SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 25 Posts

·
Registered
Joined
·
3,532 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
AAN HET STATIONSPARK TE GOES, GELEGEN EVEN TEN ZUIDEN VAN DE SPOORLIJN ROOSENDAAL-VLISSINGEN, WORDT "DE SCHELDEWACHTERS" GEREALISEERD. IN DEZE TOREN KOMEN 60 APPARTEMENTEN. WANNEER DE APPARTEMENTEN IN DE VERKOOP GAAN IS NIET BEKEND.

HOOGTE: 73 METER
START BOUW: ...
OPLEVERING: 2012

ARCHITECT: CHRIS ZWIERS - OZ-P Architecten
ONTWIKKELAAR: BOUWFONDS MAB ONTWIKKELING
VERKOOPINFO: HET NIEUWBOUWHUIS

PROJECTWEBSITE: DE SCHELDEWACHTERS

VOOR HET BESTEMMINGSPLAN; KLIK HIER

IMPRESSIE:

 

·
Registered
Joined
·
3,532 Posts
Discussion Starter · #5 · (Edited)
snap niet helemaal waarom ze voor goes kiezen omdat het "maar" 36.000 inwoners telt...
Huh, wat valt er te kiezen dan?


Goes mag dan misschien qua bevolkingsaantal niet zoveel voorstellen, de stad vervult een centrumfunctie voor een gebied dat ruim 100.000 inwoners telt. Je zou kunnen zeggen dat een derde van de Zeeuwse bevolking aangewezen is op (voorzieningen en werk in) Goes.

De economie is, zonder te overdrijven, al enkele jaren booming. Dat komt keer op keer naar voren uit diverse landelijke onderzoeken. Kavels op het 'Stationspark' en bedrijventerrein 'de Poel' vinden gretig aftrek, zowel bij plaatselijke ondernemers als van buiten de gemeente / provincie. Daarnaast staan ingrijpende infrastructurele werken op stapel en nu begint ook - het enige smetje van afgelopen jaren - langzaam de woningbouwproductie uit het slop te raken.

Kortweg ziet de gemeente hoogbouw (de Scheldewachters als landmark) als een manier om de sterke regiopositie te benadrukken en Goes tegelijkertijd een stedelijker elan te geven.
 

·
Urban Struggle
Joined
·
5,257 Posts
^^De twee gekleurde gedeeltes hebben elk een eigen naam; Westerschelde en Oosterschelde
Ben ook niet helemaal gelukkig met de naamgeving...anyway, 73 meter is natuurlijk helemaal niet slecht voor Goes.
 

·
NascorInArgillaWalacria
Joined
·
1,671 Posts
Mooie hoogte voor Goes maar het ontwerp vind ik helemaal niks. Het is een soort 13 in een dozijn zonder enige uitstraling. Het wordt misschien een landmark vanwege z'n hoogte maar niet vanwege het ontwerp.
 

·
Heerlijkheid Heemstede
Joined
·
54 Posts
Waar is het goed wonen?

In de Elsevier van deze week staat de gemeente Goes op de 10de plaats van de 443 gemeentes in Nederland waar het goed wonen is. Zeker op economisch gebied scoort Goes zeer goed net als Middelburg. Deze stad is op de 12de plek geeindigd in het overzicht van de Elsevier.

www.elsevier.nl
 

·
Urban Struggle
Joined
·
5,257 Posts
Mooie hoogte voor Goes maar het ontwerp vind ik helemaal niks. Het is een soort 13 in een dozijn zonder enige uitstraling.
Had ook geen spectaculair ontwerp verwacht, maar vind hem stukken mooier dan Waterfront-Terneuzen
Ben heel benieuwd hoe de kleuren en het glazen trappenhuis uitpakken.


Het wordt misschien een landmark vanwege z'n hoogte maar niet vanwege het ontwerp.
Daar kan ik heel goed mee leven...
 

