SkyscraperCity Forum banner
201 - 220 of 256 Posts

·
AUTOBANN.ED
Joined
·
55,532 Posts
Discussion Starter · #203 ·

Proiectul are în vedere dezvoltarea și promovarea infrastructurii publice de turism și a serviciilor turistice aferente; protejarea, dezvoltarea și promovarea patrimoniului cultural și a serviciilor culturale; protejarea, dezvoltarea și promovarea patrimoniului natural și a eco-turismului; regenerarea fizică și creșterea securității spațiilor publice.

Faleza Dunării va avea astfel trei circuite: circuit pietonal/promenadă, circuit pentru alergare/biciclete și circuitul cultural/observarea sculpturilor. Se va consolida și extinde taluzul dinspre Dunăre, se vor construi două parcări subterane, o serie de zone de cafenea, amfiteatre în aer liber și semiacoperite, piste pentru alergători și bicicliști, piațete cu mobilier urban în apropierea sculpturilor în metal existente etc.

În plus, se dorește relocarea portului de ambarcațiuni în altă zonă de agrement a orașului și se analizează posibilitatea realizării unui viaduct care să facă legătura între Str. Stadionului și Bdul Marii Uniri, cu finanțare din alte surse.
 

·
AUTOBANN.ED
Joined
·
55,532 Posts
Discussion Starter · #204 ·

·
AUTOBANN.ED
Joined
·
55,532 Posts
Discussion Starter · #208 ·

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost inclusă pentru prima dată în clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2021, alături de alte peste 1.500 de universități, din 93 de țări și regiuni.

Instituția gălăţeană se află pe poziția 1.001+ în clasamentul general și pe locul al şaselea din 13 în clasamentul universităților din România, incluse în acest ranking. Înaintea UGAL se află Academia de Studii Economice din București (ASE), Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea din București.

Universitatea Oxford, Universitatea Stanford și California Institute of Technology conduc clasamentul internațional al universităților, realizat de Times Higher Education 2021.

Clasamentul se realizează în baza a 13 indicatori de performanță, care măsoară performanța unei instituții în patru domenii, printre care Predare, Cercetare, Transfer de Cunoștințe și Perspective Internaționale.
 

·
AUTOBANN.ED
Joined
·
55,532 Posts
Discussion Starter · #210 ·

·
AUTOBANN.ED
Joined
·
55,532 Posts
Discussion Starter · #211 ·

"În prezent se lucrează la bazinele de înot, mai precis la straturile suport ale acestora, necesare pentru realizarea finisajelor. De asemenea, s-au adus în parte echipamentele pentru tobogane și se lucrează la fundație. Clădirea administrativă a fost ridicată, iar acum se lucrează la instalații și compartimentare, urmând finisajele", ne-a transmis Primăria. Apropo de tobogane, autorităţile au promis "cel mai mare aquapark din sud-estul României", având ca principale puncte de atracţie trei ansambluri de tobogane şi mult-doritul bazin cu valuri.
Vestea mai puţin bună este că, potrivit panoului de şantier, termenul de finalizare a investiţiei s-a mutat în 2 martie 2021.
 

·
AUTOBANN.ED
Joined
·
55,532 Posts
Discussion Starter · #212 ·Potrivit Primăriei Galaţi, în cursul săptămânii viitoare vor începe lucrările de modernizare a străzilor Traian Vuia, Henri Coandă și George Coșbuc (tronson strada Henri Coandă - strada Alexandru Măcelaru), lucrări care vor dura 16 luni. Axa rutieră este cuprinsă într-unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din ultimii ani, pentru care municipalitatea a obținut finanțare europeană.

Asocierea Lemacons SRL, Tancrad SRL, Mari-Vila Com SRL și Add Global Design SRL are misiunea de a proiecta şi executa lucrările, contractul încheiat cu Primăria având o valoare de 82.109.273 de lei fără TVA. Valoarea totală a proiectului cu finanțare europeană ”Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, bulevardul George Coșbuc (tronson strada Henri Coandă - strada Alexandru Măcelaru) este de aproximativ 104.000.000 de lei (22 de milioane de euro).

