SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1104852 Views 4312 Replies 333 Participants Last post by  layman_bg

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.


Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
9
 • Like
Reactions: 5
1 - 18 of 4313 Posts
Чета стотиците коментари под днешните статии за одобрения Каньон в пресата и почти без изключение са крайно отрицателни към проекта - в стил "правителството на ГРОБ бетонира/разпродава/комисионерства/дупедава и т.н." Ужасно е, че в нета вече е почти невъзможно да се прецени кое е автентично мнение по даден въпрос и кое с източник армията платени от съответните агенции/централи политписачи. Очаквах поне някой нещо хубаво да каже за проекта (все пак 120 милиона инвестиция), колкото и по принцип да изглежда зле.
Спрях да черта коментари преди около година. В началото ми отне много самодисциплина за да не продължа и да скролна под статията, все го правех и после се ядосвах. Но сега съм ОК и успешно живея само със собственото си мнение по въпросите, които ме вълнуват и се пазя от пропаганда.
 • Like
Reactions: 2
Поредният символ на София отива в историята под лапите на безскрупулните капиталисти! :grandpa: :preach: :spam1: :)
Стига бе! Това ламаринено хале символ на София?
 • Like
Reactions: 4
"Падне ли Деница, България ке се оправи" - Баба Ванга
/офф топик
 • Like
Reactions: 5
Ring mall - така и не се напълни - може и да се раздвижат нещата, ама кой знае.
Имаме си и три фалирали мола - в Бургас, във Велико Търново и в Русе.
Сигурен ли си ?
Всеки път като отида ми се струва доста пълен.
Веднъж искахме да гледаме филм там, нямаше места за прожекцията.
Искахме да седнем във Виктория при друго ходене - нямаше места и трябваше да чакаме доста.
На Картинга всеки път като отида също чакам следващата сесия.
Може би през седмицата е по-празен но уикенди със сигурност си е доволно пълно.
 • Like
Reactions: 1
Мани, трябва да се радваме, че все още имаме кислород за дишане, и че виждаме небето синьо.
Бил съм в космополитни градове с над 10млн население и много небостъргачи с въздух по-чист от София и много по-малко прах.
 • Like
Reactions: 3
Нали се сещаш, че хората, които ще си купят апартамент едва ли ще ползват метрото.Евентуално заради търговския център може да има някакъв смисъл...
Защо така реши ?
 • Like
Reactions: 1
Пълни глупости и точно обратното на всичко, за което форумът се бори.
Т.е. като имаш високи доходи или доходи достатъчно да си позволиш жилище в приличен комплекс, означава че е под дойстойнството ти да ползваш метро или ГТ?

Аз примерно изплащам жилище на стойност 6 цифри, имам 2 коли и почти никога не слизам към центъра с кола. Особено ако имам време уикенда обичам да се кача на трамвая, да се разходя, да пия 2 бири и да си се прибера спокойно.
Освен това вече все по-рядко се намира място за паркиране в центъра и за да си спестя обикалянето и разходите, просто се качвам на ГТ и си слизам.

Точно това е идеята, ползването на метрото или ГТ да не е признак на социален статус а да е въпрос на удобство и необходимост.

Този комплекс е точно на метростанция - колко е от Младост 1 до центъра? 15 минути? А с кола в час пик? А паркиране? Време и разход докато намериш паркомясто и т.н.
Така че това са глупости.
See less See more
 • Like
Reactions: 5
е, това са предразсъдъци и първенющина някаква :) не се ли чистим от тях вече лека по лека ? Поне моите наблюдения са такива.

Според мен тези блокове ще се напълнят и с много хора от софтуерните компании които имат офиси в Младост. Те не стратад от такива комплекси (много) и не са им интересни хора, които държат на показност.
 • Like
Reactions: 3
"Мутрягите" са отживелица. Който нещо е имал да харчи, отдавна е вдигнал къща в полите на витоша.
Апартамент в младост не е гъзария.
 • Like
Reactions: 3
По-скоро трябва да ви прави впечатление, че на последния им сайт, формата за контакти е на Иракски брокер и апартаментите се маркетират като "купуваш недвижимост - получаваш жителство".
Така че по-скоро таргета е хора от близкия изток, отколкото "мутри" от Младост.
 • Like
Reactions: 2
И според вас кой трябва да замахне с тази "твърда ръка", че да се случи нещо в Младост пък и в останалите квартали, които прогресивно гният?
След "Даскалицата" и "Фризиорката" чакаме "Градинаря" да направи зелен град.

