SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 138 Posts

·
off
Joined
·
5,858 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)

PDF Presentation


  • Land area of 65,212 square meters divided in 3 Construction Phases;


  • Phase 1 has 93,715 square meters of gross building area above the ground and 21,971 square meters of gross building area under the ground;


  • Works begun in June 2008;


  • The project management is ensured by IMG Business SRL.

Developer:
Architect:
Location : wikimapia

Modern Towers - from their windows the city's lights create magic nights. From their terraces, morning coffee tastes like holiday.

Gazing at the sea and with Siutghiol Lake nearby, Flamenco Residences will rewrite Constanta's landscape, introducing thin shaped buildings and offering a unique view towards the city.

The 5 towers of Flamenco Residences will also offer leisure facilities as an incentive for the 1000 apartments of the complex.

Choose Flamenco Residences and let your new apartment speak about your style and success!
 

·
off
Joined
·
5,858 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Proiectul e mai amplu pe termen lung, in sensul ca e gandit sa aibe mai multe turnuri:

Extrag interventii de pe SG ptr. cine nu le-a vazut pana acum:

Da, si eu cred ca vor fi mai multe. Chiar ma gandeam daca sa scriu inc-odata pe tema asta aici fiindca vazusem ca si Eptisa lucrase la 15 turnuri pentru proiectul asta.
Complexul rezidential Flamingo este compus din 14 cladiri care insumeaza 5000 de apartamente. Prima faza a complexului rezidential dezvolta 950 apartamente in 5 cladiri. http://www.gvu.ro:8080/ro/constanta/
* mai multe poze cu macheta aici: http://kreppo.ro/images/proiecte/10 FLAMENCO/flamenco1.html
 

·
Rise and Shine
Joined
·
7,670 Posts
Proiectul arata foarte bine, zona este foarte buna pentru cladiri inalte si odata cu finalizarea cartierului vor fi atrasi si alti investitori. Cladirile se vor vedea foarte bine din Mamaia si de pe soseaua de centura.
 

·
Rise and Shine
Joined
·
7,670 Posts
O mare problema o va constitui traficul rutier din zona, cred ca se vor institui sensuri unice pe strazile Stefanita Voda si Baba Novac. 5000 de apartamente inseamna aproximativ 15 000 de oameni, toti vor avea masini, mai punem ca se va finaliza si Polus Center, deja exista Metro1 si Real2 si urmeaza Opi, Kika si altele care vor aparea in zona, plus de asta sa nu uitam cartierele de locuinte ieftine pentru tineri, unul pe Baba Novac si altul pe Stefanita Voda si constructia Complexului sportiv de pe Badea Cartan, care va cuprinde si o mare sala polivalenta si cel mai important lucru este ca Aurel Vlaicu este tranzitat de foarte multi turisti in drum spre si dinspre Mamaia in sezonul cald, ce mai, blocaj total, daca nu se face mai repede soseaua de centura si drumuri adiacente intre aceasta si depozitele si hipermarketurile din zona pentru a putea fi aprovizionate de tiruri-le care, in acest fel, nu vor mai tranzita Aurel Vlaicu, vom trai cosmarul bucurestean.
 

·
Registered
Joined
·
1,549 Posts
probabil se vor face drumuri paralele cu actuala centura , o sosea paralela cu actuala centura care sa treaca prin spatele la real 2 , metro 1 construita special ca sa preia traficul dinspre viitoarea autostrada spre mamaia ar fi urmatorul pas logic

ceva de genu sa porneasca undeva aproape de sensul giratoriu de la inceputul variantei lui ovidiu si sa dea in tomis sau in semaforul/viitorul sens giratoriu de la carefour
 

