SkyscraperCity Forum banner

Gdzieś w Europie...

2631 Views 24 Replies 5 Participants Last post by  este
Zapraszam na podróż po Europie z XKF-em.;) Postaram się ze swojej strony regularnie wrzucać zdjęcia z Europy. Będą miasta ale i nie tylko miejskie krajobrazy. Ten wątek jest swojego rodzaju pamiętnikiem z moich podróży. Przepraszam, jeśli niektóre zdjęcia będą gorszej, telefonicznej jakości. Nie zamierzam robić masowych fotorelacji. Bardziej ciekawe "strzały".

Zapraszam również do dyskusji :)
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 25 Posts
1. Frankfurt nad Menem - miejsce gdzie stwierdzenie "nie mam pieniędzy" jest dla miejscowych nie do zrozumienia. ;) To miasto sprawiło, że poczułem się biedny.

2.
See less See more
2
  • Like
Monachium -W mojej opinii, idealne miejsce do życia
3.

4.
See less See more
2
  • Like
Reactions: 3
5.
Woda tak czysta, że gdyby się napić, pewnie uzupełniłbym minerały w organizmie :)

6.
Ostatnie chwilę dworca Hbf (tzw Monachium Główne :D )
See less See more
2
  • Like
Reactions: 2
7.
Monachium gdzieś na ulicy...

8.
Frankfurt gdzieś na ulicy...

Cdn...
See less See more
2
Fajna taka rzeka "dwóch prędkości"
A nad rzeką wieczna impreza. Gwar, śmiech... Bardzo fajne miejsce.
1. Frankfurt nad Menem - miejsce gdzie stwierdzenie "nie mam pieniędzy" jest dla miejscowych nie do zrozumienia. ;) To miasto sprawiło, że poczułem się biedny.
Znaczy budżetowych wyjazdów lepiej tam nie planować :banana:
  • Like
Znaczy budżetowych wyjazdów lepiej tam nie planować :banana:
Jeśli budżet jest w złotówkach to nie ma sensu ;)
2
Monachium...taka ciekawostka:

^^Nie wypadało mi robić zdjęć na cmentarzu ale generalnie wszystko w jednym stylu jak powyżej na zdjęciu.

See less See more
2
  • Like
Zapomniałem co to za miasto... :D Ktoś pomoże? ;)

See less See more
2
  • Like
Jeśli budżet jest w złotówkach to nie ma sensu ;)
Zawsze mam budżet w Euro. 30, 40 Euro na dzień :lol:
Zawsze mam budżet w Euro. 30, 40 Euro na dzień :lol:
Ja ostatnio w Lidlu w Berlinie za 10 euro czułem się jak król życia :D

Generalnie zarabianie w złotówkach a wydawanie w euro jest dość bolesne.

Tam widać dwa miasta: Courbevoie i Puteaux.

:D
Dla mnie to wszystko to jeden wielki Paryż :D
See less See more
Kwestia przyzwyczajenia i zarobków, więc dla mnie pozostaje wschód i południe Europy :troll:

To nie polecam głównego dworca kolejowego w Berlinie. Dwa tygodnie temu wydałem 12 Euro na jedzenie i bilet na lotnisko i byłem dalej głodny. Za tą samą kwotę w Sofii następnego dnia chodziłem cały czas najedzony :D
See less See more
Kwestia przyzwyczajenia i zarobków, więc dla mnie pozostaje wschód i południe Europy :troll:

To nie polecam głównego dworca kolejowego w Berlinie. Dwa tygodnie temu wydałem 12 Euro na jedzenie i bilet na lotnisko i byłem dalej głodny. Za tą samą kwotę w Sofii następnego dnia chodziłem cały czas najedzony :D
Wszystko jest względne. Zdarzyło mi się we wrześniu być w przeciągu dwóch tygodni w Tallinie i Berlinie. I w Berlinie mało się nie popłakałem, jak tam tanio :yes:
See less See more
Listopadowy "strzał" z Berlina
See less See more
  • Like
Kolejny strzał z za kierownicy na Boulevard Périphérique Paris
(zdjęcie "mocno tefeoniczne" ;) )
See less See more
Ulice Berlin Mitte:

See less See more
2
1 - 20 of 25 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.