SkyscraperCity Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Zitterd veur ummer
Joined
·
2,139 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hier eens wat fotootjes die ik afgelopen paasmaandag heb gemaakt van mn geboortestad Sittard. Hier en daar zijn de foto's wat donker uitgevallen. Het toestel heeft een automatische flits en die had ik beter uit kunnen zetten.Baseliek, klooster met op de achtergrond de Petruskerk in het centrum van de stad.

De Begijnehofstraat, een oud straatje in het centrumDe toren van de Petruskerk, 80 meter hoog, tevens het hoogste gebouw van Sittard.

URL=http://www.imageshack.us]
[/URL]

De Prinsenhoek, in de volksmond de duiventil genoemd, naar ontwerp van Neutelings.URL=http://www.imageshack.us]
[/URL]

URL=http://www.imageshack.us]
[/URL]Een doorkijkje naar de achtergelegen appartementencomplexenHet voormalige wibra-pand is een vreemde eend in de bijt.Als afsluiter het klooster, rechts ligt de stadstuin.
 

·
Registered
Joined
·
1,361 Posts
Ziet er best leuk uit, wel erg rustig --> op maandag/dinsdagmiddag genomen?
Ben vaker wezen carnaval vieren op het oude marktplein, dat is zowiezo een prachtig stuk van de stad.

Ik raad je wel aan om de breedte van de foto's naar max 800 pixels te veranderen als je ze hier laat zien, kijkt véél beter voor ons toeschouwers. :)
 

·
Zitterd veur ummer
Joined
·
2,139 Posts
Discussion Starter · #8 ·
@ Bibelo
Het was idd erg rustig, het was paasmaandag rond een uur of 10 s morgens, winkels waren gesloten en veel mensen liggen nog te slapen. En ja, de foto's zij n idd erg groot, daar moet ik maar eens aan werken.

@ Winus
De duiventil is dacht ik uit 1995/1996. Zelf vind ik het wel een leuk gebouw, maar gezien de vele bijnamen er zijn duiventil, campingflat en nog vele andere delen veel mensen je mening. Het gebouw was zo lek als een vergiet. Als het flink regende kreeg je zowat natte voeten.

@ Hed Kandi
Het grootste deel van het centrum is historisch en (vind ik) sfeervol. De Begijnehofstraat is een van de leuke straatjes in het centrum. In dat oipzicht lijkt Sittard veel op Maastricht en veel andere oude steden. Wat je wel in Sittard vind en bijna nergens anders in NL'se steden zijn vakwerkhuizen. Niet dat er veel zijn in Sittard, maar toch. Toch zijn er ook stukken in het centrum die een stuk minder zijn, zoasl de Steenweg (bij Station) en winkelcentrum den Tempel.

Als ik wat meer tijd heb ga ik nog eens wat fotootjes schieten, zien jullie wat meer van de stad. :cheers:
 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top