SkyscraperCity Forum banner

[Germany]Frankfurt am Main - City Presentation

2613 Views 11 Replies 2 Participants Last post by  VeskoAtamianS40
7
Наскоро бях отново в може би най-контрастния град в Германия - Франкфурт на Майн, и понеже не видях тема за него, реших да споделя впечатленията си. Да спомена, това не ми е първото ходене, затова ще комбинирам снимките от първото си ходене, когато също се получиха хубави кадри.

С няколко думи за града - Франкфурт на Майн е финансовата столица на Германия. Никъде другаде в републиката няма толкова събрани на едно място финанси, колкото тук. Отделно околията - Main-Taunus-Kreis е един от най-богатите райони не само в Германия, но и в ЕС и е от основните двигатели на немската икономика. Летището в града е най-натовареното немско и второто най-натоварено в Европа след Хийтроу в Лондон. Логично, като за богат град, криминалната статистика е доста висока, Франкфурт води в тази статистика на глава от населението в Германия. Особено районът около централна гара (Bahnhofsviertel) е, поне помоему, най-контрастният квартал в цяла Германия. Както и целият град, между другото.

Започвам със снимките именно от гарата.Гледката на ICE и до него TGV много ме радва.Изгледът от централна гара е в посока небостъргачите на Комерцбан и ЕЦБ (със знака на Евро отпред).

See less See more
  • Like
Reactions: 5
1 - 12 of 12 Posts
7
Skyline-ът на Франкфурт е внушителен. Обаче претрупан. Поне помоему. Знам, че за ходилите в Америка не е нещо впечатляващо, аз лично съм фен на далеч по нискозастроени и спокойни градове. Като турист Франкфурт ми допада, за ден-два ходене. Но не бих живял там, Берлин ми се струва в пъти по-спокоен, ако че и да е няколко пъти по-голям и населен. Франкфурт има население от едва около 600-700 000 души.На един от небостъргачите - Main Tower - има платформа от около 200 метра, над която се открива чудесна гледка над града, стига времето да го позволява. Два пъти съм се качвал горе - веднъж при ясно и слънчево време, втори път привечер. Затова качвам снимки и от двете си качвания.Изглед към централна гара.И сега малко вечерни снимки.See less See more
  • Like
Reactions: 5
7


Вечерно осветяване на Skyline-a.Цялостната картина на града се възприема чрез небостъргачите. Те се виждат отвсякъде и неизбежно влизат в почти всяка снимка.

See less See more
  • Like
Reactions: 5
7
Главната пешеходна улица - Zeil - има интересна идея - обградена е от дръвчета, с което обаче се затулва откритото пространство и лично за мен се получава малко чувството, че съм в тунел. Ако че и зелен. Но всеки може сам да си изгради мнение дали е сполучлива или не. За мен лично липсва светлина изпод дърветата.

See less See more
  • Like
Reactions: 5
Само съм се прекачвал през Франкфурт, но доста снимки съм разглеждал от него. На мен този град ми допада, поне от всички материали, които съм виждал.
Харесва ми контраста от стара архитектура и нови,високи сгради.
Като цяло обаче, няколко от небостъргачите във Франкфурт не ми харесват, заради "изчанчените" си форми и разни кулички.
6
Един от най-известните молове - MyZeil. Носещ името на пешеходната улица, логично, все пак се и намира на нея.See less See more
  • Like
Reactions: 5
7
Любимата ми част във Франкфурт - районът около старата опера - Alte Oper. Напомня ми на Stephansplatz във Виена.

See less See more
  • Like
Reactions: 5
7
Тук събрах в един кадър целия контраст на Франкфурт :)

See less See more
  • Like
Reactions: 5
7


И сега малко снимки от стария град - Altstadt. За съжаление изцяло разрушен, така че всичко, което ще покажа, е просто реплика на оригинала. И все пак е много добре възстановено. :)

Също така ми харесва, че продължават да възстановяват историческите фасади. Надявам се при следващото ми ходене във Франкфурт, вече да са завършили цялата част около площадчето.See less See more
  • Like
Reactions: 4
7
Още една порция снимки от скайлайна на града.

See less See more
  • Like
Reactions: 4
1 - 12 of 12 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top