SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1104872 Views 4312 Replies 333 Participants Last post by  layman_bg

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.


Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
9
 • Like
Reactions: 5
1 - 20 of 4313 Posts
Аз съм имал биде в една тристайна квартира в Лозенец, Горски пътник, като сградата е строена 2000г.

По темата за Гаранти Коза - на мои познати преди 2-3 месеца им бяха предлагали да си взимат там апартамент, щяло да бъде много луксозно и прочие, но 2016г. ще стане и покупка на зелено сякаш не всеки би рискувал да направи в Бг.
 • Like
Reactions: 3
Привет :)
В линковете от голям сайт за имоти има оферти за апартаменти с доста снимки от предполагаемия бъдещия комплекс, разпределение и брой апартаменти.Надявам се да не се приеме като реклама. В обявите пише, че има многостайни до 500 кв.м.:nuts:

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b139817306369865

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b132204784333825

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c139816992988305

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c139816656863889


Пускам и няколко снимки от въпросните обяви, ако случайно изчезнат: Снимка 3 и сравнението с Витоша е уникално :bash:
А теренът 30дка ли е или 27,5дка , че от обявата им излиза тази разлика :D
See less See more
2
 • Like
Reactions: 1
Всъщност няма нищо лошо в това, по-добре да построят 1 сграда, но изцяло и както си трябва, а не да почнат 3 сгради по 30 етажа и накрая да стои на етап бетон 5г. както много други комплекси останаха да изчакват, макар и не в тия мащаби. Вече изнесоха доста от магазините, банката и фитнеса от Деницата, гледам от малкия маркет зад Деница също някои магазини са изнесени ( не съм сигурен, че ще го засегне и него или просто промяна в наемателите ).
 • Like
Reactions: 1
Добре де, много ми е интересно защо звънят по телефона да предплагат нещо, което няма никакви наистина конкретни срокове или цени? По-добре да си сложат една реклама по някоя ТВ, 5 пана в метрото и 2 билборда ( да, мн по-скъпо е, но поне ще го видят 500 000+ човека ). По телефона нито снимка ще ти покажат, нито разпределение :wtf: Много странен начин за печелене на клиенти :D
Още малко нова информация за сградите:

Гранд каньон в жк "Младост"Турската компания Garanti Koza ще инвестира над 100 млн. евро в най-големия жилищен и търговски комплекс в София за последните години

Жълто-синята фасада на магазин "Нова Деница" скоро ще остане в миналото. Въпрос на месеци е на мястото му в столичния квартал "Младост" да започне строителство, след като миналата пролет имотът бе купен от турската компания Garanti Koza.

Плановете на новия собственик са ясни: да изгради мащабен комплекс от висок клас с жилища, търговски център, 5-звезден хотел, модерна очна клиника и голяма паркова зона под името Grand Kanyon. За турската компания проектът е четвърти под този бранд след два в Япония и един в Истанбул. За България обаче е първи и уникален като мащаб (138 хил. кв.м), концепция и стойност (над 100 млн. евро).

Макар и с по-бавни от очакваните темпове работата по него напредва, а и шум не липсва. Както от самата Garanti Koza, която активно гради имидж в страната - за момента главно чрез спонсорство на спортни турнири, така и от местната общественост в "Младост" с обичайните притеснения за съдбата на градинките в проекта. И не на последно място - от агенциите за имоти, които предлагат резервации на жилища в още незапочнатия комплекс.

От всичко по много

Инвеститорът в проекта Grand Kanyon влиза смело на софийския пазар. Плановете на Garanti Koza са чрез дружеството "Гаранти коза България" в рамките на 30 месеца да вдигне на мястото на "Нова Деница" комплекс със 765 апартамента, търговски център с разгъната площ 30 хил. кв.м, луксозна хотелска част, престижна очна клиника, голяма паркова зона с фонтан и водни площи (виж картинката).

Всичко това трябва да бъде изградено на парцел от 30 000 кв.м, който бе сглобен с покупката на няколко по-малки терена. Те заедно с магазин "Нова Деница" бяха купени от турската компания миналата пролет за 23 млн. лв. Продавачи бяха фирми, контролирани или притежавани от бившия председател на надзорния съвет на Общинска банка Любомир Павлов.

Самият Павлов имаше планове за инвестиции на мястото на "Нова Деница", но не успя да ги реализира.

Сега новите собственици твърдят, че разполагат с нужния финансов ресурс за реализация на мащабното строителство, което по техни изчисления ще надмине 100 млн. евро. Заради мащаба на инвестицията от турската компания обмислят да кандидатстват и за статут на приоритетен инвеститор.

Garanti Koza е сред най-големите турски компании (виж карето), а за инвестицията си в София ще разчита както на собствени средства, така и на финансиране от Уникредит Булбанк - банката вече отпусна кредит за покупката на парцела

Grand Kanyon се очертава като най-мащабния мултифункционален проект, започван през последните години. Разгъната му застроена площ ще е 138 хил. кв.м, а парковата зона - около 20 хил. кв.м.

