SkyscraperCity banner

401 - 402 of 402 Posts

·
Bike It!
Joined
·
22,243 Posts
Twee berichten in Het Nieuwsblad/De Gentenaar vandaag. Met nogal tegenstrijdig nieuws, van wanhoop tot hoop.
Achter een betaalmuur, dus mocht iemand een abonnement hebben, maak dat tipje van de sluier gerust iets groter.

Vandaag om 06:45u doorBert Staes :
Voorlopig geen geld voor tram tussen Dampoort en Sint-Pietersstation, zegt Vlaanderen
De Vlaamse regering heeft voorlopig geen geld voor de aanleg van een tram tussen Dampoort en Gent–Sint–Pieters. Dat geeft mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) aan. In de Gentse regio klinkt teleurstelling. “Die investeringen moeten er komen, niet alleen voor de stad, maar voor de hele Gentse regio”, zegt Vlaams parlementslid Vincent Van Peteghem (CD&V). Nieuwe tellingen tonen ondertussen dat het Gentse stadsnet nu al meer dan veertig miljoen passagiers vervoert per jaar.Vandaag om 18:52u door Bart Staes:
Dan toch hoop voor tram tussen Dampoort en Gent-Sint-Pieters: Vlaanderen belooft 80 miljoen euro
Er wordt dan toch geïnvesteerd in een tramlijn tussen Dampoort en het Sint-Pietersstation in Gent. Dat zegt Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD). Een maand geleden klonk het nog dat er ‘geen concrete timing of budget’ was. Maar vrijdag werd plots een investering van zo’n 80 miljoen euro aangekondigd. Peeters wil volgend jaar een bouwvergunning aanvragen voor ‘tram 7’.
 

·
Registered
Joined
·
844 Posts
Realisatie Gentse tramlijnen 7 en 4 via Publiek-Private Samenwerking

Hier is wat ze zelf communiceert. Denk dat die 80 miljoen voor tram 4 én tram 7 zijn. Waarschijnlijk de bijdrage van de Vlaamse regering. Hoedanook gaat alles - als het goedgekeurd raakt - pas in 2021 echt van start. Want de bouwvergunning is pas ten vroegste voor 2021. En een bouwvergunning betekent nog altijd geen start van de werken .... Tegen dan kan er nog veel water door de Schelde en Leie vloeien.
 
401 - 402 of 402 Posts
Top