SkyscraperCity banner

1301 - 1320 of 1327 Posts

·
Registered
Joined
·
3,235 Posts
Discussion Starter #1,302 (Edited)
In aanvulling op de reactie van Freddy92 volgt hierbij mijn lijstje met locaties waar woningbouw - zo op het eerste gezicht - voorstelbaar is. Stuk voor stuk locaties die niet uitblinken in ruimtelijke kwaliteit.

  • Leliestraat 10 en achtergelegen opslagruimtes. Met de herontwikkeling van de meubelhal van het Leger des Heils (Leliestraat 24) wordt hier eigenlijk al ingezet op een functiewijziging naar wonen. >> De online kadastrale kaart van Nederland - Perceelloep
  • Molenplein (of een gedeelte ervan). Hoewel het parkeer'plein' er al decennia lang ligt, lijkt het alsof er een hap uit het centrum is weggenomen. Zielloos en ondefinieerbaar stukje stad.
  • Kloetingseweg 76. Jld Autoservice gaat een nieuw pand bouwen aan de Courtinestraat. Mooie plek om hier woningen of een kleinschalig appartementengebouw terug te bouwen in jaren '20 stijl.
  • Intertoys, Lange Vorststaat 11. Eén van de lelijkste gevels van Goes. Mooie plek om de woonfunctie in het centrum te versterken door boven de winkel appartementen toe te voegen. Mits de architectuur goed is, knapt ook het straatbeeld er enorm van op.
  • Braakliggende gronden Tiendendreef + locatie voedselbank. Gebied is overigens al in beeld voor het plaatsen van enkele tiny houses. >> De online kadastrale kaart van Nederland - Perceelloep
 

·
Zeeuwsche Rotterdammert
Joined
·
855 Posts
Wie A zegt moet ook B zeggen dus een tweede rondje gedaan om zo de resterende projecten vast te leggen.

KATOEN City Lofts

Boutique Hotel RijksBuiten de Veste

LIDL Marconi

Herstructurering Goes-West

Auris

Van DusseldorpkavelAria


 

·
Registered
Joined
·
3,235 Posts
Discussion Starter #1,304
Bedank weer, City is Ours! Ook van mij nog een paar fotootjes.

Centrum | Verbouw Grote Markt 19-21 t.b.v. meerdere logiesverblijven voor Slot Oostende en de vestiging van een patisserie.


Centrum | De verbouw van Wijngaardstraat 7 is voltooid. Prachtig resultaat.


Aria | De bouw van de 37 woningen in fase K is in volle gang.


Aria | Een sfeerplaatje van een woonrijp straatje (Fagotlaan).


De Poel II | Met het in bedrijf gaan van New York Pizza en Dunkin' Donuts is het foodcourt aan de Hudsonweg compleet. Eerder al opende McDonalds, Burger King, KFC en De Beren er restaurants.


Goese Diep Noord | De bouwkavels aan het water worden rap ingevuld met vrijstaande woningen en (geschakelde) patiobungalows.
 

·
Registered
Joined
·
3,235 Posts
Discussion Starter #1,306 (Edited)
Het overzicht op de eerste pagina van deze draad is weer bijgewerkt. Opgeleverde werken haal ik pas uit het overzicht als iemand er een foto van heeft gepost. N.a.v. de recente fotorondes zijn de volgende projecten niet meer in de lijst terug te vinden:
  • 19 huurwoningen, Fransen van de Puttestraat / Vogezangsweg
  • Korpsgebouw en dienstencentrum Leger des Heils, Klein Frankrijk
  • Bootunits, kantoor- en bedrijfsruimtes + showroom, The Boatshed, Oostschans
  • Restaurant De Beren, Hudsonweg
  • Nieuwbouw New York Pizza en Dunkin' Donuts, Hudsonweg.
Qua woningen neem ik alleen nog nieuwe projecten op als er 5 wooneenheden of meer worden toegevoegd. Anders wordt het allemaal wel erg veel om bij te houden. Mogelijk maak ik alleen voor de binnenstad en/of architectonische hoogstandjes een uitzondering.

Verder nog een paar nieuwsberichtjes:

Centrum | Club Barbarella aan de Vuilstraat is gesloten. Het pand zal worden verbouwd tot appartementencomplex. Geen twee keer links meer in Goes: Club Barbarella definitief gestopt
Centrum | Er is een omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen van 2 schuren tot 2 stadswoningen aan de Vuilstraat.
Centrum | ER Vastgoed gaat de bovenverdiepingen van het pand aan de Papegaaistraat 14 (?) geschikt maken voor bewoning. Er is ruimte voor 6 kamers en 1 appartement.
Centrum | Fraanje is gestart met verbouw van het koetshuis aan de Nieuwstraat. Hierin komen een maatschappelijk restaurant van Zeeuwse Gronden en enkele logeerappartementen.
Algemeen | Goes is in de eerste helft van dit jaar gegroeid met 281 inwoners. DPG Media Privacy Gate
Marconi | Enkele weken geleden is gestart met de bouw van de Lidl aan de Marconistraat.
 