Архитектурата също впечатлява - ядрото са две жилищни сгради с по 19 и 22 етажа, както и 30-етажна кула с луксозен хотел и с висок клас жилища. Търговският център и очната клиника ще са разположени в ниската застроена част, която с извитата си форма напомня каньон - оттам и името на проекта. Предвидени са и няколко подземни нива с места за паркиране.

Самата концепция Kanyon е разработена от американското архитектурно студио JERDE. Под същото име до момента Garanti Koza e реализирала три мултифункционални проекта в Япония и в Истанбул - всички с амбиция да предлагат модерна среда за обитаване с ясно откроим архитектурен почерк.

От турската компания поясняват, че грешката в изписването на думата canyon е нарочна, за да се възприема по-лесно извън английски говорещите страни. Освен това по този начин името Grand Kanyon повтаря инициалите на дружеството инвеститор - GK.

В този контекст решението на инвеститорите да кръстят трите жилищни сгради в Grand Kanyon с имената "Витоша", "Пирин" и "Рила" (подредени по височина) внася доза еклектика, но пък може да се обясни с желанието за български почерк в проекта.

Спор в зелено

Въпреки амбициозните заявки на турската компания повече от година след покупката на "Нова Деница" развитие по проекта не личи. Това обаче е само привидно, тъй като в момента инвеститорът минава по бавния път на административните процедури.

На пазара се говори, че именно по тази причина плановете на Garanti Koza за строителство претърпяха промени. Първоначално плановете на Garanti Koza бяха строителството да започне още в началото на лятото, докато сега заявката е, че ако всичко върви по план, стартът ще е през септември.

Реално обаче и този срок едва ли ще бъде спазен, тъй като Grand Kanyon още е на етап градоустройствени промени. Те трябва да бъдат одобрени от Столичния общински съвет и след това да започне самото проектиране.

Междувременно обаче пред инвестицията на Garanti Koza се очертават и проблеми. На проведеното преди месец обществено обсъждане в район "Младост" местни жители атакуваха проекта заради включените в границите му зелени площи. Два от купените от Garanti Koza парцели действително са с такъв статут и част от исканията на живеещите в района бяха те да бъдат дарени на общината за парк.

От инвестиционната компания заявиха, че това са частни терени, но поеха ангажимент те да останат зелени площи със свободен достъп в рамките на проекта Grand Kanyon. Ако в рамките на останалата част се налага премахване на дървета, те ще бъдат премествани. Визуализацията също показва, че в частта откъм бул. "Александър Малинов" действително са предвидени зелени площи и фонтан, а самото застрояване е в задната част на парцела.

Въпреки това от направление "Архитектура и градоустройство" съобщиха, че срещу искането на инвеститора за промяна в градоустройството е постъпило възражение. Вносител е собственикът на разположения в съседство хотел Kabu, а мотивът - именно запазването на зелените площи.

От компанията - собственик на хотела, не отговориха на въпросите на "Капитал" срещу какво конкретно е възражението, както и дали ще атакуват проекта в съда, което също би забавило изпълнението му.


Преди и сега

Само допреди пет-шест години проект с мащабите и концепцията на Grand Kanyon би изглеждал впечатляващо, но не и твърде смело за София.

Във времето на имотния бум столицата стана свидетел на подобни концепции, при това в пъти по-големи като замах. Компании като германската ECE, испанската Riofisa, литовската VP Group планираха буквално да преобразят стари промишлени зони в рамките на града, наливайки стотици милиони евро в цели квартали с жилища, молове, висок клас офиси и хотели. За престиж в почти всички архитектурни решения бе заложена и поне една кула-небостъргач.

С настъпването на кризата и срива на имотния пазар обаче никой от тези проекти не бе реализиран, а инвеститорите и до днес нямат кураж за подобни крупни вложения. В подкрепа на това и данните от последната година показват, че жилищният пазар се възстановява, но бавно, а цените още са на дъното. В подобна ситуация големи жилищни и търговски проекти все още трудно намират реализация.

За Garanti Koza обаче картината е друга. От турската компания виждат ниша за по-висок клас комплекси в София и смятат, че инвестират в момент, когато местният пазар се възстановява и има потенциал да расте.

Предварителните проучвания на Garanti Koza сочат, че за разлика от демографската картина в страната столицата е град с нарастващо население и добри доходи. Залагат много и на подбора на мястото за инвестицията си - в карето между два булеварда - "Александър Малинов" и "Филип Аврамов", в най-динамично развиващия се софийски квартал. Комплексът ще се намира и в непосредствена близост до спирка на метрото (до нея ще има и топла връзка). Като плюс се изтъква и лесният достъп до ключови райони - летището, центъра, големи бизнес зони.

