SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1104845 Views 4312 Replies 333 Participants Last post by  layman_bg

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.


Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
9
  • Like
Reactions: 5
1 - 13 of 4313 Posts
"Още един бетонно-стоманен гигант"
Че кои са другите?
Нека отгатна, авторчето е расло в 5 етажна кооперацийка в центъра, строена по сталинско време и доскоро най-големото нещо, което е виждало е било 23 етажният блок в зона Б5.
  • Like
Reactions: 5
Едно само не разбрах, какъв въздушен трафик има над Младост, та някаква си сграда която е само с 30 метра по-висока от най-високите панелки в квартала да му пречи?
Думата "Зелена площ" трябва да се забрани в този форум!
Аз пък точно затова го лайкнах. От чисто естетическа гледна точка София има нужда повече от всичко друго от високи модерни сгради, които да доминират панелния пейзаж, за да прилича на град от тази планета. На мен също ми се иска да имаме по една 6 етажна кооперация на 5 декара площ и всичко помежду да е зелено и спортни площадки, и тогава бизнес сградите спокойно можеше да са до 60-70 метра и пак да има модерен скайлайн, но при сегашната ситуация на града му трябват още поне 7-8 сгради твърдо над 100 метра за да прилича на нещо.
See less See more
Не е важно как се казва, а е важното да е нависоко.
Ако се осъществи проект луксозна сграда с апартаменти над 100-150 метра аз лично бих пренебрегнал доста странични неудобства и съм склонен да си платя за "високото".
Въпрос на предпочитания - така ми харесва.
  • Like
Reactions: 5
А още по-добре нови качествени обекти, като Вертиго, Милениум, Кепитъл, Бенчмарк, Белисимо, Дъ Мол, Ринг мол и т.н.
Нищо чудно, при положение, че точно онова време е оставило най-тежкото наследство върху урбанизацията на София...
Не съм сигурен, че на София и трябват нови 70-метрови консервени кутийки. Такива има предостатъчно в Младост, Люлин и Зоните.
Ако правят някоя по-голяма и значима сграда добре, ако не по-добре да бъде зелени площи, че даже и храсталаци и бурени.
  • Like
Reactions: 1
Банките много бързо ще спрат да имат пари, защото депозантите ще ги теглят да си плащат разходите, без нови доходи, а кредитополучателите ще спрат масово да си плащат кредитите
Вероятно, ако сегашната ситуация се запази още 3-4 месеца, което много ме съмнява.
Ако не друго, то поне банковата система в България е ganz OK.
  • Like
Reactions: 1
Днес видях бетон-помпа да работи точно зад автобусната спирка до метростанция Малинов. Тоя проект ако беше на нормални цени от 800-1000 евро на квадрат, като за панелен квартал отдавна да са го продали, и да се е населил с нормални работещи млади семейства с деца, вместо да правят някакви лъкшъри изгъзици които никой няма да купи на тия цени и да се напълни с някакви снобари и такива с цел "инвестиция" и да седи празен.
Как и на базата на какви данни реши, че 800-1000 евро са нормални цени за София?
А каква е "нормална" средна цена за София според теб?
Там е работата, че не е важно "според мен" и "според теб" каква е, а според експертите и статистиката каква е.
Щеше да се получи много добър проект след завършване.
  • Like
Reactions: 3
Понеже изключително рядко имам работа в този район, и не следя какво се случва с този проект, днес минах от там и бях много изненадан, като видях доста приятна градинка. Още имаше строителни огради, но вътре лампите светеха и всичко изглеждаше готово. Като се прибрах, потърсих тази тема, разбрах, че градинката не е никаква новина, че пускането ѝ се бави с месеци и тн. всякакви проблеми, но не мога да скрия, че съм изключително щастлив, че този проект няма да се осъществи. За мен най-доброто решение тук е общината да купи целия терен, дупката да се запълни и там да се направи парк, подобен на парк Възраждане, като може да има и някакви развлечения, подобни на аквапарка там. Центърът на Младост да бъде място за хората.
Да, това би било перфектно оправдание за общитната още 10 години да не завърши уширението на Кутев и още 20 години - единия километър от Копенхаген. Като ги питаш що така, ще ти кажат, еми няма пари, наляхме ги в дупката в Младост.
1 - 13 of 4313 Posts
Top