·
Banned
Joined
·
1,367 Posts
O mare problema o va constitui traficul rutier din zona, cred ca se vor institui sensuri unice pe strazile Stefanita Voda si Baba Novac. 5000 de apartamente inseamna aproximativ 15 000 de oameni, toti vor avea masini, mai punem ca se va finaliza si Polus Center, deja exista Metro1 si Real2 si urmeaza Opi, Kika si altele care vor aparea in zona, plus de asta sa nu uitam cartierele de locuinte ieftine pentru tineri, unul pe Baba Novac si altul pe Stefanita Voda si constructia Complexului sportiv de pe Badea Cartan, care va cuprinde si o mare sala polivalenta
Str Ştefăniţă Vodă poate fi mărită la 4 benzi, dar str Baba Novac nu. În plus, administraţia locală a gândit o a treia strada care va ieşi în bd Aurel Vlaicu, între cele două străzi, la distanţă egală între ele. Este vorba de str. Delavrancea, care actualmente se opreşte la capătul blocurilor din Inel 1. Am trasat eu viitoarea prelungire a str Delavrancea

 

·
******
Joined
·
2,322 Posts
^^ Lucrarile de constructie au fost demarate la 1 februarie 2008, primele etape fiind deja incheiate. A fost curatat si imprejmuit intregul teren, iar sapaturile pentru fundatia celor 5 blocuri si pentru parcarea subterana au fost finalizate.
 

·
CONSTANTA
Joined
·
12,464 Posts
Pentru cei de aici care sunt interesati de proiectul Flamenco. Si cred ca suntem destui:lol:
Le-am trimis un mail celor de la IMG Business cu privire la reinceperea lucrarilor si mi-au raspuns ca inca nu se stie cand se vor relua. Deci inca mai e de asteptat:bash: dar cel putin e bine ca inca mai raspund la mail-uri:nuts:
 

·
Registered
Joined
·
302 Posts
intrebare

o flotare logica legata de aceste dezvoltari imobiliare: ce rost au intr-un oras /intr-o tara in care:
1) populatia e in scadere constanta;
2) mare majoritate a cetatenilor sunt proprietari de locuinta de pe vremea lui ceausescu;
3) 80% din tranzactiile imobiliare in perioada boom-ului romanesc se faceau in scop speculativ, numai 20% erau cauzate de o nevoie concreta de a-ti cumpara o locuinta noua sau schimba vechea locuinta ?

astept parerile dvs.
 

·
Genuine Tatar
Joined
·
12,186 Posts
o flotare logica legata de aceste dezvoltari imobiliare: ce rost au intr-un oras /intr-o tara in care:
1) populatia e in scadere constanta;
2) mare majoritate a cetatenilor sunt proprietari de locuinta de pe vremea lui ceausescu;
3) 80% din tranzactiile imobiliare in perioada boom-ului romanesc se faceau in scop speculativ, numai 20% erau cauzate de o nevoie concreta de a-ti cumpara o locuinta noua sau schimba vechea locuinta ?

astept parerile dvs.
Poftim parerea mea personala: :)

1) Populatia e in scadere la nivel de tara, la nivel de municipiu asistam la o migratie din oras spre comunele-dormitor din jur: Palazu, Valu, Cumpana, Lazu.

2) Intr-adevar, 96% din populatia Romaniei e proprietara pentru locuintele in care traiesc. Totusi, exista cerere din partea tinerilor casatoriti de exemplu. Citeam un studiu zilele trecute (cine ma poate ajuta e rugat sa o faca) in care se arata cum a crescut numarul nasterilor si al casatoriilor in jud. Constanta.

3) Aici nu stiu ce sa raspund, de fapt nu inteleg care e intrebarea.

Am remarcat un fenomen in orasul Constanta, la mai multe persoane, cunostinte sau nu, si poate ati observat si voi. Va rog sa confirmati daca ati observat asa ceva:

Exista foarte multe persoane care inchiriaza vechile apartamente din blocurile comuniste (atat in perioada sezonului estival, cat si in restul anului), iar ele se muta in case noi, fie in jurul Constantei, fie in blocuri de locuinte noi, fie se muta la casa/vila.

Acest lucru e incurajat de cresterea numarului de studenti de la Ovidius si de la celelalte universitati, precum si de posibilitatile extinse de accesibilitate a litoralului (autostrada, preturi, traditia litoralului, 1 mai, etc).


De exemplu Tomis Nord e vestit pentru acest lucru. Cred ca pe putin 80% din cei de acolo sunt chiriasi.
 
1 - 20 of 138 Posts
Top