SkyscraperCity Forum banner

galatasaray'a müjde!

10697 Views 76 Replies 15 Participants Last post by  Timur
GALATASARAY'A TARİHİ MÜJDE !..

Galatasaray'ın yılan hikayesine dönen Seyrantepe Projesi, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan başkanlığında Ankara'da gerçekleştirilen bir toplantı ile son şeklini aldı !.. Anadolu Ajansı'ndan Türkan Al ile Gökçen Çamlıyurt'un haberi..

11 Nisan 2006, 13:37

(Haber: Türkan Al & Gökçen Çamlıyurt / Anadolu Ajansı)

Toplantıya Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanı sıra Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yetkilileri katıldı.

Toplantıda, 2004 yılı Eylül ayında yapılan bir protokol ile irtifak hakkı Galatasaray Kulubü'ne devredilen Hazine'ye ait Seyrantepe arazisinin ne şekilde kullanılacağı konusu masaya yatırıldı.

Yapılan değerlendirmelerin ardından, Galatasaray'ın Seyrantepe'ye ilişkin irtifak hakkından feragat etmesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de hazırlanacak yeni imar planı ile Seyrantepe'yi spor ve sağlık alanı olarak belirlemesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Bu çerçevede, Seyrantepe arazisinin 120 dönümü üzerinde Galatasaray'ın yeni stadı inşa edilecek. Geri kalan 264 dönümlük arazi ise Maliye Bakanlığı'nca Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilecek ve burada yeni bir sağlık kompleksi kurulacak. Şişli Etfal Hastanesi de inşaat bittikten sonra buraya taşınacak.

-ALİ SAMİ YEN TOKİ'YE DEVREDİLİYOR-
Varılan mutabakat uyarınca, Galatasaray Kulübü, son olarak 1997 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce 49 yıllığına kendisine tahsis edilen Ali Sami Yen Stadı'nı TOKİ'ye devredecek. TOKİ de, hasılat paylaşımı yoluyla burayı değerlendirecek. Elde edilen kaynağın bir bölümü ile Seyrantepe'de Galatasaray için yeni bir stad yaptırılacak.

Böylece, Galatasaray, Ali Sami Yen'i vererek, Seyrantepe'deki yeni stadına kavuşacak.

Seyrantepe ve Ali Sami Yen Statlarına ilişkin teknik ayrıntılar, TOKİ ve Galatasaray'ın yürütecekleri çalışmaların ardından belirlenecek. Tarafların devir ve takas gibi konuları da içine alan teknik detayları netleştirmesinin ardından, TOKİ ve Galatasaray Kulübü arasında protokol imzalanacak. Bu şekilde Seyrantepe Projesi resmiyete dökülmüş olacak.

-1,5 YILLIK MARATON SONA ERİYOR-
Üzerine Galatasaray için yeni bir stad ve Şişli Etfal Hastanesi'nin inşa edileceği Seyrantepe, Hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılması projeleri arasında yer alıyordu.

Daha önce 2 defa satışa çıkarılan, ancak alıcı bulmayan Seyrantepe, Galatasaray'ın buraya talip olmasıyla birlikte, kamuoyunun dikkatini çekti.

2004 yılı Eylül ayında varılan bir anlaşmanın ardından üst kullanımı, irtifak hakkı yoluyla 30 yıllığına Galatasaray'a verilen Seyrantepe için bu kulübe, bütün plan ve projeleri 1 yıl içinde tamamlama şartı getirilmişti. Galatasaray'ın kooperatiflerle anlaşarak Seyrantepe'nin bir bölümünde lüks konutlar inşa ederek satma isteği ise büyük tartışmalara yol açmıştı.

Tartışmalar sürerken, 25 Şubat 2005'deki satış ihalesi de, son anda iptal edilmişti.

Bu arada, Maliye Bakanlığı'nın plan ve projeler için tanıdığı 1 yıllık süre geçen yıl Kasım ayında sona erdi. Ancak Galatasaray kulübü bu süreçte, teknik şartlara dönük herhangi bir adım atmadı.

