SkyscraperCity Forum banner

???

Gąszcz

2095 Views 13 Replies 7 Participants Last post by  nikmin

Z braku czasu mialem sobie odpuścić na parę tygodni konkurs, ale... ;)
1 - 14 of 14 Posts
Rozumiem, że pionowanie kadru też odpuściłeś z braku czasu ;)
Nie podobają mi się ludzie w kadrze. Szczególnie ci obcięci lub przyklejeni do krawędzi.
Bo to street, a nie pieprzenie się z perpektywą! ;) Wypoziomowałem do budynku, bo uznałem, że tak ciekawiej.
facet faktycznie na glowie ma niezly gaszcz ;)
Bo to street, a nie pieprzenie się z perpektywą! ;) Wypoziomowałem do budynku, bo uznałem, że tak ciekawiej.
Nie chodziło mi tyle o perspektywę co o obrót zdjęcia. Ale ok, co pieprzenie to pieprzenie ;)
Akurat tamta okolica mi się z gąszczem w ogole nie kojarzy więc zdjęcie mnie nie przekonuje.
Akurat tamta okolica mi się z gąszczem w ogole nie kojarzy więc zdjęcie mnie nie przekonuje.
Napisałbyś, że uważasz, że zdjęcie jest do bani, nawet nie pisząc dlaczego i byłoby ok, ale co to za argument tamta okolica kojarzy Ci się z czymś innym? Może: tamta okolica jest kolorowa, a twoje zdjęcie czarnobiałe. Nie przekonuje mnie to. W ogole chyba jeśli coś jeszcze bede wrzucać to zaczna wszystkie prace "bez tytułu" nazywać.
Napisałbyś, że uważasz, że zdjęcie jest do bani, nawet nie pisząc dlaczego i byłoby ok, ale co to za argument tamta okolica kojarzy Ci się z czymś innym? Może: tamta okolica jest kolorowa, a twoje zdjęcie czarnobiałe. Nie przekonuje mnie to. W ogole chyba jeśli coś jeszcze bede wrzucać to zaczna wszystkie prace "bez tytułu" nazywać.
Huehue, na serio wolałbys zebym napisał do bani? :nuts:

Po prostu widze na zdjeciu miejscu które jakoś tak kojarze, bylem kilka razy i chyba mogę to napisać?

Stety lub nie, takie tu zasady że się nadaje zdjęciom tytuły. I stety badz nie, te tytuły wpływają na odbiór zdjęcia. Tego się nie da uniknąć. Czasem działają na korzyść, czasem nie.

Chociaż myślę że inny tytuł tego zdjęcia by nie uratował :)
zaczyna mi sie podbac ta fotka -ni w 5 ni w 9 rury i wygladajace jak wyrwane z kontekstu postacie.
Huehue, na serio wolałbys zebym napisał do bani? :nuts:
Tak, bo wtedy miałbym pewność, że wrzucając 7 kierowałeś się estetyką, a nie układem gwiazd na niebie.
Zostawiłbym rury i budynek, nawet fajna kompozycja powstaje, moim zdaniem...

:D

I tak nie jest źle, fajnie zapełniony kadr i wijące się rurociągi, więc tytuł jest chyba w porządku. Faktycznie miejsce jest przestronne, ale na zdjęciu zlikwidowałeś ten efekt. Co mi się nie podoba to koleś na pierwszym planie (ogólnie ludzie przypadkowo rozmieszczeni) oraz trochę obróbka. Dla mnie fotka tak na 8.5 więc bez oceny.
Gdyby nie ludzie na zdjęciu, a włąściwie to wystarczyłby brak tego faceta, to cała ta kompozycja byłaby bardzo ciekawa.
^^ aj tam . Wlasnie ta postac plus rury wprowadzaja w klimat jak z najlepszego okresu papciochmielowizmu.
1 - 14 of 14 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.