SkyscraperCity Forum banner
241 - 256 of 256 Posts

·
Registered
Joined
·
8,217 Posts
Nu stiam ca Intel are sediu in Galati


În prezent, compania deţine la Galaţi un centru de dezvoltare-cercetare al Wind River, companie achiziţionată de Intel în 2009, care activează ca subsidiară independentă.
 

·
Registered
Joined
·
1,098 Posts
Am mai spus-o si pe thread-ul brailean, dar cum arata fatadele blocurilor in astea 2 orase si pe strazi centrale... Pare ca nimanui nu-i pasa si fiecare face ce vrea cum vrea ca doar e proprietate privata si nu mai suntem in comunism nu?! cam asta s-a inteles prin libertate si democratie.
I-am scris si pe pagina de facebook a primarului ..semnaland aspectul.
Trebuie urgent masuri de stopare a "siluirii" blocurilor ..prin anvelopari individuale si modificari ad-hoc a fatadelor.
Cu amenzi sa usture.

A doua masura ar fi impunerea intretinerii fatadelor. Asociatiilor de proprietari.
Oricat de nevoiasi ar fi unii locatari se gasesc bani ptr a varui fatadele odata la 5 ani.

A treia ar fi , ca la proiectele de anvelopare totala , agreate...sau in comun cu primaria , aspectul estetic sa fie tratat , ca o chestie esentiala.
Nu pot exista ..pe fatade cu tot desenul rectangular , balcoane cu "arcade" ..dinti fierastrau , ca asa vrea proprietarul.
Trebuie sa existe un criteriu.
Criteriu care unor (ma feresc sa ii cataloghez) locatari le scapa. Sunt din aia care daca se imbraca la costum cu adidasi nike ..li se pare ca sunt motanul incaltat..si ii dau pe toti pe spate.
 

·
Registered
Joined
·
1,098 Posts

Cateva imagini de pe centura mica a Galatiului.
Portiunea dinspre "talcioc"(unde e podul hobanat) si intersectia cu George Cosbuc.
Se lucreaza la fundatia unui sens. Din cate inteleg pe aceasta portiune va fi latit la 2+2.
Parerea mea e ca sunt probleme cu exproprierile , ptr ca pe toata lungimea , acolo unde se intalnesc proprietati ce "intra" pe amplasamentul viitorului sens de circulatie nu sunt "atacate" portiunile.
Pe portiunea dinspre hobanat si viaductul spre combinat , sunt multe proprietati sub forma de case de locuit si banuiesc ca va fi o problema destul de mare.
Termenul de finalizare mai 2023 imposibil de realizat.
 

·
Registered
Joined
·
1,098 Posts

Tot de pe centura mica. De data asta cu "hobanatul". Vazut din ambele capete.
In spatele pozelor , perpendicular pe axa drumului , la 100 metri aprox , trece CF si undeva in stanga ultimei poze la vreo 300 metri e statia CF Filesti.
Sper ca odata cu realizarea acestei strazi de centura sau ulterior , sa se faca si o sistematizare a zonei cu niste accese decente catre statia CF.
 

·
Registered
Joined
·
1,098 Posts

Pun aceste imagini , in contextul discutiei legat de recenta declaratie a autoritatilor , privind intentia dezvoltarii unei infrastructuri , de tip monorail.
Si de discutiile pe marginea solutiei tramvai vs monorail.
Ptr a observa existenta liniilor de tramvai , spre viaduct/poarta est a combinatului , precum si a buclei de intoarcere.
Ptr a vedea intrarea pe rutier dinspre Braila , in Galati , precum si dinspre Tecuci.
Cu obstacolele fizice din teren(benzile transportoare , lacurile , lunca Siretului) ..diferentele de nivel.
Ptr a face o estimare "ochiometrica" , la nivel de amatori.
 
241 - 256 of 256 Posts
Top