SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1098307 Views 4303 Replies 333 Participants Last post by  gstoychev

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.


Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
1 - 20 of 4304 Posts
@JloKyM, търговската част на този комплекс ми напомня на рендерите на Paradise Center... :cheers1:
Леле, майко! А дано, ама надали :) С тез бъбрековидни басейнчета е нещо средно между дубайски и ласвегаски пейзаж. До Деница има ресторант на "Хепи", който ще трябва да се махне, също има в момента и едно хотелче, което според рендърите буквално е долепено пред комплекса (това, червеното) и ако не се махне, ще е леко грозно, но при желание и мноооого пари, нищо не пречи проектът да се реализира.

Едит: Ето и още малко инфо
  • Like
Reactions: vog
Браво, като цяло много ми харесва, нищо че кулите от две станаха една. Поне дизайнът и цялостното оформяне е в модерен облик. Радвам се също така, че името на комплекса не е толкова турско, а звучо по така, международно. Турците по принцип строят бързо, та да видим колко време ще трябва, за да се построй този уникален комплекс.

ПП: Само на мен ли ми се струва, или щеше да е супер ако терена на комплекса бяха поляните зад Кепитала?
Е това ли остава от парка отпред, 5 броя дървета :(
Далеч бях от мисълта че ще оставят цялата градинка, но все пак. . .
  • Like
Reactions: gmcat
На мен ми е интересно какви паркинги предвиждат за обслужването на целия тоя народ, който евентуално ще живее и пазарува в тези сгради.
  • Like
Reactions: the dogi and stakka
А джамия няма ли да боднат?...
Задръж си подбни коентари! Това, че инвестицията е турска не я прави по-малко инвестицитя.

Има ли джамии по пътищата, които се правят с пари от арабския свят?

Това е бизнес. Той идва, за да печели. Това е! Нищо повече, нищо по-малко.

На мен лично проектът ми е малко грандомански и не съм сигурен, че ще се впише в средата, но все пак... Тъжно ми е за Деницата и парка. Аз имам много спомени от там, но понякога на пътя на прогреса неможе да се застане.

Интересно ми е защо СО не насърчава изграждането на подбно проекти по дължината на ССТ. Това е един много добър начин да се вдъхне живот на северните квартали и много добро извинение да се строи метрото по отклонението Илиянци, а и ще разтовари и без това все по-претъпканите южни квартали...
Има и едно идеално място в Люлин до СОП, и аз не знам защо всичко трябва да се натъпче в Младост. Явно имаме лаком кмет в Младост...

http://sofia-agk.com/esoft/planove/displayImage.php?folder=podrobni/2013/PRZ_m_Liulin-razshirenie-zapad-chast-color/
  • Like
Reactions: the dogi
Преместено--->

Проектът в Младост е страхотен (нищо че статията все едно е писана с гугъл преводач :lol:), само че имам доста съмнения, че ще се реализира точно в този вид. Представям си как ще вали сняг в "каньона" :nuts:. Иначе, поредния мол при нова метростанция. Явно метрото е движеща сила при инвестициите. Което само потвърждава, че трябва да се развива.

Кулата със стъпаловидните виещи се сгради също ми харесва и постепенното качване на нивото (откъм кръстовището) създава за мен достатъчно хармоничен ансамбъл, с добро отстояние от главната пътна артерия Малинов. Обаче, горко им на тези, които ще се намират по-навътре в квартала. Имам чувството, че ще потънат във вечен мрак. :scouserd:

ПП: Името на този проект Kòза или Козà e?
Моля професионалистите урбанисти да коментират как би се отразило според тях турския проект на амбициите на общината за създаването на вторичен център при Хит. Има ли потенциал кварталът/районът за създаването на два такива центъра, а защо не и след време Малинов да се развие не просто като трасе за транзитно преминаване, ами и да се натовари също с обслужващи функции (имам предвид зоните покрай него)? На мен ми се струва,че разстоянието е доста сериозно за пешеходна достъпност.
На мен ми се струва, че този булевард и сега издиша, не знам как го мислят това да го товарят още, преди да го разширят или да направят траншейно транзитно преминаване (което както стана ясно в момента е в девета глуха).
  • Like
Reactions: the dogi
^^ Да приемем, че точно до това място няма да има метро, но на кръговото на Царица Йоанна има предостатъчно място и до там се предвижда да има метро, а и един такъв прокт би могил да размрази идеята. Ето ти разсъждаваш сходно на мен. Не трябва да се допуска свръхконцентриране на хора и инвестиции в определени райони. Трябва да има поне малко баланс.
В момента нзн дали има друг район на София, в който да се строи толкова колкото на територията на Младост - То не е технопарк, то не са сградите в Полигона, то не са безумните строежи около, а и не само до метрото. А защо не се насочват тези инвеститори в другите райони и не им се създават по-добри условия?

Знам, че не е съвсем по темата, но е симптоматика на по-сериозен проблем, което се опитах да засегна вчера с планирането на града.

Има ли папацитет район Младост (инфраструктурен във всяко отношение) да поеме още 790 жилища? Ако сложим по 1 дете във всяко жилище и го разделим на 3 (790/3=263) ще рече, че само заради този проект общината трябва да разкрие 265 НОВИ места в детски градини в района. Училищата и болниците (въпреки, че общинската болница за тази част на Младост е само 1) вероятно няма да са проблем, но все пак...
@vog и Usted, вчера написах на willi98 в друга тема, че Младост ще се разтовари с пускането на метрото. Това е фактор, но също така е фактор и че Малинов с подобни мегакомплакси отново ще запълни капацитета си много бързо, а за съжаление географията на квартала не позволява изграждането на алтернативи. Траншейно преминаване след тази постановка на метрото е инженерно невъзможна. Височината на просвета на траншеята просто неможе да се осигури, защото метрото е прекалено плитко. Мисля, че по-скоро се разчита, че метрото ще дръпне толкова хора, че Малинов отново ще стане по-малко натоварен както беше преди 10тина години. Има такъв шанс, но пак казвам с проект за 790 апартамента само в този обект много бързо ще се върнем към старите задръдтвания.

По принцип има проект Малинов да е 2х3 и той отлежава вече 30 години и немисля, че скоро ще се осъществи, но има място за осъществяването му. Все още не се е застроило прекалено около него и няма отчуждавания
Въобще не прилича на района до Деницата. Да бяха пресъздали истинското.
А вече повтърдено ли е,че със сигурност сградата ще е 120м? Аз лично се надявам да не е потвърдено,защото може пък да е 130м :D
  • Like
Reactions: the dogi and JloKyM
Ако наистина дадените рендъри в списанието са на проекта, който ще се реализира, то явно ще имаме копие на Каньона в Истанбул. За него пише, че кулата е 30 етажа, 26 от които над земята. Бърз преглед на височината на кулата в skyscraperpage показва, че е висока 123метра. Едва ли тук ще я правят по-висока и само жалко за което.

Иначе проектът е сред най-готините в Истанбул.
Ами и 123м не са малко,долу горе колкото Капитала.Да не забравяме,че можеше пък да е и 100м :D Но само не разбрах защо ни предлагат вече построен проект :? щом ще бъде голяма инвестиция да бяха измислили друга,не че тази не е хубава,но все пак.. ;д
Като стана дума за небостъргачи, как се казва проектът за небостъргач в Люлин? Сори за офтопа.
Небостъргач в Люлин?!
1 - 20 of 4304 Posts
Top