SkyscraperCity Forum banner

Grę w badmintona kostkami lodu oceniam na:

Grad z jasnego nieba.

1688 Views 13 Replies 6 Participants Last post by  henry hill
1 - 14 of 14 Posts
Najprawdziwsze, średni format, film z terminem ważności '99 ;)
Jak dla mnie bomba. Takie zdjęcia to esencja fotografii jako sztuki, a nie jako rzemiosła. 10/10
Pamiętasz czym to robiłeś pixeolo? :)

Będę ciut oszczędniejszy w zachwytach i zostawię 8 i pół, czyli dziewięć za klimat, który "plastiki" czasem robią niesamowity i troszkę zieleni, rakietkę i blask słońca.

:cheers:
See less See more
Pamiętam, bo to było miesiąc temu :) Zdjęcie zrobione na filmie przeterminowanym o 11 lat.

Diana F+ Edelweiss < to ten aparat.
^^ To zdjęcie swoją prostotą zapewne ma w zamiarze powalić na kolana widza, ocenianie tego zdjęcia w wymiarze "fotografii jako sztuki" nie przemawia do mnie, a może tak samo jak krzewi nie dorosłem do tego.
Bezpretensjonalny, letni klimat, fajnie, do tego chyba wcześniej lomo nie bylo na UPC ;)
Sztuka współczesna (wg nie tylko mojego widzimisię) - w przeciwieństwie do rzemiosła - nie wymaga idealnej precyzji technicznej, równych linii czy łuków, nie musi być "wypieszczona". Skończyły się czasy akademizmu, gdzie wszystko było dopięte na ostatni guzik, itp. Sztuka w fotografii - podkreślę to raz jeszcze - charakteryzuje się oryginalnością formy, działa z zaskoczenia, dopuszcza techniczne eksperymenty i niedoskonałości (w tym w świetle i w ostrości) - stara się bazować na pomyśle, spontaniczności, na działaniu, akcie twórczym. Wiele zdjęć, które zyskały sławę w historii fotografii ma wady, przez które otrzymałoby u wielu z was 7/10, a jednak zdjęcia te są unikalne w zamyśle i w formie. Wiele zdjęć poprawnych technicznie, które wielu z was oceniłoby na 10/10, nadawałoby się raczej nie do galerii, ale na fototapetę w pokoju nastolatków lub co najwyżej do katalogu czy folderu reklamowego.
See less See more
^^ Ale to jest zabawa po primo, a po ultimo, cechy które wymieniłeś można podpiąć ogólnie pod sztukę. Nie tylko fotografię. Co więcej "cechy" te, mówią tylko tyle, że można wszystko i czego byś się nie czepił, można usprawiedliwić. Ostatecznie prowadzi to do tego, że lepiej nic nie pisać. A ostateczniej ostatecznie chodzi o to, że to zabawa jest i cyferki. Wymieniasz jako "negatyw" 7/10 w skali do "10". Silne emocje. To jest tylko wątek na forum internetowym, w komputerze, nic strasznego, zabawa. Zabawa nastolatków, dziadków, wydawców katalogów reklamowych, urzędników, handlarzy i studentów.

Peace. :cheers:
See less See more
Ale ja starałem się tylko przy okazji wyjaśnić, co rozumiem pod pojęciem "sztuka", bo najlepiej bawić się - ucząc i odwrotnie. A kilku userów pisało, że coś tam nie dorośli czy coś... więc jako stary dziadek, chciałem się podzielić spostrzeżeniami. Poza tym przywykłem, że skala w naszym UPC jest od 7 do 10... ;)
Oczywiście, że peace!
See less See more
Wiem, że OT - przepraszam, ale od pół roku (od czasu jak masz nowy podpis pod nickiem) w miarę regularnie, z 95% skutecznością, robię "ohhh!" i myślę że masz briga, lub bana. To zależy co oko pierwsze "wychwyci", ale zawsze jest to coś z tej konfekcji.

Zajrzałem tu teraz, żeby zobaczyć co odpisałeś i oczywiście pierwsze myśl: Skansen ma bana! Poprzednią myślą było: "ciekawe co mi dopisał", więc w kolejnej sekundzie konkluzja była taka: "czy ja mam bana?" Co więcej, przewinąłem kawałek w górę, żeby zobaczyć swój avatar i podpis. :) Stwierdziłem, że jakiś moderator nie jest zwolennikiem zabawy i zrobił wszystkim kuku, a ja muszę być jakiś felerny, że co coś napiszę, to jest z tego draka, choć za Chiny nie wiem czemu. :D

W każdym bądź razie rozumiem wszystko co napisałeś i zgadzam się z tym również. Wycofuję poprzednie słowa i nie mądruję się (w tym wątku:)) więcej. I tak bardzo dużo postów kasuję lub edytuję (czyt gryzę się w język), bo zdaję sobie sprawę, że odbierane to może być różnie, często negatywnie, zarozumiale etc, a ja taki nie jestem. :D

Ja dusza człowiek. Z sercem na dłoni. :)

:cheers:
See less See more
1 - 14 of 14 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.