SkyscraperCity Forum banner

Gradski izbori 2018.

44777 Views 573 Replies 69 Participants Last post by  Jarilo

http://www.beograd.rs/lat/gradska-vlast/1744470-/

Zakazani su gradski izbori za 4. mart 2018.

Kako se politicke diskusije ne bi presipale u druge teme predlažem da ovde centralizujemo raspravu.
See less See more
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 574 Posts
Super ideja, konacno ce se otkriti ko je ovde stvarno zbog izgradnje i urbanistickog ulepsavnja Beograda, a ko je ovde iz demagoskih razloga, propagacije svojih politickih stavova. Sto se mene tice, time sto sam ovde prvi i poslednji put, moje opredeljenje je jasno. Vidimo se na nekoj drugoj temi.
2
Mrkonjić: Spreman sam na saradnju sa Đilasom
Danas | 25. 01. 2018 - 12:38h
Uvek sam sa svakim od dokazanih stručnjaka spreman da sarađujem. Tu za mene nema nikakvih političkih konotacija, odgovara počesni predsednik SPS Milutin Mrkonjić na pitanje o eventualnoj saradnji sa kandidatom za gradonačelnika prestonice Draganom Đilasom.

- Ne znam detalje kako je vodio grad, ja sam bio ministar saobraćaja, ali smo dobro sarađivali. U krajnjem slučaju "kineski most" je bio rezultat te saradnje. Mi smo ga započeli, a Saša (Aleksandar) Antić je tada bio predsednik Skupštine grada - kaže Mrkonjić u intervjuu za "Danas".

Ona navodi i da socijalisti treba da nastave saradnju sa naprednjacima nakon izbora, i kaže da je "i ova generacija beogradskih političara uradila dosta".

- Ljudi koji se bave razvojem na duži period moraju da budu spremni na kritiku, jer će u suprotnom nailaziti na dve vrste otpora: od građana i od onih kojima ne odgovara što se to gradi sada. Buduće rukovodstvo grada ima obavezu da iskoristi ogromnu energiju i podršku predsednika Vučića razvojnim projektima Srbije, pre svega u obezbeđenju sredstava, i da okupi sve stručnjake kojih bez obzira kojoj stranci pripadaju i koje su starosne strukture - istakao je Mrkonjić.

https://www.blic.rs/vesti/politika/mrkonjic-spreman-sam-na-saradnju-sa-djilasom/0q58yrw
See less See more
Не зна се ко је гори...
Додуше од овог СНС возића боље су све комбинације, тако да би нека промена била мрављи корак у правоме смеру и то можда...
Не излазим на изборе на којима су све опције исте или сличне, немају дефинитивних разлика. Која је поента? Да дајем легитимитет власти изласком на изборе? Да гласам за неке мороне који су ту да добију свој делић и да направе илузију плурализма у великим политичким надметањима? Пуно тога је речено и има још да се каже на тему политичке слике у Србији, па не бих много ширио о томе...
Углавном исход који очекујем је победа СНС-а у којој они односе између 40-70%, двоцифрени ће бити Ђилас и Шапић, ови остали ће сакупљати мрвице...
Према томе, нема разлога за губљење виталне енергије на ствари које не можемо или боље речено, нисмо у ситуацији да променимо.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Једини пут кад стварно имаш моћ да промениш, је кад изађеш да гласаш. Под предпоставком да нема изборне крађе.
Колико год је то нечије право, мислим да је удруштву какво је наше то неодговорно.
Свако има своје афере, тачно да не знаш за кога да гласаш.
За оног са најмање афера? Рецимо...
партибрејкер;144699327 said:
Једини пут кад стварно имаш моћ да промениш, је кад изађеш да гласаш. Под предпоставком да нема изборне крађе.
Колико год је то нечије право, мислим да је удруштву какво је наше то неодговорно.
Исто заступање сам делио и ја не тако давно. Свако треба по свом нахођењу да се води, то је елементарни принцип политичког активизма, ништа друго не могу пожелети другима него да прате своје срце и своју памет, ја сам само истакао свој став поводом избора. Радо бих учествовао у фер и правим изворним изборима, то је прихватљив вид и извор легитимитета. У недостатку правилности, политичких опција и пре свега људи који те опције представљају, нисам вољан да своју политичку моћ позајмим њима.
Оставићу још времена како би размотрио свој став, али како ствари стоје овога сам мишљења, опечен стотину пута, не бих да правим кардиналну глупост у давању поверења таборима наше политичке класе, листовима истог цвета.
See less See more
Ako nam je Đilas nada bolje da se samoobesimo.
zaboravili ste da put u propast ne zavisi od onih koji ih vode, kad bi sad dosao djilas dosao bi na vec pomerenu granicu od strane nazadnjaka, pa bi iskoristio priliku da bude jos gori od njih. Tako to ide.
Super ideja, konacno ce se otkriti ko je ovde stvarno zbog izgradnje i urbanistickog ulepsavnja Beograda, a ko je ovde iz demagoskih razloga, propagacije svojih politickih stavova. Sto se mene tice, time sto sam ovde prvi i poslednji put, moje opredeljenje je jasno. Vidimo se na nekoj drugoj temi.
1. Или си ту да тапшеш браво браво свакој изградњи и "улепшавању".
2. Или си да пропагираш своје политичке ставове.

