SkyscraperCity banner

1 - 20 of 82 Posts

·
Georlaar
Joined
·
671 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Opet cu ja malo da vas davim Veliko Britanijom!

Pocetkom septembra sam prvi put bio u Edinburgh-u, jako su mi hvalili taj grad al ja sam nesto bio skeptican.. Medjutim, mogu sada slobodno reci da je po meni to najlepsi grad u kom sam ikad bio!!
Odlucio sam da u naziv reportaze stavim i brod kraljevske porodice Britaniju jer zaista zasluzuje posebnu paznju i bice dosta slika sa istog.
I na kraju cu vam staviti slike iz Londona gde sam bio u avgustu ali ici cu jos sledece nedelja pa sam to ostavio za kraj, mada Vrachar vam je sasvim lepo predstavio London ovde letos...malo sam u obavezama bio ovih dana oko faxa, tako da ocekujte slike veceras ili sutra..

cheers :)
 

·
Georlaar
Joined
·
671 Posts
Discussion Starter #2
Edinburgh, skotska prestonica, zaista divan grad!!
Skoti su totalno drgaciji od Engleza pa se i skotski gradovi dosta razlikuju od engleskih..

nadam se da cu vam uspeti docarati lepotu grada preko slika..


Easter Road, vod od centra ka Leith delu grada


Vidljiv nedostatak drveca...
 

·
Georlaar
Joined
·
671 Posts
Discussion Starter #3
Leith, severni deo grada koji izlazi na obale Severnog mora:Ocean Terminal shopping centre
bazen iz Viktorijanske ere


 

·
Georlaar
Joined
·
671 Posts
Discussion Starter #4
vecina ulica u Edingurgu je u veoma losem stanju, kao i kontejneri za otpad... nma toliko finoce kao u Engleskojnemamo samo mi napustena gradilista u centru grada:

stay tuned!
 

·
Georlaar
Joined
·
671 Posts
Discussion Starter #8
hvala!

po mojoj proceni Skoti su slicniji Srbima nego Englezima :))
Za razliku od Engleza Skoti pricaju glasnije, manje su fini, nema onog sorry, cheers and thank you na svakom koraku.. pa cak i oblacenje.. svi su opusteni u trenericama i patikama, dok se u Engleskoj tako samo klosari oblace...

no da nastavim..
 

·
Georlaar
Joined
·
671 Posts
Discussion Starter #10
Edinburgh je grad sa 7 brda od kojih su 3 najznacajnija u centru grada. Na jednom se nalazi cuveni Edinburski Zamak na drugom nekakvi spomenici a trece je skroz prazno, mozete ga videti u prethodnom postu..
 

·
Georlaar
Joined
·
671 Posts
Discussion Starter #14
Mary Stuart, Queen of Scots je svakako bila i jos uvek najveca licnost u Skotskoj.. Cak je i njen sin kralj James VI, koji je kralj ujedinitelj Britanije ovde pradstavljen samo kao sin velike Mary!
Edinburski Zamak je neosvojiv zamak i to je razlog zasto Englezi nisu pokorili Skote, zaista velicanstvena gradjevina! Kada je Elizabeth I namamila svoju sestru Mary u London i zatvorila je u The Tower, meri je pre nego sto ce je ubiti rekla da ne zali sto umire al da bi samo volela da jos jednom vidi Eginburski Zamak jer je to najlepsi prizor koji je ona ikada videla... i zaista je tako, brdo edinburskog zamka i pogled koji se pruza ne bilo koju stranu je zaista neopisiv! preporucujem svima!!!!
 

·
Georlaar
Joined
·
671 Posts
Discussion Starter #17
zanimljivo je to da na ulicama Edinburga uopste nema drveca!! ali je zato grad prepun parkova i zelenih povrsina.. taman da bude onako lep kontrast :)
 

·
Georlaar
Joined
·
671 Posts
Discussion Starter #20
High Street vodi od zamka ka starom gradu.. mada svi delovi Edinburga su stari :)


 
1 - 20 of 82 Posts
Top