SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1104682 Views 4312 Replies 333 Participants Last post by  layman_bg
9

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.


Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
 • Like
Reactions: 5
1 - 12 of 4313 Posts
На мен ми харесва това чудо.
Дано да стане, т.е. да не го сполети съдбата на други започнати и недовършени проекти.

Малко оф-топик:
В презентацията се твърди, че София е "единствената европейска столица в подножието на планина със ски-писти", което звучи добре, но е невярно.
До скоро може да сме били "едиснтвената столица на ЕС-държава...", но от приемането на Хърватска в ЕС, вече и това не сме.

Обичам да чета хвалби за България и дори смятам, че трябва повече да се хвалим и съответно другите да ни хвалят, стига обаче да се придържаме към фактите.
 • Like
Reactions: 1
Решението: професионален (външен) домоуправител.
Който не е пробвал, само той не знае, колко много проблеми се решават по този начин.
Професионален (външен) домоуправител трябва да е фирма, а не индивид. Тази фирма трябва като всеки друг доставчик на услуги да има репутация и да може да демонстрира примери за досегашната си успешна дейност, за да бъде предпочитана. Също така (поне според мен) трябва да е в състояние да донесе на етажната собственост възможности и услуги, които тя сама по себе си не би могла да си осигури. Аз съм работил в партньорство с няколко такива фирми и съм бил неведнъж очарован от начина, по който се грижат за интересите на клиентите си. Уви, не съм имал късмета да живея в етажна собственост, която да е озряла за тази концепция. В резултат на това в моя вход всички плащаме повече (такси вход и сродните им), от колкото струват услугите на читава фирма, но пък за сметка на това входът тъне в мизерия.

На драго сърце бих дискутирал по темата, но ми е неудобно, че правим офтопик, така че, ако някой иска да нищим темата - или на лични, или предложете в коя тема да пренесем разговора.
See less See more
 • Like
Reactions: 3
Засяга го яко, поне до колкот може да се вярва на рендерите, които видяхме. Според тях, проектът "обикаля" около хотелчето с Уго-то от всички страни и граничи с Ляпчев по цялата му дължина от Малинов до Сахаров (новото бъдещо кръстовище, което за сега е само чупка при преливането на Сахаров в Ляпчев зад Била-та).
Лесно може да се предвиди изключение за микро-бизнеса в предложеното от Уич правило. Така водопроводчикът ЕТ ще си остане, а фирма с над 10 служители примерно, ще трябва да си намери по-удачно място. По-важното е че принципът е правилен, но властова воля за подобно действие няма да се намери.
 • Like
Reactions: 2
някъде по тая стена имаше шадраван с водопад :)
 • Like
Reactions: 1
От сигурен източник знам, че днес в България пристига колектив от над 20 служители на Гаранти Коза.
 • Like
Reactions: 5
От сигурен източник знам, че днес в България пристига колектив от над 20 служители на Гаранти Коза.
Този пост насъбра лайкове, но се опасявам че може и да не съдържа до там значими новини за строежа, понеже е много вероятно хората да са тук заради Garanti Koza Sofia Open 2016.
 • Like
Reactions: 1
Е, аз за съвсем друга категория хора говорех, но това не променя факта, че не знаем причината за пребиваването им в БГ.
 • Like
Reactions: 1
Отново има голямо струпане на чуждестранни кадри на Гаранти Коза в София. Някой с идеи какъв е повода?
 • Like
Reactions: 3
С водното съоръжение вече са готови ;)Снимката е на мой приятел, който работи по високите етажи на обществото.
See less See more
 • Like
Reactions: 5
Една от покривния "дрон" :


пълен размер
See less See more
 • Like
Reactions: 5
1 - 12 of 4313 Posts
Top