А критике и предлози не постоји, то се своди под пропагираш своје политичке ставове...

Добро дошли у тоталитаризам.
Ocekujem priliv novih forumasa Dragan, Milan, Jovana, Ljubica da glasaju. Bilo bi skroz dobro.
1. Или си ту да тапшеш браво браво свакој изградњи и "улепшавању".
2. Или си да пропагираш своје политичке ставове.

А критике и предлози не постоји, то се своди под пропагираш своје политичке ставове...

Добро дошли у тоталитаризам.
Demagogija i zamena teza. Ja sam na ovom forumu da hvalim ili kudim to sto projektuje i gradi garnitura koja je izabrana na prethodnim slobodnim demokratskim izborima, ne ulazeci u to da li sam ja za nju glasao ili ne. To i radim. To isto cu da radim kad u martu bude izglasana nova garnitura bez obzira ko to bude.
Sve vise i drugo od toga je obicno politikarenje.
Ja kao i petarvetar smatram da nema smisla glasati za neku od losih opcija. Na zalost nema novih nekompromitovanih ljudi. Ako se i pojave brzo se ukaljaju. Nisam iz Bg pa ne mogu da glasam za ponudjene opcije, to prepustam beogradjanima.

Sinoc sam na tv kcn gledao poznato lice u novoj stanci POKS Predraga Markovica. Dopalo mi se to sto sam cuo, ali da li bi se ponasao drugacije da ucestvuje u vlasti?
Evo i linka. Sad primetih da ih nema u opcijama za glasanje. Rec je o monarhistickoj partiji. Ta opcija ima losu prodju ali oni guraju svoju ideju.

https://www.youtube.com/watch?v=tYq5HXieqVk
^^
Misliš otpatke SPO koji su preko omladinske zadruge u Novom Sadu uposlili svoje članove? :) Super ekipa nema šta.

Nego, krenula je prljava kampanja:

SNS je počeo prljavu kampanju. Čujem da inicijativa sprema tužbu protiv ALO zbog ove "vesti".

http://www.alo.rs/patkari-isamarali-staricu/142976
Demagogija i zamena teza. Ja sam na ovom forumu da hvalim ili kudim to sto projektuje i gradi garnitura koja je izabrana na prethodnim slobodnim demokratskim izborima, ne ulazeci u to da li sam ja za nju glasao ili ne. To i radim. To isto cu da radim kad u martu bude izglasana nova garnitura bez obzira ko to bude.
Sve vise i drugo od toga je obicno politikarenje.
А, сада ми је јасно! А ја и још неки овде гулили дупета по државним техничким факултетима да би пројектовали, а оно, не... То ради она примитива по Јапану, Русији, Западној Европи и сличном декадентном заосталом изумирућем свету.

Замисли, технократија, будалаштина да се неко школује да би пројектовао. Па треба победити на изборима! A избори су били слободни и демократски?

Шалу и иронију на страну. Свака градња већег обима у свету има и политичку димензију. Код оне "претходно поменуте примитиве", постоји још еколошка димензија, макроекономска, микроекономска, урбанистичка, просторно планерска, грађевинско техничка, хидрогеотехничка, саобраћајно техничка, војно-безбедносна, културно историјска, комунално инфраструктурна, културно-историјска, макро и микро социјална. "Београд на води" је језив пример насилног свођења свих не-политичких димензија на пуку форму, са стварањем непоправљиве штете на свим осталим димензијама.
See less See more
Po ko zna koji put ponavljam na ovim izbornim threadovima, to što su javni glasovi nema nikakvog smisla jer će mnogi da se suzdrže od glasanja za nepopularne opcije i onda nećemo da dobijemo realnu sliku foruma, a valjda je to poenta ovih anekta.
Moram uzet par slobodnih dana da se ispoštuju ti izbori
Ja bih zabranio da se stranke zapetljavaju u gradskim izborima
1 - 20 of 574 Posts
Status
Not open for further replies.