·
Registered
Joined
·
3,235 Posts
Discussion Starter #1,308
Dat vroeg ik me een paar maanden geleden ook af. Bericht gestuurd naar Van der Valk Goes over de status, maar helaas geen antwoord gekregen. Vind het ook wel erg lang duren allemaal.
De plannen voor een nieuw hoofdgebouw zijn er in ieder geval nog steeds. Deze site wordt met enige regelmaat ververst: Hotels met uitbreiding - Valk Exclusief

Centrum | Verbouw koetshuis Nieuwstraat tot maatschappelijk restaurant en logeerappartementen.


Havengebied | Het nieuwe bedrijfspand van TecWire is opgeleverd. Hopelijk bouwen ze er nog een mooie steiger omheen, zoals op de impressies.


Havengebied | Nog een plaatje van het 'binnenterrein' van de opgeleverde Boatshed aan de Oostschans.
 

·
Zeeuwsche Rotterdammert
Joined
·
855 Posts
Kloetinge | Op 1 juli j.l. heeft de V.V. Kloetinge een ambitieus plan online geplaatst dat zij samen met architectenbureau RoosRos hebben opgesteld. In dit plan is sprake van een nieuw meerlaags clubhuis op het Wesselopark waarbij kantine, supportershome en andere faciliteiten onder één dak bij elkaar ondergebracht worden op een centrale plek. Verder wordt o.a. de parkeercapaciteit uitgebreid, maken twee velden (waaronder het hoofdveld) de switch naar kunstgras en krijgt het hoofdveld eindelijk verlichting. De huidige kantine en het supportershome/Trefpunt worden gesloopt. Het gehele plan is te bekijken via de website van V.V. Kloetinge of via deze link.

 

·
Registered
Joined
·
3,235 Posts
Discussion Starter #1,311
^ Welkom op het forum, Kloetinge14. De PZC berichtte onlangs over de grondaankoop.

Kloetinge | De gemeente heeft ruim 2 hectare grond aangekocht, grenzend aan de wijken Oostmolenpark en Riethoek. Waarschijnlijk komen er woningen op het perceel. Mocht het niet tot woningbouw komen, wil de gemeente het perceel inzetten als ‘ruilgrond’ als elders landbouwgrond moet worden aangekocht. DPG Media Privacy Gate
Centrum | Ferax Vastgoed wil, naast de projecten die ze al in de pijplijn hebben zitten, meer woningen en kamers boven winkels realiseren. Het bedrijf voert gesprekken met de eigenaren van drie panden aan de Lange Vorststraat, maar ook met die van panden aan de Ganzepoortstraat, Klokstraat en Lange Kerkstraat. Als alles doorgaat, levert dat woonruimte op voor nog eens dertig mensen. DPG Media Privacy Gate
Goes-Oost | De omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van 't Gasthuis is verleend. In het gebouw aan de Oostsingel komen 46 koop- en 86 huurappartementen. Residence 'T Gasthuis - Aannemersbedrijf Van der Poel TerneuzenHavengebied | Aan de Courtinestraat is vandaag gestart met de bouw van het nieuwe bedrijfspand van JLD autoservice.
 

·
Registered
Joined
·
3,235 Posts
Discussion Starter #1,313
Goes-West | Eind augustus is de bouw gestart van 65 woningen aan de Heemskerkstraat, Naereboutstraat, Pasteurstraat en Willem Barentszstraat.

Goese Poort | De nieuwe brandweerpost voor de westkant van Goes komt zeer waarschijnlijk aan de 's-Heer Hendrikskinderendijk, naast de Nian Hao. De raad neemt hier binnenkort een besluit over. Er is een reële kans dat de post in de toekomst wordt uitbreid tot een dagdienst kazerne, met een veel groter ruimtebeslag. Interessant is daarnaast de volgende passage in de raadsstukken over de locatiekeuze: De 's-Heer Hendrikskinderendijk Noord is in beeld als fietssnelweg Goes - Noord-Beveland via de Puyeweg. Dit is allemaal nog in idee-vormingsfase. Het betreft dan een combinatie met uitbreiding van de Deltaweg naar 2x2 rijbanen en ongelijkvloerse kruisingen. Er zal dan wellicht ook een oostwest fietstunnel komen in de noordtak van de kruising Deltaweg / ’s-Heer Hendrikskinderendijk. Naar verwachting (we zijn dan in 2030 of verder) zullen dan 3000 tot 4000 fietsers van dit traject gebruik maken.
 

