SkyscraperCity Forum banner
141 - 160 of 167 Posts

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
În sfârșit, se repară podul de la Insurăței

* podul de beton, care trece peste unul dintre cele mai mari canale de irigații din județ, avea nevoie urgentă de reparații capitale * lucrările au început, așa cum se întâmplă de obicei, cu trei luni întârziere * din cauza acestui aspect, constructorul nu a putut să profite de perioada când canalul de irigații era aproape secat * cum a fost nevoie de irigații, ANIF a trebuit să bage apă pe canal, astfel că lucrările se derulează în prezent cu dificultățile inerente situației * constructorul promite, totuși, să respecte termenul de execuție, de 12 luni

La ieșirea din Însurăței, există un pod din beton ce aparține Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fiind administrat de Direcția Regională Drumuri și Poduri Constanța, prin Secția Drumuri Naționale Brăila. Podul de beton traversează un enorm canal de irigații, denumit CA Terasă, ce a fost construit în anii 1980-1982, având la fund o lățime de 5-6 metri și o adâncime de circa 10 metri. Canalul vine tocmai de la binecunoscuta stație I.M. Gheorghiu, de lângă satul Spiru Haret. Este cea mai mare stație de irigat din România, menită să asigure apa pentru 138.000 ha în județul Brăila și 80.000 ha în Ialomița. Revenind la podul cu pricina, el s-a degradat serios în timp, fiind de ani de zile un pericol public pentru traficul rutier tot mai intens, afectarea lui fiind cauzată mai ales de autovehiculele de mare tonaj dar și de apa în care se află pilonii de susținere. În decursul timpului parapeții au fost distruși existând oricând pericolul căderii în acest canal magistral a vreunui autovehicul sau atelaj, tractor etc.

S-a luat decizia reparării lui, iar după inerenta procedură de licitație, firma desemnată să efectueze lucrarea a fost VEPEX din Galați. Aceasta a deschis șantierul cu circa trei luni întârziere, timp în care conducerea ANIF Brăila, cu toată înțelegerea de care a dat dovadă a trebuit să umple canalul cu apă. “Nu se mai putea aștepta, dat fiind instalarea secetei și cererea foarte mare de apă din partea fermierilor agricoli. A fost o necorelare a lucrărilor, care ar fi trebuit să înceapă din timp, când încă nu era pornită stația de pompare. Cu toate acestea am realizat un dop în canal pentru menținerea apei la debit mic , dar mai mult de atât nu a fost posibil” – ne-a declarat Vasile Turcitu, directorul ANIF Brăila.

La pod se lucra zilele trecute în forță, iar șeful de șantier, inginerul Victor Țilea a avut și dânsul câteva observații : “În afară de reprezentanții Secției Brăila a CNADR Constanța și conducerea ANIF Brăila, nu a venit nimeni să ne întrebe ceva. Nu de alta, dar semnalizarea din zona șantierului nu se respectă deloc de către cei cu tirurile care, pe un singur sens, dirijat de noi, circulă cu foarte mare viteză. Se pune astfel în pericol lucrarea de investiție dar și viața constructorilor. Ar fi fost utilă prezența unui agent de poliție, aici…”

Deși, ca de fiecare dată, de la Secția Brăilanu nu se dă nici o relație (fiind trimiși să ne adresăm, cu toată birocrația de rigoare la regionala din Constanța) am reușit să aflăm totuși că “din luna mai s-au atacat lucrările la fundație, culee și pile, acum placa de rezistență de la suprafață este în lucru și se depun toate eforturile pentru încadrarea în termenul de 12 luni”. Termenul respectiv ar putea fi respectat dacă la toamnă se va profita din plin de golirea canalului de irigații. Să vedem…

via obiectivbr.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Podul peste Dunăre. Din nou licitație pentru relocarea rețelelor electrice și de telefonie

* la prima tentativă, din februarie, nu s-a prezentat nici un ofertant * contractul este unul generos ca valoare estimată: peste 12,44 milioane lei fără TVA * firmele interesate se pot înscrie la procedură până cel târziu miercuri, 8 augustPoate a doua oară e cu noroc! Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pentru a doua oară în SEAP (sistemul electronic de achiziții publice) procedura achiziției publice a serviciilor de proiectare și executare a lucrărilor de relocare/protejare a rețelelor electrice și de telefonie necesare pentru execuția Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila - Măcin. Practic este pentru a doua oară când contractul respectiv e scos la licitație, după ce prima tentativă, din luna februarie, a eșuat din cauză că nu s-a înscris în cursă niciun ofertant.