Conform Primăriei, se vor executa, în principal, lucrări de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor – 5.570 m cale simplă; reabilitare și modernizare a stațiilor de transport public de călători - 16 stații și peroane de călători; amenajare a 6.731 mp piste pentru biciclete; reabilitarea a 17.405 mp de trotuar și 38.550 mp parte carosabilă; plantare de arbori și arbuști; înierbări de-a lungul celor 2.594 de metri de străzi reabilitate.

„Din punct de vedere al tehnologiei de execuție a lucrărilor se au în vedere următoarele etape: realizarea unei structuri rutiere cu straturi asfaltice noi, cu modificarea părții carosabile prin realizarea de locuri de parcare noi, reamenajarea trotuarelor, execuția de piste noi pentru bicicliști; execuția liniei noi de tramvai, atât calea de rulare, cât și rețeaua de alimentare, peroane noi și schimbătoare de cale noi; reabilitarea și repararea rețelelor edilitare subterane (de apă) din perimetrul lucrărilor de reabilitare la carosabil și tramvai; reabilitarea iluminatului public stradal, amenajări peisagistice prin modernizarea spațiilor verzi existente, cât și a celor nou apărute în urma lucrărilor de modernizare, procurarea și montarea de mobilier stradal nou; amenajarea în trotuare/carosabil de canalizatie subterană multitubulară cu camere de tragere pentru introducerea în subteran a diverselor rețele aeriene; realizarea dispozitivelor pentru preluarea și evacuarea apelor pluviale; aducerea la cota proiectată a utilităților (capace cămine); amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 m; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere și indicatoare rutiere”, enumeră Primăria Galaţi.

Municipalitatea mai are în derulare un proiect similar cu fonduri europene, care vizează străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918.
 

·
AUTOBANN.ED
Joined
·
55,532 Posts
Discussion Starter · #217 ·

·
Registered
Joined
·
8,218 Posts

Demolarea monumentalei clădiri de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 17 a fost sistată, ne-a comunicat, ieri, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, prin consilierul Marius Mitrof. Clădirea va rămâne, deocamdată, în picioare pentru că, la solicitarea Asociaţiei "Galaţi, oraşul meu", Direcţia pentru Cultură a declanşat procedura de clasare de urgenţă a acestui imobil, potrivit dispoziţiilor Legii privind protejarea monumentelor istorice. Săptămâna viitoare, reprezentanţii instituţiei de cultură şi ai proprietarului se vor întâlni pentru a căuta împreună cele mai bune soluţii.

Articolul publicat în ediţia de ieri a ziarului "Viaţa liberă", "O clădire monumentală va fi demolată", a declanşat puternice reacţii în rândul gălăţenilor. Asociaţia "Galaţi, oraşul meu" a solicitat Direcţiei Judeţene pentru Cultură, printr-o adresă oficială, "întreprinderea tuturor măsurilor pentru sistarea urgentă a lucrărilor de demolare a imobilului de la adresa strada Nicolae Bălcescu nr. 17". În documentul pus la dispoziţie cu amabilitate de Bogdan-Radu Brînzan se mai solicită "demararea de urgenţă a procedurii de clasare a clădirii de la adresa strada Nicolae Bălcescu nr. 17, în vederea sistării lucrărilor de demolare şi introducerea acesteia în lista monumentelor istorice, precum şi conservarea sa, conform art. 21 din Legea monumentelor istorice". Asociaţia precizează că imobilul este localizat în interiorul zonei de protecţie a monumentului istoric Palatul Poştei, din strada Iacob Lahovary nr. 6.1050584


1050587


1050589


1050590


1050596
 
201 - 220 of 256 Posts
Top