqipërisë nga Italia, 7 prill 1939Lufta italo-greke, 1940.Varrimi i Gjergj Fishtës, 1940Vajzat rezerviste në ushtrinë e ZogutXhandarmëria e Zogut e stërvitur nga anglezëtIlir Ikonomi - FB
 

·
Banned
Joined
·
11,492 Posts
1912, rrobaqepësi në pazarin e Shkodrës.Luftëtar shqiptar. Shkodër. Vini re orën që ka në dorë.Oxhak në ShkodërShkodra, 1909.Shkodër, komanda austriake, 1917Rruga e Gjuhadolit, ShkodërShkodra e vjetër.Ura mbi KirPazari i djegur i Shkodrës, 1913Ilir Ikonomi -FB
 

·
Banned
Joined
·
11,492 Posts
Varrimi i Kolonelit holandez Lodewijk Thomson në Durrës. Thomsoni u vra në Durrës më 15 qershor 1914. Kishte qenë anëtar i parlamentit holandez dhe në vitin 1914 u bë komandant i Xhandarmërisë në Principatën e Shqipërisë.Durrës, 1914. Ky tunel ka qenë diku në të majtë të kullës veneciane. Në njërin krah ishte Pallati i Princ Vidit.Konaku i Princ Vidit i shkatërruar, 1918Pushtimi italian i Shqipërisë, prill 1939, DurrësPlazhi, DurrësDurrës, 1914Anije përballë Durrësit, vitet 1920.Kulla e municionit, DurrësIlir Ikonomi - FB
 

·
Banned
Joined
·
11,492 Posts
Zhvendosja e eshtrave të Ismail Qemalit për në Vlorë. 28 nëntor, 1932.Ish-ndërtesa e karantinës, pastaj zyrë e Ismail Qemalit si kryetar i qeverisë së parë, sot Muzeu i Pavarësisë, Vlorë 1914. Fotografuar nga një kënd tjetër. Në atë kohë deti ishte shumë afër.Porto Palermo.Gjiri i Vlorës.Ilir Ikonomi - FB
 

·
Banned
Joined
·
11,492 Posts
Arritja e austriakëve në Shëngjin, 1917.Shëngjini në vitet 1916-17.Anije transporti në Shëngjin, 1917Ilir Ikonomi - FB
 

·
Registered
Joined
·
3,314 Posts
1912, rrobaqepësi në pazarin e Shkodrës.


Ura mbi Kir

As kjo ure sot nuk eshte aty, e as lumi Kir nuk rrjedh aty, por Drini. Naj Shkodran nese e din cka ka ndodhe, le te na tregoj. Po supozoj se ka te bej me permbytjet e medha te vitit 1858 kur Drini e nderroi rrjedhen dhe u ridrejtu kah Buna.
 
1 - 20 of 79 Posts
Top