Seyrantepe tartışmaları son dönem tekrar alevlendi. Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmesinin ardından, konu Maliye Bakanı başkanlığında tekrar ele alındı ve TOKİ alternatifi üzerinde uzlaşma sağlandı.

kaynak: http://www.ajansspor.com/haber/140716
See less See more
1 - 20 of 77 Posts
Ben bu projeyi pek takip etmiyordum. Simdi sadece stad mi olacak Seyrantepe'de, Galatasaray'a ait? Spor Kompleksleri falan olmayacak mi?
sağlık kompleksi olacakmış..şişli etfal hastanesi oraya taşınacakamış... zart zurt...
arkadaşlar, Turkquas Kafe bitti de bari burası ingilizce kalsa da site amacına ulşasa.

Kenan bu proje ile ilgili başlık daha önce vardı. Arama yapsaydın iyi olurdu. Bir de üzerinde çok sipekülasyon yapılmış bir konuyu, gazeteciler her kapayıp açtığında haber yapmak ne kadar doğru olabilir ki.
Kuvvaci said:
arkadaşlar, Turkquas Kafe bitti de bari burası ingilizce kalsa da site amacına ulşasa.

Kenan bu proje ile ilgili başlık daha önce vardı. Arama yapsaydın iyi olurdu. Bir de üzerinde çok sipekülasyon yapılmış bir konuyu, gazeteciler her kapayıp açtığında haber yapmak ne kadar doğru olabilir ki.
Özür dilerim aptallik yapip aramadan konu actigim icin. Hem buraya yeni oldugumdan birde gs'li oldugumdan gaza gelip bunu haber diye sundum :(

Isterseniz bu konuyu kapattirip/sildirip eski konuyu "bump" edeyim.
ya Galatasaray borç içinde, stadyum yapmaya nerden para buluyorlar onu anlamadim ?????
Galatasaray'in ASY Stadyumunun yeri çok degerli. O parayla yapacaklar. Insallah salak yönetim, yine bir eblehlik yapip ucuza falan çikarmaz elinden..
YunuS said:
ya Galatasaray borç içinde, stadyum yapmaya nerden para buluyorlar onu anlamadim ?????
G.S stad falan yapmıyor, ASY'nin yeri karşılığı devlet stad yapacak ve G.S kirac olacak devletin stadında...
Zaten teknik olarak hepsi kiraci degil mi?
ASY nolcak? yikilacak mi o zaman? bi ara bi proje vardi, baya guzel bi stadyum olarak renove edilecekti ASY...???
System_Halted said:
Zaten teknik olarak hepsi kiraci degil mi?
değil... Se kendi kalacağı evi inşaa eden kaç kiracı gördün...

ASY'nin yerine yeni bir gökdelen rezidens yapılacak TOKİ tarafından...

Bu arada bu başlıktaki fotoğaf tamamen atmasyon...

Ben TOKİ'nin söyle lüks bir stad yapacağını sanmıyorum G.S için. Neden olsa yapacakları Rezidens'in maliyetini düşürmek isteyeceklerdir.
Benim bildigim çogu stad Gençlik ve Spor Müdürlügü'nün, ancak kulüplere 100 yil gibi vadelerle kiralaniyor. Genelde günümüzde yapilan yapilarin maksimum ömrü zaten 100 yil oldugu için bu tip çok degerli arsalarda bu yöntem uygulanabiliyor. Benzer örnekler baska tesisler içinde var.
hayir
proje hazir bile
ARENA grubu yapti
kapasite ama degise bilir
TOKI stadin parasini verecek
ama ona göre M.Köyden 6 sene boyunca GS gelirini alacak
6 sene sonra GS M.Köyden para almaya baslicak her sene
ve o resimdeki stad sarigülün fikir projesi
yani o stad yapilmicak
yaklasik böyle

tribünler sadece daha yakin
her tribünde 2 katli loja ve tribünler galiba biraz daha dik
See less See more
Galatasaray futbol federasyonu isbasinda demek..stadin girisinede hincal beyin heykelini diksinler yakisir
niye?
arkasindan aglar diye :D
TFF ne isi var bu projede?
1 - 20 of 77 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.