Revenind la anunțul postat în SEAP, de la viitorul proiectant/executant al lucrărilor se așteaptă elaborarea proiectului tehnic, a caietului de sarcini, detaliilor de execuție, documentațiilor tehnice necesare pentru obținerea avizelor, acordurilor, autorizației de construire, precum și asigurarea asistenței tehnice pe parcursul execuției lucrării. Plus, evident, execuția efectivă a lucrărilor de relocare și protejare a rețelelor de utilități. Durata contractului este de 36 de luni, din care 3 luni sunt alocate părții de proiectare, 9 luni celei de execuție și restul de 24 de luni sunt alocate pentru partea de garanție a lucrării. Valoarea totală estimată a contractului este de 12,444 milioane lei, fără TVA, cu precizarea că lucrările vizează ambele maluri ale fluviului unde vor fi amplasate capetele de pod. Pentru desemnarea câștigătorului contractului, CNAIR a ales ca tip de procedură "procedura simplificată" cu unic criteriu de selecție "prețul cel mai scăzut". În ce privește capacitatea tehnică și profesională, printre cerinețele minime de eligibilitate, ofertanților li se cere să facă dovada că, în ultimii 5 ani, au executat lucrări similare atât pe partea de proiectare cât și de execuție.

Potrivit anunțului, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare expiră miercuri, 8 august, urmând ca în ziua respectivă, la ora 15.00, să fie deschise în SEAP ofertele depuse.

Contractul se înscrie într-un proiect finanțat din fonduri comunitare, mai precis Programul Operațional Infrastructura Mare - POIM.Contractul general de proiectare și execuție a podului s-a semnat încă de la începutul anuluiReamintim că la jumătatea lunii ianuarie, a fost semnat, la Ministerul Transporturilor, în prezența fostului premier Mihai Tudose, contractul de proiectare și execuție a Podului suspendat peste Dunăre Brăila - Tulcea. Actele s-au perfectat între reprezentanții antreprenorului general (asocierea italo-japoneză Astaldi - IHI Infrastructure Systems), selectat în urma unei licitații internaționale, și CNAIR, de cealaltă parte, ca beneficiar.

Mai trebuie adăugat faptul că despre podul peste Dunăre s-a tot vorbit în ultimii aproape 30 de ani, fiind una dintre promisiunile fluturate sub nasul brăilenilor în campaniile electorale locale, dar și naționale. Primii pași concreți s-au făcut totuși în ultimii ani, când s-a realizat acel Master Plan General de Transport al României, dar chiar și în acest document, proiectul figura la capitolul “și altele” cu orizont îndepărtat de implementare. Abia după venirea lui Tudose în fruntea Guvernului, s-a ivit soluția rapidă de finanțare a acestui proiect: a fost prins în “Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării”, în contextul necesității reabilitării drumului care leagă Dobrogea de Moldova.

Ulterior, mai precis în vara anului trecut, România a semnat la Luxemburg Contractul cadru de finanțare cu Banca Europeană de Investiții (BEI) în valoare de un miliard euro, bani ce vor acoperi contribuția bugetului de stat cu titlu de cofinanțare a proiectelor prioritare de transport, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, printre care, în anexa 2 figurează și proiectul investițional - Pod suspendat peste fluviul Dunărea între Brăila și Tulcea.Constructorul podului a anunțat că, din toamnă, se va instala la BrăilaMega-investiția cu Podul suspendat peste Dunăre Brăila - Tulcea va costa 1.995.932.260 lei, fără TVA, adică echivalentul a circa 433 milioane euro.