·
Registered
Joined
·
44 Posts
In de PZC van 10 september stond een artikel over de vestiging van een dansstudio in het stationsgebouw. Deze dansstudio zat tot voor kort boven winkelcentrum De Bussel in Zuid.
Eén zinnetje in het artikel vond ik opmerkelijk: Onder meer de onzekerheid over de toekomst (het gebouw wordt wellicht vervangen) deed haar besluiten op zoek te gaan naar een nieuwe stek.

Als ik het goed begrijp zijn er dus ideeën om het winkelcentrum (gedeeltelijk) te herontwikkelen? Heeft iemand hier meer informatie over? Zou wel een mooie locatie zijn om te verdichten, dichtbij al die voorzieningen!
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
In de PZC van 10 september stond een artikel over de vestiging van een dansstudio in het stationsgebouw. Deze dansstudio zat tot voor kort boven winkelcentrum De Bussel in Zuid.
Eén zinnetje in het artikel vond ik opmerkelijk: Onder meer de onzekerheid over de toekomst (het gebouw wordt wellicht vervangen) deed haar besluiten op zoek te gaan naar een nieuwe stek.

Als ik het goed begrijp zijn er dus ideeën om het winkelcentrum (gedeeltelijk) te herontwikkelen? Heeft iemand hier meer informatie over? Zou wel een mooie locatie zijn om te verdichten, dichtbij al die voorzieningen!
ik weet dat er al jaren plannen liggen om het gebouw te slopen , ondergrondse parkeergarage maken en daarboven op weer het winkelcentrum en de Dirk . Of die plannen er nog steeds zijn geen iedee
 

·
Registered
Joined
·
3,235 Posts
Discussion Starter #1,317 (Edited)
@ Stylz: Niet alleen een mooie locatie om te verdichten, ook een mooie locatie om de ruimtelijke kwaliteit een impuls te geven. Plannen voor vervanging van het winkelcentrum zijn er inderdaad al jaren. Meer dan 10 jaar terug werd er door (volgens mij) de eigenaar van het winkelcentrum al geroepen dat er "iets groots stond te gebeuren".

@ G__: Welkom op het forum en fraaie plaat!

Centrum | Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de realisatie van 5 appartementen boven de Kruidvat aan de Ganzepoortstraat 8.
De Poel II | Eind juli is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van een bedrijfspand aan de Marquesweg, om precies te zijn op kavel V1107. Het gaat om een autobedrijf met showroom, werkplaats en wasplaats. De kavel is gelegen in de etalagezone langs de A58: KadastraleKaart.com - De gratis online kadasterkaart
Centrum | De vergunning voor de bouw van 30 appartementen op de GAK-locatie is verleend. Het ontwerp is tussentijds aangepast. De zesde bouwlaag is geschrapt. Ook de ruimtes voor paramedische zorg zijn uit het plan gehaald. De sloop van het GAK-gebouw is gepland in april volgend jaar. Direct daarna start de bouw. DPG Media Privacy Gate
 

·
Registered
Joined
·
3,235 Posts
Discussion Starter #1,319
Goese Diep Noord | Vrije kavels aan het water.


Goese Diep Zuid | Nieuwbouw 37 appartementen op de hoek Houtkade - Ketelkade.


Centrum | Transformatie voormalig rijksbelastingkantoor tot 5 luxe appartementen.


Centrum | Verbouw Grote Markt 19-21. Dit is aan de zijde Sint Adriaanstraat.


Marconi | Nieuwbouw Lidl aan de Marconistraat.


Goes-West | Nieuwbouw 65 woningen aan de Naereboutstraat e.o.


Aria | Nieuwbouw 37 woningen in fase K. Langs de rand van de wijk bouwen particulieren op vrije kavels.
Stationsgebied | Luifel bij de stationstunnel aan het Terwelleplein.


Stationsgebied | Wie pakweg een jaar niet in het Goese stationsgebied is geweest, herkent het er niet meer terug. "Ineens" ligt er een spooronderdoorgang en is het hele gebied eromheen heringericht.


Stationsgebied | Nieuwbouw 75 appartementen op de kavel Pik aan de Piet Heinstraat. Het project draagt de naam "Buiten de Veste".
 

·
Registered
Joined
·
3,235 Posts
Discussion Starter #1,320
O ja, Heijmans legt momenteel de infrastructuur aan rondom de zuidelijke kavels in het Ketelhavengebied. Hopelijk kunnen we daar dus ook binnen niet al te lange tijd bouwactiviteiten verwachten.
 
1301 - 1320 of 1327 Posts
Top