Шегата настрана, проблемът в момента е, че проектът е много напреднал и вече са платени много пари за терени, строителни дейностти, разрешителни и т.н. Ако се спре този проект сега, Гаранти Коза ще спукат България и СО от съдебни дела и в крайна сметка данъкоплатецът ще трябва да плати сметката, която никак няма да е малка. Вместо тези пари да се вземат като приход за общината и като цяло такъв проект е добър стимул за икономиката на целия град. Относно локацията, може и да не е оптимална, но къде е по-добро място за голям жилищен комплекс? Булеварди от всички страни, 2 метро станции, директен достъп до летището и бърза връзка с 3 магистрали.

Даже според мен е по-добре обезпечен отколкото беше Парадайс Мол преди да се започне а като се има предвид, че над 50% от апартаментите ще са купени от чужденци за инвестиция - не мисля, че ще е толкова страшно допълнителното натоварване.

Погледнете от добрата страна - подозирам, че точно този проект и инвеститорско намерение допринесе за това развитие на инфраструктурата в Младост. Най-вероятно заради нещо ще се случи и бул. Копенхаген, което ще даде възможност да се разгърне квартала на Изток и да спре да се уплътнява.
See less See more
 • Like
Reactions: 5
Тези дни излезе новина, че от другата страна на ул. Филип Аврамов ще има 25 етажна сграда:
http://www.economic.bg/bg/news/8/sgrada-na-25-etazha-shte-bade-postroena-v-stolichniya-mladost.html
Изобщо кръстовището в района ще бъде добре застроено за съжаление. След няколко години когато и двата проекта се построят (а и разни други из Младост), трафика ще бъде мъка. Не съм против да има такива огромни сгради, но не разбирам защо няма разум при проектирането на местата където ще се строят. Особено района на Ал. Малинов около Шел и Макдоналдс си е задръстен и в момента, какво остава за бъдещето.
Извинявай но на ъгъла с метростанция, по пряка линия с директен булевард към летището и околовръстното, заключен на квадрат между големи булеварди и евентуално бъдещ трамвай - не е ли това перфектната локация за голяма сграда ?

Ще има транспортно осигуряване със всички видове масов транспорт + големи автомобилни булеварди.

За някои други места мога да се съглася, но точно тук локацията е подходяща за големи сгради. Освен, че е основно жилищен квартал но това е въпрос на регулация а и лицето на Малинов отдавна се обособи като офис зона.
See less See more
 • Like
Reactions: 4
Тук е въпросът общината и КАТ да осъществят контрол върху паркирането.

Когато няма възможност за паркиране, хората ще намерят друг вариант - с кола до буферен метро паркинг или изцяло с транспорт.

След месец се местя в офис в центъра, където опция за паркиране няма. Какво правя? Оставям колата в гаража през седмицата и си вземам карта за ГТ. Или си наемам паркинг в центъра за 150лв на месец, защото е синя зона и само да си помисля да спря някъде, колата ще бъде вдигната много бързо.

Това трябва да се случва и в Младост и в целия град.
See less See more
 • Like
Reactions: 1
Хората в този форум хейтят темпото на строеж на мултимилионен проект, като че ли е обществен проект, с техните пари и държат сметка на инвеститор със 70 годишна история как да си приоритизира ресурсите и проектите.

Моля ви се ...
 • Like
Reactions: 5
В момента Малинов се ползва за транзитен булевард през Младост. Това е проблем номер едно.
Това е вярно. От почти всеки южен квартал, най-добрият ти маршрут за Дружба / Летището / The Mall и бизнес зоните около него е през СОП и Малинов.
 • Like
Reactions: 2
Не знам дали следите страницата на Гаранти Коза България във Фейсбук, но днес пуснаха дронско видео и коментар на извършеното до момента:

https://www.facebook.com/GarantiKozaBulgaria/
 • Like
Reactions: 5
От страницата на конструктора:

- 21 m foundation level
See less See more
 • Like
Reactions: 5
От страницата на конструктора:

- 21 m foundation level
See less See more
1 - 18 of 4313 Posts
Top