De acești bani, asocierea declarată câștigătoare va trebui să proiecteze și să construiască podul suspendat, care, de altfel, reprezintă principala structură a proiectului, plus două viaducte a câte 110 metri lungime, un drum principal cu o lungime de aproape 19,1 km și un drum de legătură cu DN22 (Smârdan-Măcin), în lungime de 4,328 km. Durata contractului este de 4 ani, din care un an pentru proiectare și restul de 3 pentru execuție. Mai trebuie adăugat că perioada de garanție a lucrărilor va fi de 10 ani.

De altfel, săptămâna trecută o delegație din partea constructorului și a proiectantului a fost prezentă la Brăila după cum a anunțat chiar președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, ocazie cu care au informat autoritățile locale cu privire la faptul că firma care va realiza construcția Podului se va instala la Brăila din această toamnă. Tot Chiriac a anunțat și faptul că Muzeul Brăilei “Carol I” a fost desemnat câștigătorul procedurii de atribuire a contractului privind serviciile de cercetare arheologică a terenului, pe raza județului nostru, afectat de construirea podului.via | obiectivbr.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Investiţie de milioane pe un drum strategic al judeţului Brăila

• DJ 255A, pe porţiunea dintre intersecţia cu DN 23 şi satul Cotu Lung, a intrat, în sfârşit, în reparaţii, după o lungă perioadă de promisiuni neonorate de autorităţile naţionale şi judeţene • tronsonul în cauză ajunsese într-o stare absolut deplorabilă deşi, pe hârtie, face parte dintr-o rută strategică a judeţului, care face legătura între Siret şi Dunăre • investiţia se ridică la 4,8 milioane lei şi este finanţată cu bani de la bugetul de stat, prin PNDL, constructor fiind firma gălăţeană Eurobuilding • încă patru sectoare de drum din judeţul nostru beneficiază de investiţii derulate prin PNDL, două dintre ele fiind deja intrate în lucru, celelalte două urmând să intre de pe 16 august • în ceea ce priveşte drumurile reparate cu bani de la bugetul CJ, lucrurile stau bine pe partea de Nord a judeţului, unde lucrează firma Tancrad Galaţi • pe partea de Sud, câştigată la licitaţie de firmele Promotas Brăila şi Viacarpatica Bucureşti, lucrările sunt foarte întârziate, fiind executate doar în proporţie de 30%După ani de zile în care le-a făcut zile fripte localnicilor, un tronson din drumul judeţean 255A, singura cale de acces înspre şi dinspre satul Cotu Lung, a intrat, de ieri, într-un amplu proces de modernizare. Pe o lungime de 3,8 kilometri, care până în prezent era acoperită cu pietriş, urmează să se refacă fundaţia şi să se toarne covor asfaltic. Investiţia se ridică la 4,8 milioane de lei, banii fiind asiguraţi de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Contribuţia bănească a Consiliului Judeţean la acest proiect este de doar 2%.

După cum v-am mai informat, DJ 255A este considerat drum strategic al judeţului Brăila. Această cale de comunicaţie rutieră porneşte de la digul râului Siret, din micul sat Cotu Mihalea, şi uneşte localităţile Cotu Lung, Muchea, Siliştea, Romanu, Scorţaru Vechi, Traian, Unirea, ajungând până la trecerea bac peste Dunăre de la Gropeni. Se spune că ruta a fost concepută de armata germană, în timpul celui de-al doilea război mondial, având rolul de a asigura o legătură rapidă între Dunăre şi Siret. Importanţa strategică a acestui drum rezidă şi din faptul că ar putea constitui o a două centură de ocolire a municipiului Brăila. Cu toate acestea, pe anumite tronsoane din DJ 255A - aşa cum este şi porţiunea dintre satul Cotu Lung şi intersecţia cu Drumul Naţional 23, cea intrată în modernizare de ieri - starea carosabilului este atât de rea, încât până şi căruţaşii evită să meargă pe acolo. Totuşi, dacă celelalte tronsoane aşteaptă să intre în reabilitare sau modernizare, porţiunea care asigură accesul din DN 23 spre satul Cotu Lung are şansa să îşi schimbe complet înfăţişarea, graţie acestei investiţii de 4,8 milioane de lei derulate de Consiliul Judeţean, cu suportul financiar primit de la Guvern, prin PNDL.


