Bardzo lubię Lille.
I jak sie podobało? dlugo byles?O proszę, też się już przymierzałem do wątku z Lille, w którym byłem przed miesiącem. Zdjęć nie mam zbyt wiele, więc cieszę się mimo wszystko, że mnie uprzedzono![]()
To co Ty tam robiłes przez tydzien? - musialeś sie tam niezle nudzic bo to miasto mozna zwiedzic w dwa dni, wszystkie atrakcje turystyczne sa bardzo blisko siebie, co do tych piwek to masz absolutna racje, kazde ktore probowalem bylo wysmienite w Gandawie oczywiscie to samo. Ten ruch samochodów o ktorym piszesz to prawda - utrudnia zwiedzanie zwlaszcza ze nawierzchnie ulic I placow sa takie same tylko slupki pokazuje gdzie jest ulicaCały tydzień tam spędziłem plus jeden dzień w Dunkierce. Generalnie bardzo pozytywnie, niby nie ma się do czego przyczepić, ale brakowało mi tam jakiegoś takiego bardziej południowego klimatu. Widać, że to miasto z pogranicza belgijskiego. Ale ma to też swoje dobre strony ze względu na sporą liczbę różnych piwwarto pójść do Palais de Beaux Arts i do domu, w którym urodził się Charles de Gaulle. Bardzo mnie zdziwił ruch samochodów na głównych miejskich placach, co prawda oddzielony słupkami, ale mimo wszystko nie szczególnie mi się to podobało.
Nie byłem tam sam...To co Ty tam robiłes przez tydzien?
Ja mam często ten problem i mnie to wkurza.Panowie mieliście taki problem z imageshackiem, że ładował pojedyncze zdjęcia w wiekszej rozdzielczosci niz wybraliscie? tzn. na powiedzmy 10 przez Was wybranych zdjeć jedno lub dwa załaduja sie w zupełnie innym rozmiarze niz pozostałe mimo iz nie zmienialiscie ustawień ?
To mam złą wiadomość bo ten system też juz zaczyna szwankowaćJa robię tak ze laduje ponownie. Zreszta laduje zdjecia osobno.
Chodzi Ci o to, że Brugia jest zbyt nudna i senna? Podobno to miasto dobre dla dziadków aby żyć spokojnie na emeryturze - tak słyszałemPamiętam, że w Gandawie największe wrażenie zrobił na mnie Ołtarz Gandawski w katedrze św. Bawona. Jest naprawdę niesamowity. No i jeszcze widok z mostu św. Michała. Ale miasto również bardzo przyjemne i - obok Antwerpii - jest moim ulubionym w Belgii. Brugia jest jednak tylko do odwiedzenia, ale, w żadnym wypadku, nie jest do mieszkania.
Jestem ciekaw Lille, bo Flandrię Francuską znam tylko z filmu Jeszcze dalej niż północ![]()