SkyscraperCity Forum banner

[Gdańsk] Wiosenny Gdańsk

7667 Views 68 Replies 30 Participants Last post by  Jacek
korzystając z pięknej wiosennej pogody wybrałem sie na spacer (z aparatem oczywiscie :)

no to lecimy

Madison

dworzec główny

Wały Jagielońskie

Narodowy Bank Polski

Katownia

Brama Wyżynna

Złota Brama

Wieżyczka Dworu Bractwa Św. Jerzego

kamieniczki na ul. Długiej

sklepienie poczty głównej (ul.Długa)

ul. Kaletnicza

Ratusz

Długi Targ

Dwór Artusa

Zielona Brama

ZUS

ul. Stągiewna

Marina

Hotel Królewski

Długie Pobrzeże

Muzeum Archeologiczne

Muzeum Morskie

Kamienica Schlieff -ów (ul. Chlebnicka)

Mariacka

Zegar słoneczny na Ksciele Mariackim

Zbrojownia

Kaplica Królewska

Hala Targowa

Heweliusz

Wileki Młyn

Kościół Św. Katarzyny

See less See more
43
1 - 20 of 69 Posts
Super miasto - super zdjecia.

A to zdjecie wprost szokuje:

Gdansk jest w Top 3 miast w Europie na 100%
See less See more
cudowne fotki, dzięki :bow:

Ten Kodak to Twój nowy nabytek?
Wow przepraszam ale nic więcej nie jestem w stanie napisać, po prostu brak słów. :eek2:
Eh szkoda ze to 90% tych zdjec to fotki tej Dlugiej i Wybrzeza...
niech ktos sie przejdzie z aparatem po wrzeszczu w taki wiosenny pikny dzionek :)

zdjecia pierwsza klasa :)
blue_warsaw said:
Eh szkoda ze to 90% tych zdjec to fotki tej Dlugiej i Wybrzeza...
No i co z tego zawsze musisz być tak nastawiony do każdej niemalże relacji z poza Warszawy. Już mi się nie chce czytać Twoich komentarzy bo za każdym razem piszesz prawie to samo. Ehh szkoda że tylko Piotrkowska ehh szkoda że to że tamto, ehh szkoda, że Warszawa to stolica Polski.
See less See more
MIKI said:
No i co z tego zawsze musisz być tak nastawiony do każdej niemalże relacji z poza Warszawy. Już mi się nie chce czytać Twoich komentarzy bo za każdym razem piszesz prawie to samo. Ehh szkoda że tylko Piotrkowska ehh szkoda że to że tamto, ehh szkoda, że Warszawa to stolica Polski.
LOL :D
Po pierwsze 2 razy wypowiedzialem sie w taki sposob.
Po drugie te relacje BYLY z Piotrkowskiej i ta relacje JEST z Dlugiej i wybrzeza.
Po trzecie uwielbiam Gdansk. Bylem w nim 4 razy. Piekne miasto, tylko troche glosna restauracja Pizza Hutprzy Dlugiej ale ogolnie jest niezle. Denerwuje mnie ze Gdy jestv pokazywany Gdansk to tylko te wymienione wyzej scenerie, CZYLI Dluga i Wybrzeze.

Co to Lodzi to masz racje. Nie lubie jej najbardziej ze wszytskich duzych miast Polskich.
See less See more
"Dokładnie fotka wygląda jak nie z Polski ;p."
MIKI odnosnie fotki Gdanska w threadzie Srodmiescie musi ozyc
blue_warsaw said:
"Dokładnie fotka wygląda jak nie z Polski ;p."
MIKI odnosnie fotki Gdanska w threadzie Srodmiescie musi ozyc
No i jaki z tego morał.... że Gdańsk mi się podoba to napisałem że wygląda jak nie z Polski czysto i schludnie.

PS: Nie musisz lubić Łodzi. Ja lubię Warszaw a w ogóle co to ma wspólnego z tematem jak można nie lubić miasta w którym się nie było.
See less See more
ta MIKI, co to ma wspolnego z tematem ze ty lubisz Warszawe ;)
Zdjecia rzeczywiscie pierwsza klasa. Gdansk jest naprawde oczkiem w glowie Rzeczpospolitej :)
Piękne miasto, niesmowite budynki i piękne fotki! Tak trzymać!
I love Gdansk, and many other cities in Poland. Amsterdam really reminded me of Gdansk ;) But Gdansk imo es cleaner in many different ways, if you know what I mean ;) *hehe*

See less See more
6
znanie klimaty :)
Madison rulezzz ...
no i śniegu się trochę dopatrzyłem ;)
thx za fotki
Wstyd się przyznać , ale jeszcze nigdy nie byłem w Gdańsku , ale musze to czym prędzej nadrobić - piękne , piękne i napisze jeszcze raz piękne miasto ( jak i fotki , które to piękno oddają :) ) .

ps. a co tak ostatnio mało delfina_pl na forum widać ?
This city is hot! Its a place you take your girlfriend, fiancee, wife etc. She will [email protected]#$ you like never before. Gdańsk has sex appeal.
oralB said:
ps. a co tak ostatnio mało delfina_pl na forum widać ?
Ale jak już się pojawi, to ma czym nas zaskoczyć ;)

Super foty...:D

Wstyd, wstyd Oralu ;) ja tez nigdy nie byłem. Jak wypoczywam nad polskim wybrzeżem zawsze sobie obiecuje, ze zachacze o 3miasto, ale jakos mi to jeszcze sie nie udalo ;(.
See less See more
VoytekZ said:
This city is hot! Its a place you take your girlfriend, fiancee, wife etc. She will [email protected]#$ you like never before. Gdańsk has sex appeal.
:tongue4:
1 - 20 of 69 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.