Ce drumuri se vor mai reabilita şi moderniza, cu finanţare prin PNDL

Tot prin finanţare cu bani de la Guvern, prin PNDL, vor mai fi modernizate sau reabilitate încă patru sectoare de drum din judeţul Brăila. Pentru două dintre acestea s-a dat deja ordinul de începere a lucrărilor, iar şantierele sunt în derulare. Este vorba despre DJ 221B Brăila - Vădeni, ce urmează a fi reabilitat, prin refacerea fundaţiei şi a covorului asfaltic, pe o lungime de 6,2 km. Investiţia se ridică la 9,9 milioane de lei, având termen de finalizare 8 luni, iar constructorul care a câştigat licitaţia este “Tancrad” SRL Galaţi. Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat pe 12 iunie.

Un alt tronson intrat deja în lucru se află pe DJ 212A Brăila - Măraşu, având o lungime de 13,2 km. Vorbim, practic, despre ultima porţiune care mai trebuie reabilitată pe drumul ce leagă Brăila de comuna Măraşu din Insula Mare. Contractul va fi executat tot de firma “Tancrad”, având o valoare de 22 milioane de lei şi termen de execuţie 20 de luni.

Pentru alte două tronsoane de drum judeţean cu investiţii finanţate prin PNDL urmează să se dea ordinul de începere a lucrărilor în data de 16 august. Pe o porţiune de 2 km din DJ203R, de la satul Lişcoteanca până la intersecţia cu DJ 211, se va face modernizare, prin asfaltarea unui drum care până în prezent era acoperit cu strat de piatră. Investiţia se ridică la circa 3 milioane de lei, constructor este “Eurobuilding”, iar termenul de execuţie se întinde pe durata a 8 luni. În fine, un alt tronson se află pe DJ 211B, între localităţile Victoria şi Mihai Bravu, pe o lungime de 10 km, unde se va reabilita fundaţia şi covorul asfaltic. Investiţia va fi fi de 9,8 milioane de lei, pe durata a 8 luni, iar constructor este firma “Drumuri şi Poduri” SA Slobozia.

via | obiectiv
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Investiţii de aproape 2 milioane lei în judeţul Brăila

• consilierii judeţeni au aprobat, în unanimitate, cofinanţarea unor proiecte pentru cinci localităţi brăilene • fie că vorbim de teren de sport, reabilitarea iluminatului stradal, refacere rigole ori montarea de camere video, pentru toate acestea CJ va participa financiar în proporţie de 45-60% din valoarea proiectului, aproape 1 milion lei

Consiliul Judeţean Brăila s-a asociat cu cinci consilii locale din judeţul nostru pentru a realiza diferite proiecte pentru comunitate. Localitatea Bărăganul va avea un teren de sport nou, în Tichileşti va fi montat un sistem video de supraveghere, în comuna Vişani urmează să fie reabilitate două rigole pe două străzi, iar în localităţile Drogu (comuna Galbenu) şi Surdila Greci vor fi efectuate lucrări de extindere, eficientizare şi modernizare a iluminatului public. Valoarea totală a celor cinci investiţii se ridică la circa 1.773.279 lei cu TVA, din care contribuţia Consiliului Judeţean este în cuantum de 950.533 lei cu TVA.

În cea mai recentă şedinţă a CJ, cele cinci proiecte de hotărâre amintite mai sus, aflate pe ordinea de zi, au fost aprobate în unanimitate de către consilierii judeţeni, neexistând discuţii. Astfel, locuitorii din Bărăganul vor avea, pe viitor, un teren de sport multifuncţional, ce va costa 550.135 lei cu TVA. Consiliul Local Bărăganul va contribui cu 194.322 lei, iar CJ cu 291.483 lei, adică circa 60% din banii necesari construirii.

