SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1091710 4285

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.


Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
1 - 20 of 4286 Posts
@JloKyM, търговската част на този комплекс ми напомня на рендерите на Paradise Center... :cheers1:
Леле, майко! А дано, ама надали :) С тез бъбрековидни басейнчета е нещо средно между дубайски и ласвегаски пейзаж. До Деница има ресторант на "Хепи", който ще трябва да се махне, също има в момента и едно хотелче, което според рендърите буквално е долепено пред комплекса (това, червеното) и ако не се махне, ще е леко грозно, но при желание и мноооого пари, нищо не пречи проектът да се реализира.

Едит: Ето и още малко инфо
  • Like
Reactions: vog
Браво, като цяло много ми харесва, нищо че кулите от две станаха една. Поне дизайнът и цялостното оформяне е в модерен облик. Радвам се също така, че името на комплекса не е толкова турско, а звучо по така, международно. Турците по принцип строят бързо, та да видим колко време ще трябва, за да се построй този уникален комплекс.

ПП: Само на мен ли ми се струва, или щеше да е супер ако терена на комплекса бяха поляните зад Кепитала?
Е това ли остава от парка отпред, 5 броя дървета :(
Далеч бях от мисълта че ще оставят цялата градинка, но все пак. . .
  • Like
Reactions: gmcat
А джамия няма ли да боднат?...
На мен ми е интересно какви паркинги предвиждат за обслужването на целия тоя народ, който евентуално ще живее и пазарува в тези сгради.
  • Like
Reactions: the dogi and stakka
Задръж си подбни коентари! Това, че инвестицията е турска не я прави по-малко инвестицитя.

Има ли джамии по пътищата, които се правят с пари от арабския свят?

Това е бизнес. Той идва, за да печели. Това е! Нищо повече, нищо по-малко.

На мен лично проектът ми е малко грандомански и не съм сигурен, че ще се впише в средата, но все пак... Тъжно ми е за Деницата и парка. Аз имам много спомени от там, но понякога на пътя на прогреса неможе да се застане.

Интересно ми е защо СО не насърчава изграждането на подбно проекти по дължината на ССТ. Това е един много добър начин да се вдъхне живот на северните квартали и много добро извинение да се строи метрото по отклонението Илиянци, а и ще разтовари и без това все по-претъпканите южни квартали...
А джамия няма ли да боднат?...
Има и едно идеално място в Люлин до СОП, и аз не знам защо всичко трябва да се натъпче в Младост. Явно имаме лаком кмет в Младост...

http://sofia-agk.com/esoft/planove/displayImage.php?folder=podrobni/2013/PRZ_m_Liulin-razshirenie-zapad-chast-color/
  • Like
Reactions: the dogi
Преместено--->

Проектът в Младост е страхотен (нищо че статията все едно е писана с гугъл преводач :lol:), само че имам доста съмнения, че ще се реализира точно в този вид. Представям си как ще вали сняг в "каньона" :nuts:. Иначе, поредния мол при нова метростанция. Явно метрото е движеща сила при инвестициите. Което само потвърждава, че трябва да се развива.

Кулата със стъпаловидните виещи се сгради също ми харесва и постепенното качване на нивото (откъм кръстовището) създава за мен достатъчно хармоничен ансамбъл, с добро отстояние от главната пътна артерия Малинов. Обаче, горко им на тези, които ще се намират по-навътре в квартала. Имам чувството, че ще потънат във вечен мрак. :scouserd:

ПП: Името на този проект Kòза или Козà e?
На мен ми се струва, че този булевард и сега издиша, не знам как го мислят това да го товарят още, преди да го разширят или да направят траншейно транзитно преминаване (което както стана ясно в момента е в девета глуха).
Моля професионалистите урбанисти да коментират как би се отразило според тях турския проект на амбициите на общината за създаването на вторичен център при Хит. Има ли потенциал кварталът/районът за създаването на два такива центъра, а защо не и след време Малинов да се развие не просто като трасе за транзитно преминаване, ами и да се натовари също с обслужващи функции (имам предвид зоните покрай него)? На мен ми се струва,че разстоянието е доста сериозно за пешеходна достъпност.
  • Like
Reactions: the dogi
^^ Да приемем, че точно до това място няма да има метро, но на кръговото на Царица Йоанна има предостатъчно място и до там се предвижда да има метро, а и един такъв прокт би могил да размрази идеята. Ето ти разсъждаваш сходно на мен. Не трябва да се допуска свръхконцентриране на хора и инвестиции в определени райони. Трябва да има поне малко баланс.
В момента нзн дали има друг район на София, в който да се строи толкова колкото на територията на Младост - То не е технопарк, то не са сградите в Полигона, то не са безумните строежи около, а и не само до метрото. А защо не се насочват тези инвеститори в другите райони и не им се създават по-добри условия?

Знам, че не е съвсем по темата, но е симптоматика на по-сериозен проблем, което се опитах да засегна вчера с планирането на града.

Има ли папацитет район Младост (инфраструктурен във всяко отношение) да поеме още 790 жилища? Ако сложим по 1 дете във всяко жилище и го разделим на 3 (790/3=263) ще рече, че само заради този проект общината трябва да разкрие 265 НОВИ места в детски градини в района. Училищата и болниците (въпреки, че общинската болница за тази част на Младост е само 1) вероятно няма да са проблем, но все пак...
@vog и Usted, вчера написах на willi98 в друга тема, че Младост ще се разтовари с пускането на метрото. Това е фактор, но също така е фактор и че Малинов с подобни мегакомплакси отново ще запълни капацитета си много бързо, а за съжаление географията на квартала не позволява изграждането на алтернативи. Траншейно преминаване след тази постановка на метрото е инженерно невъзможна. Височината на просвета на траншеята просто неможе да се осигури, защото метрото е прекалено плитко. Мисля, че по-скоро се разчита, че метрото ще дръпне толкова хора, че Малинов отново ще стане по-малко натоварен както беше преди 10тина години. Има такъв шанс, но пак казвам с проект за 790 апартамента само в този обект много бързо ще се върнем към старите задръдтвания.

По принцип има проект Малинов да е 2х3 и той отлежава вече 30 години и немисля, че скоро ще се осъществи, но има място за осъществяването му. Все още не се е застроило прекалено около него и няма отчуждавания
Въобще не прилича на района до Деницата. Да бяха пресъздали истинското.
А вече повтърдено ли е,че със сигурност сградата ще е 120м? Аз лично се надявам да не е потвърдено,защото може пък да е 130м :D
  • Like
Reactions: the dogi and JloKyM
Ако наистина дадените рендъри в списанието са на проекта, който ще се реализира, то явно ще имаме копие на Каньона в Истанбул. За него пише, че кулата е 30 етажа, 26 от които над земята. Бърз преглед на височината на кулата в skyscraperpage показва, че е висока 123метра. Едва ли тук ще я правят по-висока и само жалко за което.

Иначе проектът е сред най-готините в Истанбул.
Ами и 123м не са малко,долу горе колкото Капитала.Да не забравяме,че можеше пък да е и 100м :D Но само не разбрах защо ни предлагат вече построен проект :? щом ще бъде голяма инвестиция да бяха измислили друга,не че тази не е хубава,но все пак.. ;д
Като стана дума за небостъргачи, как се казва проектът за небостъргач в Люлин? Сори за офтопа.
Небостъргач в Люлин?!
1 - 20 of 4286 Posts
Top