·
Registered
Joined
·
3,532 Posts
Discussion Starter · #13 · (Edited)
De meest actuele info omtrent 'de Scheldewachters' stond nog niet op de juiste plek, dus bij dezen:

De woontoren telt 24 bouwlagen en is in totaliteit 73 meter hoog. De eerste drie verdiepingen hebben een parkeerfunctie, de resterende verdiepingen een woonfunctie.

(...)

Het woongedeelte bestaat uit 60 appartementen, waarbij de bovenste vijf verdiepingen worden ingericht als 'penthouse', voorzien van diverse extra’s. De toren bestaat uit twee aparte vleugels, gescheiden door een smalle, transparante verbindingsruimte. In de verbindingsruimte is de liftschacht opgenomen. Het trappenhuis bevindt zich in het centrum van de noord- vleugel. De technische installaties (cv, afzuigsystemen etc.) zijn in de bovenste verdieping van de zuid-vleugel ondergebracht. In één verdieping worden drie appartementen ondergebracht, waarvan twee in de noord vleugel.

Bron: http://hbo-kennisbank.uvt.nl/cgi/hz/show.cgi?did=230
Bouw Goese woontoren weer vertraagd

GOES - De bouw van de zeventig meter hoge woontoren in het Goese Stationspark loopt opnieuw vertraging op. Dit keer door noodzakelijke, aanvullende ruimtelijke procedure. Daardoor kan de eerste paal pas begin 2008 de grond in.
De woontoren past op zich in het bestemmingsplan Stationspark, waar overwegend kantoren staan, maar het 'bestemmingsvlak' en de bouwkavel zijn niet honderd procent hetzelfde. Dat moet dus op papier worden gerepareerd.

De daarvoor noodzakelijk ruimtelijke procedure en het vervolgens aanvragen van de bouwvergunning neemt zeker een half jaar in beslag. "Het is een formaliteit", zegt J. Littooij van Bouwfonds MAB Ontwikkeling, "maar het vertraagt het project wel."
De toren telt zestig appartementen. Voor de zomer wil Bouwfonds met de verkoop beginnen. Bezwaarschriften kunnen de boel nog verder vertragen. Dan tilt de projectontwikkelaar de verkoopstart over de zomer heen.

De woontoren liep al eerder vertraging op. De bouw was gepland medio 2006, daarna de eerste helft van 2007, vervolgens najaar 2007 en nu begin 2008.

Bron: www.pzc.nl
 

·
Urban Struggle
Joined
·
5,257 Posts
PZC 6-10-07:

Woontoren blijft toekomstmuziek
door Luc Oggel


GOES - Het wil maar niet vlotten met de komst van een zeventig meter hoge woontoren in het Stationspark in Goes. Nadat de bouw eerder al enkele keren was uitgesteld, liet J. Littooij van projectontwikkelaar Bouwfonds MAB gisteren weten dat ook de recentste 'streefdatum' van begin 2008 niet haalbaar is. "Het is koffiedik kijken, maar het wordt waarschijnlijk begin 2009.".


VORIGE STARTSTOPVOLGENDE
Reden voor de nieuwe vertraging is het feit dat er nog steeds een ruimtelijke procedure moet worden doorlopen, dezelfde die het voorlaatste bouwuitstel tot gevolg had. Littooij noemde die procedure in maart dit jaar in deze krant nog 'een formaliteit'. "Hij staat nu op het punt van beginnen en we hopen hem nog dit jaar te doorlopen." Volgens Littooij gaat het om enkele 'stedenbouwkundige omissies' die nog moeten worden rechtgezet. "We willen dat op een zorgvuldige manier doen, want het is niet zomaar een project."

De verkoop van de zestig appartementen begint pas als de ruimtelijke procedure is afgerond en de bouwvergunning binnen is. Zodra zeventig procent is verkocht, gaat - nog afgezien van eventuele bezwaarprocedures - de eerste paal de grond in. Littooij verwacht voor de verkoop ook een half tot driekwart jaar nodig te hebben.

