SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1104870 Views 4312 Replies 333 Participants Last post by  layman_bg

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.


Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
9
 • Like
Reactions: 5
1 - 20 of 4313 Posts
доста абсурдно ще изглежда този комплекс в панелен квартал и то на едно от местата в София с най-интензивен трафик, турците можеха да изберат по-подходящ терен
 • Like
Reactions: 1
Такъв проект в жилищен квартал само турци могат да направят. Все си мислех, че панелките на по 20 етажа са соц. недоразумение и такава глупост повече няма да се случи, но ето че турците ме опровергаха. Според мен жилищна сграда трябва да е до 6-7 етажа.
Не съм чувал в крайните жилищни квартали в Ню Йорк да има небостъргачи с апартаменти. За по-централно място съм съгласен, но това е Младост. За трафика е отделен въпрос, също доколкото знам там е най-голям проблем с местата в детските градини. Пълно е с непродадени апартаменти в новите кооперации. Чудя се на какво се надяват турците, може би като е лъскаво и красиво да се купуват скъпите апартаменти, но ми се струва че балъците се свършиха.
See less See more
Според мен това няма да го бъде, предполагам цената ще е доста по-висока от средната в Младост а балъците се свършиха, няма кой да купи от тези скъпи кутийки в този квартал. Не виждам нито някакви срокове, нито да се прави нещо там. Интересно до какъв извод ще стигнат турците като си направят проучванията с тези оферти.
като погледнеш рендера ще си помислиш, че срещу каньона след улицата има някое чудно паркче с много дръвчета, обаче реалността е съвсем различна :D
 • Like
Reactions: 1
Истанбулската кула изглежда добре на това място, но в Младост между панелките ще е смешно, още повече и 5 звезден хотел. В тези комплекси не трябва да има високи жилищни сгради, но явно на Диков не му дреме, той само изчислява кеша, който ще падне от разрешителните.
 • Like
Reactions: 2
А защо на някого трябва да му дреме? На теб казват ли ти какви плочки ще си сложиш в банята? Предполагам не :) Като искат да вкарат пари в сграда , ако искат в центъра на Република или Филиповци да я построят, проблемът си е на инвеститора, не на жителите наоколо. Само си представи как панелките наоколо след 8-10 години всички са укрепени и санирани и в приятни цветове и нещата вече изглеждат по друг начин. А сега си представи , че не ги санират, а ги разрушат поради това, че вече не са годни за живеене ( след 20г. ) и на тяхно място построят други сгради? Преди 50г. Лозенец е бил поляна, не пречи и Младост да стане по-добре устроен и красив квартал, с повече поляни :D
Едно е да си сложиш плочки в банята, друго да бетонираш една от малкото останали зелени площи в квартал с 200хил жители и 2 малки паркчета. И къде видя добре устроен и красив квартал с полянки, освен да ги направят в-у покривите тези полянки.
Проектът добре изглежда, но просто не му е там мястото.
 • Like
Reactions: 1
И вместо Била-та има горичка :D
Тази картинка е направил или някой шегаджия или някоя прекалено амбициозна фирма за недвижими имоти.
 • Like
Reactions: 2
Трябваше още като отвориха Малинов тази спирка в посока Цариградско да отпадне за завиващите после наляво 111 и 113.
Още се надявам да не го бъде това нещо там. Турците толкова ли не намериха по подходящо място за този комплекс. Дори онази поляна между академията на МВР и Околовръстното е по-добър вариант.
За Угото сигурно не са се разбрали за сумата, човекът си знае, че построи ли се комплексът няма да му липсват клиенти и е надул цената.
Още при първите рендери се коментираше колко са неадекватни. Околните пространства в Младост са пълна фантастика, а се съмнявам и самият комплекс да изглежда по този начин.
Каквито и картинки да пуснат, струва ми се трудно ще намерят баламурници да изкупят кутийките на такава цена и на такова място.
И на мен не ми харесват трите панелки. Поне да бяха на по 6-7 етажа, че да се откроява повече кулата.
А това с дърветата са измислици, ако се гледат и наоколо как са ги размножили ще кажеш, че това не е Младост ами Припят.
 • Like
Reactions: 1
Съмнявам се да има голямо търсене. Комплексът ще е близо до най-натовареното движение в Младост с не малко шум и изгорели газове. Също тези апартаментчета с маломерни стаички са на цена над средната за Младост и високи разходи на месец.
В момента има голямо предлагане и на по-ниска цена може да се купи апартамент на по-хубаво място.
Само в София има няколко примера на хвърлени милиони за терен, проект а някои и за изграждане и после нищо.
 • Like
Reactions: 2
Там има доста дървета и даже може да са се разбрали да не им плащат а да си вземат дървения материал. Доста кубици ще съберат.
Според мен не оправдано изсичането на толкова дървета за да се построи един хотел с мол и 2 жилищни блока. Трябваше или да ги накарат да строят в рамките на сегашния магазин и паркинга, или има достатъчно незастроени полета.
 • Like
Reactions: 1
Че нямада се ограничат в рамките самло на магазина е повече от ясно. Но пак казвам, че имаше вариант дърветата да се преместят, но тук просто нямаме такава практика. Тука резачката диктува и това си е. За съжаление няма и кой да ги спре, защото е частен имотът.
Няма значение дали е частен имот.
Според служителите на "Зелена система" разрешение за премахването на дърво се дава в крайни случаи - ако то попада в строително петно и не позволява реализация на проекта или пречи на входа на гараж.
При положение че се налага премахване на повече от пет дървета, се иска разрешение от Регионалната инспекция по опазване на околната среда. Ако за изграждането на един обект се налага премахване на повече от 10 здрави дървета, проектът задължително се подлага на оценка за въздействието на околната среда. В последните два случая инвеститора е длъжен да засади толкова растения, колкото е унищожил, като представи в дирекцията "Зелена система" проект за озеленяване на района.
На нарушителите на наредбата се съставя акт, издаден от служителите на столичния инспекторат, Дирекция зелена система и съответните служби към районните кметства. Въз основа на акта кметът на района издава наказателно постановление, като сумата е между 50 и 2000 лв.
в.Дневник 2002г.

Това ми излезна в гугъл. Не съм спец по екология и не знам дали е актуално, но явно се минава през доста процедури за такъв брой дървета и могат да ти забранят без проблем. Или турците са си платили по веригата, или от общината са уредили нещата при положения, че ще получат няколко милиона приходи от данъци и разрешителни.
 • Like
Reactions: 3
Няма да ги местят, там имаше много повече дървета, окастрените са подготвени за следващ курс. Аз като минавах в сряда зеленото камионче беше пълно с метровки и явно прави няколко курса на ден.
Вчера минах покрай Деница. Освен окастрените и дънери от вече отрязани дървета, не видях следи от извадени. Тези сигурно са от другаде.
 • Like
Reactions: 2
Тези очаквам да се разрастнат в Люлин и Дружба. Това ще е атракция за клиентите на този хотел. Ще спат в соцквартал от панелки.
Сигурно ще има и услуга, нощна обиколка из Младост.
Тези колчета с табелки защо са поставени, няма ли да обработват и заравняват преди да засадят дръвчетата?
 • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 4313 Posts
Top