Big-Brother la Tichileşti! Comuna va fi supravegheată video, cel puţin aşa şi-au propus aleşii locali. Aproape 210 mii lei costă investiţia, fapt pentru care primarul localităţii a cerut asocierea cu CJ pentru îndeplinirea obiectivului propus. Astfel, CJ va contribui cu aproape 46% din suma necesară, adică 92,5 mii lei, iar restul banilor vor proveni de la Consiliul Local Tichileşti.

În cazul comunei Vişani, administraţia locală vrea să reabiliteze şanţurile pentru scurgerea apei, dar şi accesul în gospodăriile situate pe străzile 1 Decembrie şi Stadionului. Investiţia totală se ridică la 504 mii lei cu TVA, iar CJ va da 60% din banii necesari, adică aproape 282 mii lei cu TVA.

Iluminatul public în satul Drogu, comuna Galbenu, va fi parţial reabilitat şi eficientizat, aşa cum scrie în proiectul de hotărâre. Aceste lucrări costă aproximativ 102,5 mii lei cu TVA, iar CJ a fost de acord să sprijine financiar proiectul cu 60% din necesar, 59,2 mii lei mai exact.

Tot despre iluminat public este vorba şi în proiectul depus de comuna Surdila Greci. Aici, administraţia locală vrea să realizeze lucrări de extindere, eficientizare şi modernizare a iluminatului, ceea ce înseamnă o cheltuială totală de 407,2 mii lei cu TVA. Consilierii judeţeni au votat în unanimitate să acorde 225,3 mii lei pentru ca lucrările să poată fi executate şi achitate, restul sumei fiind suportată din bugetul comunei.

via \ obiectivbr.ro
 

·
AUTOBANN.ED
Joined
·
55,448 Posts
Sunt un pic retinut in legatura cu capacitatea acestui proiect de a fi finalizat (intr-o peroada de timp utila) insa dpmdv e mai important pentru zona decat Podul Braila, cel putin pentru orasul Galati.


Start în proiectul terminalului intermodal. Galațiul devine placa turnantă în transportul pe ruta Rhin-Main-Dunăre-AsiaS-a făcut un prim pas concret în dezvoltarea unui proiect care pune în valoare poziția strategică și facilitățile tehnice de care dispun cele trei porturi din Galați prin realizarea unui terminal intermodal care va deveni o placă turnantă în transporturile de mărfuri între Asia și vestul Europei, prin canalul Rhin – Main – Dunăre.

A fost semnat contractul pentru elaborarea proiectului tehnic

Conducerea Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi a semnat contractul pentru „Elaborarea proiectului tehnic pentru execuţia lucrărilor de investiţii”, care face parte din prima etapă a proiectului terminalului intermodal, intitulată „Platforma Multimodală Galați – Etapa 1- Modernizarea infrastructurii portuare”.

Potrivit directorului APDM Galați, Marius Luigi Ciubrei, contractul va fi derulat pe o perioadă de patru luni, are o valoare de 5,8 milioane lei şi a fost semnat cu Asocierea Acciona Ingenieria SA – Baicons Impex SRL, care se va ocupa de serviciile de elaborare a documentaţiei de proiectare pentru cele patru obiective investiţionale ale proiectului, respectiv modernizarea infrastructurii portuare, realizarea racordului rutier şi feroviar, amenajarea platformei multimodale şi amenajarea zonei de acces către platformă.

În cadrul proiectului „Platforma Multimodală Galaţi-înlăturarea blocajelor majore prin modernizarea infrastructurii existente şi asigurarea conexiunilor lipsă pentru reţeaua centrală Rhin-Dunăre/Alpi”, care se va derula timp de trei ani şi opt luni, va fi amenajat un cheu cu lungimea de 8.568 de metri și vor fi efectuate lucrări de dragare în Port Bazinul Nou și va fi realizată umplerea parţială a bazinului portuar pentru a se crea spaţiu suplimentar pentru acostare şi nivelarea profilului elevaţiei în platforme.

Valoarea primei etape, care se va încheia pe 31 martie 2020, este de 25.619.781 euro, din care finanţare nerambursabilă de la Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei este de 21.776.814 euro, cofinanţarea de la bugetul de stat este de 3.450.053 euro, iar contribuţia proprie a investitorului privat, Metaltrade International SRL şi Port Bazinul Nou este de 392.914 euro.