Ruim tien jaar geleden was al sprake van de komst van een woontoren, in 2002 in een door bureau Wissing uit Barendrecht geproduceerd boekwerkje omschreven als 'nieuw baken van de moderne tijd'. En hoewel er voorlopig nog geen steen wordt gelegd, heeft het gebouw sindsdien al het nodige stof doen opwaaien. Verschillende mensen uitten hun ongenoegen over met name de hoogte en gedeputeerde H. van Waveren pleitte begin 2004 voor een 'brede Bevelandse discussie'. Het Goese college van burgemeester en wethouders en ook de raad zijn echter altijd positief geweest over De Scheldewachters, zoals de door de Rotterdamse architect C. Zwiers ontworpen 'wolkenkrabber' is genoemd. De bouw stond aanvankelijk al voor eind 2005 gepland, maar inmiddels is die datum al zes keer veranderd.

De toekomstige woontoren zal worden gebouwd door de Walcherse Bouw Unie. Bij het bedrijf kon gisteren niemand een reactie geven op de vertragingen.Een nog te doorlopen ruimtelijke procedure heeft tot gevolg dat de bouw van een woontoren in Goes niet begin volgend jaar, maar begin 2009 begint.

godverdegodver wat een amateurisme :rant:
 

·
Urban Struggle
Joined
·
5,257 Posts
Aangezien niet alle belangstellenden deze krant ontvangen, vonden wij het goed om u hiervan op de hoogte te stellen.

Wellicht overweegt u om op basis van deze uitspraak te kijken naar alternatieve plannen voor een nieuwbouwappartement. In dat kader willen we u graag wijzen op een tweetal schitterende hoogstaande appartementencomplexen:

1. Rossinipark te Goes Zuid: royale appartementen met o.a. 2/3 slaapkamers, 1/2 badkamers en een royaal balkon (v.a. 27 m2) (de bouw hiervan is kortgeleden gestart)

2. Domiville, ruime appartementen in het hart van Goes waar u woont in de prachtige omgeving van de stadshaven en op slechts enkele loopminuten in het centrum van Goes (dit gebouw is in aanbouw en zal begin volgend jaar worden opgeleverd)

Graag nodigen wij u uit om op zaterdag 3 november aanstaande op een informele wijze kennis te maken met het appartementencomplex. U bent welkom op de bouwlocatie van 11.00 tot 15.00 uur om onder het genot van een drankje/hapje vrijblijvend wellicht uw toekomstig appartement te bekijken. Ook voor het gebouw Domiville is binnenkort een open dag gepland. Bel ons voor meer informatie.

Tot ziens zaterdag aanstaande aan het Rossinipad te Goes.

Met vriendelijke groeten,

Wim Dodmond
Faasse en Fermont Nieuwbouwmakelaars
Het Nieuwbouwhuis

T 0113-271977
M 06-54604999
I www.hetnieuwbouwhuis.nl

Handelsregister 22047645
Na deze e-mail heb ik Het Nieuwbouwhuis
eens om uitleg gevraagd, werd van het antwoord niet veel wijzer, en van MAB verwacht ik helemaal geen nieuws, afwachten maar.


Geachte heer .......,

Ons is ook niet meer bekend dan het persbericht laat blijken. Er wordt door betrokken partijen gekeken naar een aanpassing van het oorspronkelijke concept, waarbij de hoogte van de toren wellicht hetzelfde zal blijven, doch de opzet wellicht zal veranderen.

We houden u wat dat betreft op de hoogte indien er meer bekend wordt, maar we verwachten dit gezien de uitspraken in de pers niet op korte termijn.

Met vriendelijke groeten,

Wim Dodmond
Faasse en Fermont Nieuwbouwmakelaars
Het Nieuwbouwhuis
 
1 - 20 of 25 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top