SkyscraperCity Forum banner

:drunk:

1 - 13 of 13 Posts

·
Hrvatsko Zagorje
Joined
·
4,358 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Gradska sportska dvorana
Varaždin


NAMJENA: višenamjenska dvorana
ZAVRŠETAK IZGRADNJE: 2008.Oblikovanje dvorane provedeno je po trodijelno po vertikali – baza, svjetlosni propusnik / glavna komunikacija, i 'kapa' dvorane. Baza je koncipirana kao betonska, prvi kat izveden od stakla, a gornji dio kompaktni zatvoren volumen s procjepima za svijetlo. Tendencija je da se uvode svjetlije boje kako bi releks dnevnog svjetla i sunca mogao doprijeti i do dubljih slojeva šume, a dvorana na taj način bude budućeg urbanog tkiva.

Osnovni značaj dvorane je stvaranje novog urbanog ambijenta uz obale Dravskog jezera. Sportska funkcija je dominantna, ali ne i jedina. Dvorana omogućuje u Varaždinu odigravanje utakmice svjetskog rukometnog prvenstva 2009.g., ali ne samo to. Zadovoljava korištenje takmičenja u svim dvoranskim sportovima. U njoj se planira odvijanje niz programa od treninga, škola, do rekreativnog korištenja pojedinih prostora. Dvorana bi služila i za raznovrsna scenska događanja ili skupove gdje je veliki broj gledatelja ili sudionika.
 

·
Super Moderator
Joined
·
19,134 Posts
izvana super, volim takve jednostavne i moderne linije, no iznutra mi je usrednje do loše.
nešto mi fali...

lokacija također izvrsna, jedan solidan primjer organske arhitekture.

7,5/10
 

·
Masni&Sempi
Joined
·
2,349 Posts
kako je brca na nekoj od dretvi napisao...malo veci Konzum...meni osobno katastrofa, unutra jako nekvalitetna

jedini plus joj je sto je odlicno iskoristena, te VŽ donijela prijeko potrebnu sportsku infrastruktutu...no ne predmet ocjenjivanja
 
1 - 13 of 13 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top