Celelalte trei etape ale proiectului, cu un buget necesar total de aproximativ 50 de milioane euro, vor fi finanţate prin proiecte ulterioare.

Terminalul intermodal va relansa exploatarea portuară de la Dunăre

Proiectul „Platforma Multimodală Galaţi – înlăturarea blocajelor majore prin modernizarea infrastructurii existente şi asigurarea conexiunilor lipsă pentru reţeaua centrală Rhin-Dunăre/Alpi”, cofinanțat de Comisia Europeană prin CEF „Mecanismul pentru Interconectarea Europei”, este dezvoltat după aproape trei decenii în care exploatarea portuară de la Dunăre a fost în cădere liberă.

Primul șoc a fost războiul din fosta Iugoslavie, care a blocat navigația spre Ungaria, Austria și Germania. Societățile de navigație și administrațiile porturilor au suportat pierderi de peste un milion de euro, iar aproximaiv 5.000 de navigatori și-au pierdut locurile de muncă. În aceste condiții, nu s-au mai făcut investiții în infrastructura portuară și asta a accentuat declinul.

Portul Galați, placă turnantă în transportul de mărfuri între Europa și Asia

Acum, prin realizarea terminalului intermodal, este pusă în valoare una dintre facilitățile tehnice importante oferite de cele trei porturi din Galați, Portul Bazinul Nou, Portul Docuri și Portul Mineralier Romportmet, în care există pe lângă calea ferată cu ecartament european și cale ferată cu ecartament lat, specific rețelei feroviare din statele din est, Moldova, Ucraina, Rusia, etc.

Containerele cu mărfuri importate din Asia vor sosi la Galați în vagoane cu boghiuri pentru ecartament lat, la terminalul intermodal vor fi transferate pe nave pentru a fi transportate pe Dunăre către canalul Rhin – Main către porturile din centrul și vestul Europei. Varianta retur este transportul „naval – cale ferată”, dinspre Europa către Asia, cu transfer pe calea ferată la terminalul de la Galați.

Proiectul are ca aplicant de stat APDM Galaţi, partenerii privați fiind societățile Port Bazinul Nou, Metaltrade şi Portul Duisburg din Germania.

Bugetul total al proiectului este de 80 milioane euro. Pentru prima etapă, bugetul alocat este de 25,6 milioane euro, din care 21,7 milioane euro e finanțarea nerambursabilă alocată de Comisia Europeană, alte 3,4 milioane de euro reprezintă cofinanțarea de la bugetul de stat, iar 392.000 de euro este contribuția societății Port Bazinul Nou Galați.

Avantaje: vor fi tranzitate 300.000 de containere și vor fi create 50.000 de locuri de muncă

La finalizarea investiţiei la terminalul intermodal de la Galaţi, prin platforma multimodală ar putea fi tranzitate circa 300.000 de containere, echivalentul a 5-6 milioane de tone de marfă pe an, şi s-ar crea în 10 ani de la finalizarea terminalului un număr de 50.000 de noi locuri de muncă.

„Acest proiect se va derula în două etape, nu că am dorit noi, ci datorită unor constrângeri bugetare ale Comisiei Europene. Din totalul de 80 de milioane de euro, valoarea evaluată a acestui proiect, Comisia Europeană a putut să aloce doar 25 de milioane de euro, reprezentând o parte a infrastructurii portuare, cheul și o parte din cheltuielile eligibile, printre care proiectarea.

Este o primă etapă, un prim pas pe care îl facem în realizarea unei investiții foarte importante pentru Galați, ținând cont de faptul că în următorii 10 ani după realizarea acestei investiții vor fi create 50.000 de locuri de muncă, prin dezvoltarea unor activități economice în jurul acestui terminal. Mă refer la servicii, industrie și alte activități care vor fi dezvoltate în zona terminalului și a Parcului Industrial Galați și în Zona Liberă Galați”, a precizat directorul APDM, Marius Luigi Ciubrei, cu prilejul lansării primei etape a proiectului.
 

