SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1104869 Views 4312 Replies 333 Participants Last post by  layman_bg

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.


Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
9
  • Like
Reactions: 5
1 - 20 of 4313 Posts
Кога ще започне строежа, знаете ли?
Въпреки амбициозните заявки на турската компания повече от година след покупката на "Нова Деница" развитие по проекта не личи. Това обаче е само привидно, тъй като в момента инвеститорът минава по бавния път на административните процедури.

На пазара се говори, че именно по тази причина плановете на Garanti Koza за строителство претърпяха промени. Първоначално плановете на Garanti Koza бяха строителството да започне още в началото на лятото, докато сега заявката е, че ако всичко върви по план, стартът ще е през септември.

Реално обаче и този срок едва ли ще бъде спазен, тъй като Grand Kanyon още е на етап градоустройствени промени. Те трябва да бъдат одобрени от Столичния общински съвет и след това да започне самото проектиране.

Междувременно обаче пред инвестицията на Garanti Koza се очертават и проблеми. На проведеното преди месец обществено обсъждане в район "Младост" местни жители атакуваха проекта заради включените в границите му зелени площи. Два от купените от Garanti Koza парцели действително са с такъв статут и част от исканията на живеещите в района бяха те да бъдат дарени на общината за парк.

От инвестиционната компания заявиха, че това са частни терени, но поеха ангажимент те да останат зелени площи със свободен достъп в рамките на проекта Grand Kanyon. Ако в рамките на останалата част се налага премахване на дървета, те ще бъдат премествани. Визуализацията също показва, че в частта откъм бул. "Александър Малинов" действително са предвидени зелени площи и фонтан, а самото застрояване е в задната част на парцела.

Въпреки това от направление "Архитектура и градоустройство" съобщиха, че срещу искането на инвеститора за промяна в градоустройството е постъпило възражение. Вносител е собственикът на разположения в съседство хотел Kabu, а мотивът - именно запазването на зелените площи.

От компанията - собственик на хотела, не отговориха на въпросите на "Капитал" срещу какво конкретно е възражението, както и дали ще атакуват проекта в съда, което също би забавило изпълнението му.
See less See more
Ако беше Бойко до сега да е грейнало, нали...
100% :cheers:
Pакия ли тъpсят?
  • Like
Reactions: 1
Да почва, заедно с разширението на бул. Малинов, та пак да ни е весело! Напред, науката е слънце, което в душите грей! :D ;)
Чакат Бойко! :D
Ъъъъъ, да ама ние сме в България! ;) Миризма на урина и графити ще се носят из градинките! Туй то, мръсно племе ей! :D
  • Like
Reactions: 1
Eй, най-после! Мерси на фотографа! Информационното осветление е глътка въздух за любознателния маниак! :D
  • Like
Reactions: 1
Сутринта като минах от там видях какво са направили - имаше и някои дървета до люлките, които също бяха изсечени - явно всичко ще махнат.
Уви наистина тук няма практика (а и не знам дори дали имаме и такава техника) дърветата да се извадят заедно с кореновата им система и да се преместят на друго място или да се върнат на старото им след приключване на строежа. Едно развито дърво е в пъти по-добре от младите фиданки, които масово слагат около новите блокове.
Бате, ти живееш в някакъв мега готин социализъм! Машини има, акъл няма! ^^
Аз я помня, една Татричка! Толкова ли са скъпи? Вероятно!
Айде, няма ли да го почват? Нямам търпение!
  • Like
Reactions: 3
Дам, ще санират блаковете и след до 10/20 години ще кажат - "ами те сa негодни за живеене вече, ще трябва да ги бутнем" :D
Вече се работи по-сериозно! :) Хаха, то някаква фирма с някакви баш майстори слагаха оградите днес! :D Слагачи на ограда!
Ще разрушат първия МОЛ в България от началото на демокрацията! А помните ли какъв магазин беше в началото?! Още преди БИЛЛА имаше хипер маркет в подземния етаж! :( Малко ми е тъжно за Аско Деница! :(
  • Like
Reactions: 1
То един ден и панелките ще остареят и тамън ще са ги санирали и ще трябва да ги бутнат, защото са вече морално и физически остарели!
И моята голяма мечта да направят там Линия, която да свързва отклоненито към Дружба с това към Младост и да имаме 1 линия с 9 станции :D
Но това си е класическа фантастика :D:D:D
Ама ти без да искаш може да се окажеш прав!!!:cheers:
Според мен няма го махат! Ха на бас?! :D
На всички снимки на проеkта сградата, в която се помещава пицарията стои! Аско Деница ще събарят! :lol:
Собствениците на базара ще направят врътки да станат част от големия поток!
Рано или късно ще го свържат, а и нали с благотворителност се приспадат данъци! ;)
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 4313 Posts
Top