·
AUTOBANN.ED
Joined
·
55,448 Posts
Galati e primul client al ASTRA pentru tramvaie.

E oficial: Primăria Galaţi cumpără 18 tramvaie noi de la Astra Vagoane Călători
10 dec, 14:05 | ECONOMICA.net


Primăria municipiului Galați anunță că oferta declarată câștigătoare a acordului – cadru având ca obiect "Achiziție 18 tramvaie noi" este cea depusă de ofertantul Astra Vagoane Călători. Autoritatea locală mai anunţă că vrea să cumpere 50 de autobuze hibrid.
Conform caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și de un sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

De asemenea, noile tramvaie vor fi dotate cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio – video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior.

Noile tramvaie vor fi concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor.

Lungimea noilor tramvaie va fi cuprinsă între 17,5 metri și 20 de metri, iar lățimea maximă va fi de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.
 

·
AUTOBANN.ED
Joined
·
55,448 Posts
HomeBani EuropeniGalațiul accesează peste 15 milioane de euro, bani europeni, pentru transportul public. Șansa municipiului: proiectele retrospective
Bani Europeni

Grație unui efort comun și susținut, un adevărat maraton, Galațiul a accesat peste 15 milioane de euro, bani europeni alocați prin Programul Operațional Regional (POR), prin mecanismul de finanțare al așa-numitelor „proiecte-retrospective”. După nenumărate ședințe de Consiliu Local, regulamente din ghidurile de aplicare pentru finanțare europeană și metri cubi de documente puse în mișcare între municipalitate, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est și Autoritatea de Management de la nivelul Ministerului Dezvoltării, s-a reușit decontarea a trei proiecte importante pentru transportul public gălățean, mai exact rambursarea cheltuielilor eligibile aferente proiectelor privind achiziția a 17 troleibuze noi, implementarea sistemului e-ticketing și modernizarea unui sector al străzii Traian, una dintre cele mai importante axe de circulație din municipiu.
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Odiseea unui tunel de cale ferată mai bătrân decât România

Tunelul de cale ferată trece pe sub oraşul Galaţi şi leagă gara de restul infrastructurii feroviare. A fost construit în 1896-1898, iar în 1996 a intrat în reparaţii. Acestea s-au încheiat în decembrie 2018, la 22 de ani distanţă. Tunelul are 770 de metri lungime, iar repararea lui a costat peste 20 de milioane de euro, adică 25.000 de euro pentru fiecare metru liniar.

Citeste mai mult: adev.ro/pkr575
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
DRUMUL EXPRES BUZĂU - BRĂILA, REPUS DIN NOU PE TAPET DE CNAIR

• deocamdată se încearcă obţinerea de fonduri de la Uniunea Europeană pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic de execuţie şi pentru pregătirea licitaţiei de atribuire a lucrărilor • costul preconizat al acestor “hârtii” se ridică la 29,3 milioane de leiDrumul expres Buzău - Brăila este din nou pus pe tapet de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Aceasta anunţă că, în luna decembrie 2018, a depus o aplicaţie de finanţare pentru proiectul “Elaborare studiu de fezabilitate şi proiect tenhic de execuţie pentru drum expres Buzău - Brăila”. Astfel, CNAIR încearcă să obţină fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare aferent perioadei 2014 - 2020, pentru finanţarea studiului de fezabilitate, dar şi pentru alte componente ale documentaţiei premergătoare proiectului propriu-zis de realizare a mult discutatului drum expres. Astfel, CNAIR şi-a propus să atragă prin Programul Operaţional Infrastructură Mare suma de 29.321.806,36 lei, din care 75% reprezintă contribuţia Uniunii Europene, iar 25% contribuţia proprie a companiei de drumuri.

Cu aceşti bani ar trebui să se finanţeze următoarele: realizarea studiului de fezabilitate; întocmirea documentaţiei suport şi asistenţa solicitată pentru depunerea şi susţinerea aplicaţiei de finanţare; realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) şi asistenţa tehnică până la obţinerea autorizaţiei de construcţie de către beneficiar (CNAIR); Proiectul Tehnic de Execuţie; documentaţia de atribuire a contractului de execuţie lucrări; asistenţa tehnică acordată beneficiarului în perioada derulării procedurilor de licitaţii pentru execuţie lucrări.

În comunicatul emis de CNAIR pe această temă nu se precizează niciun termen concret pentru finalizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic şi pentru începerea execuţiei efective a drumului expres Buzău - Brăila, despre care se discută de ani de zile dar care încă se află în stadiul de intenţie.

via | obiectivbr.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale - invest judeţul Brăila

La sfârşitul lunii martie, şeful MADR declara că anul viitor judeţul Brăila va fi primul judeţ al României care va avea sistemul de irigaţii reabilitat pe întreaga suprafaţă, care însumează 360.000 de hectare. La nivelul întregii ţări sunt deschise 40 de şantiere în baza Programului Naţional de Irigaţii, proiecte pentru executarea cărora a fost alocat peste un miliard de euro din bugetul statului şi 435 milioane euro de la Uniunea Europeană prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală.

via | financialintelligence.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Iridex Group Plastic, alături de asociatul său Argif Proiect, a anunțat recepția la terminarea lucrărilor pentru stația de sortare a deșeurilor și stația de tratare mecano-biologică (MBT) de la V&#259

Stația de sortare are o capacitate de 30000 de tone pe an, iar stația de tratare mecano-biologică are o capacitate de 26000 de tone pe an, cantități estimate a fi necesare prelucrării pe termen mediu-lung. Suprafața totală a amplasamentului stației de sortare și a stației MBT este de 25.537 de metri pătrați. Proiectul a beneficiat de finanțare europeană cu o investiție de 25.581.736 lei din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

more via | agerpress.ro
 

·
Registered
Joined
·
4,173 Posts
Achizitii si intentii recente transport public Galati (Transurb):

- 17 troleibuze Skoda 26 Tr Solaris (2017-2019);

- 40 de autobuze de 12 m, pentru care contractul a fost semnat cu BMC Truck & Bus (BMC Procity), termen livrare decembrie 2019 (26.246.000 de lei fără TVA);

- 20 minibuze Karsan Jest (Anadolu Automobil Rom), termen livrare ianuarie 2020;

- 8 tramvaie Astra de ~20 m achiziţionate de municipalitate (5.585.000 lei/bucată), livrare (probabil) incepand din 2020;

- licitatie 10 tramvaie de ~20 m contract MDRAP (oferte depuse de Electroputere VFU Paşcani şi Durmazlar Turcia);

- licitatie pentru 20 de autobuze hibrid de 12 m (termen depunere oferte septembrie 2019).
 

·
Registered
Joined
·
8,196 Posts
Brăila: Proiect de regenerare a perdelelor forestiere de protecţie pe DN 2B, în valoare de 1,5 milioane de euroProiectul vizează intervenţia pe 323 hectare, din care pe 150 hectare regenerarea se va face în mod natural, iar pe 173 hectare sunt prevăzute regenerări artificiale.

Valoarea proiectului este de 1,43 milioane de euro, iar aria de realizare a celor două perdele forestiere de protecţie de pe DN 2B cuprinde localităţilor Ianca, Traian, Surdila Greci, Surdila Găiseanca şi Mircea Vodă.
 

·
Registered
Joined
·
4,173 Posts
Primăria Galaţi reia licitaţia pentru 20 de autobuze hibrid, după ce a respins oferta polonezilor de la Solaris

Primăria Galaţi a lansat o nouă licitaţie pentru achiziţia a 20 de autobuze hibrid, după ce a anulat-o pe precedenta la care a depus ofertă doar Solaris. Oferta producătorului din Polonia a fost respinsă ca neconformă.

Primăria Galaţi a publicat vineri, 29 noiembrie, un anunţ de licitaţie pentru achiziţia a 20 de autobuze hibrid, valoarea estimată a contractului fiind de 33,6 milioane de lei.

Termenul pentru depunerea ofertelor la noua procedură este 8 ianuarie 2020.
https://www.economica.net/primaria-...-oferta-polonezilor-de-la-solaris_177000.html
 
141 - 160 of 167 Posts
Top