В подкрепа на тезата си за перспективата пред София от Garanti Koza вече преговарят за покупка на друг парцел, където също планират да строят мултифункционален комплекс. Плановете на турския инвеститор за България обаче са далеч по-мащабни и включват участие в тръжни процедури за големи инфраструктурни проекти - третия софийски метродиаметър, язовири, тунелно строителство.

В по-общ план намеренията на Garanti Koza са да превърне България в отправна точка и за инвестиции в други европейски страни. За това помага и членството на страната в ЕС, отчитат от компанията. Преди да вземат решение, представители на Garanti Koza са оглеждали и други балкански страни - Сърбия, Хърватия, Румъния. В крайна сметка обаче изборът им паднал на България, отчасти и заради географската близост.

С амбиции за продажби

Заради все още незапочналото строителство комплексът Grand Kanyon още не е в продажба, но вече се предлага в имотните сайтове.

Чрез директни контакти и с посредничеството на агенции за имоти от Garanti Koza предлагат на потенциалните купувачи да резервират апартаменти в проекта, за момента без финансов ангажимент. Изплащането започва след началото на строителството, като според публикуваните от брокерски агенции оферти има и опция за разсрочване в рамките на 60 месеца.

По информация на турската компания до момента са направени резервации за 90% от жилищата в първата сграда от проекта, която включва над 280 апартамента.

Ценовите нива са около 1000 евро/кв.м, което според посреднически агенции е над горната граница, при която се сключват сделките в "Младост".


От местния клон на "Явлена" посочиха, че средната цена на завършени жилища ново строителство в района е между 850 и 1000 евро/кв.м. Агенцията за момента не предлага жилища в Grand Kanyon. От друга голяма агенция - "Адрес", също заявиха, че все още нямат договор с инвеститора за продажби на имоти в проекта.

В имотните среди се говори, че за момента към комплекса има интерес от турски и руски купувачи, тъй като компанията инвеститор е позната на тези пазари. От Garanti Koza обаче залагат и на добри продажби на местния пазар, като в целевата група влизат хора с над средните финансови възможности.

Според Мариета Евтимова от агенция "Кима 2000", която предлага жилища в комплекса, е нормално българските купувачи за момента да са по-предпазливи. От една страна, много хора се опариха от сделки на зелено през изминалите години и вече гледат скептично на продажби по картинка. От друга, още не познават инвеститора и искат повече гаранции за качеството и сроковете на строителството.

Големият брой имоти и по-високите от обичайните за квартала ценови нива също поставят въпроси доколко бързо и успешно ще бъдат реализирани апартаментите на пазара. От брокерските агенции посочват като предизвикателство при продажбите и относително високите за София такси за поддръжка - около 1 евро/кв.м месечно, които ще се събират от собствениците впоследствие.

Най-голямото предизвикателство пред Grand Kanyon обаче остава строителството. Ако то започне без голямо забавяне и върви по график, инвеститорът има шанс да спечели доверието на купувачите. А това ще е ключово предвид амбициите му Grand Kanyon да е първият, но не и единственият му проект в София.

Кой е инвеститорът


Garanti Koza e една от големите строителни групи в Турция с интереси както в сградното, така и в инфраструктурното строителство. Изпълнявала е проекти за концерна Ford Otosan в Турция, работила е по метрото в Истанбул, а един от най-известните й проекти е сградата на парламента в Анкара. Изпълнявала е също язовири, мостове, водноелектрически централи, тунели, както и редица собствени инвестиционни проекти в недвижимите имоти. До момента е реализирала над 200 проекта в Турция, Дубай, Русия и други страни. Приходите на групата за 2013 г. са близо 485 млн. турски лири (167 млн. евро), като отбелязват ръст от 32% в сравнение с 2012 г. Компанията е създадена през 1948 г. под името Garanti Insaat като подразделение на финансовата група Garanti Bankasi. През 1976 г. в нея влиза като акционер Koc Holding. През 1987 г. акционер става немският строителен гигант Нochtief с дял от 40%, а впоследствие и британската Balfour Beatty. През 2004 г. 98% от дружеството са купени от мениджъра в компанията Мехмет Сюкрю Илкел и тогава то получава днешното си име Garanti Koza.
Източник:
http://www.capital.bg/biznes/imoti/2014/07/18/2346339_grand_kanyon_v_jk_mladost/

И един коментар- 1евро на квадрат на месец = да речем тристаен 110 квадрата =110 евро такса на месец, което за апартамент ми се струва доста. (За сравнение в Residential Park таксата е същата за същото пространство.) Дано си заслужава.А и явно няма как тези апартартаменти да се дават под наем за някакви нормални за Младост нива от 250-300 евро за двустаен с тази месечна такса от 50% от наема :D Явно целта наистина са доста заможни хора.
See less See more
 • Like
Reactions: 5
Малко нова информация:

Турската "Гаранти коза" вдига 113-метрова сграда в жк "Младост"

Кулата е част от бъдещия проект Grand Kanyon на мястото на магазин "Нова Деница"


Кула с височина 113 метра и 30 етажа ще вдигне в столичния квартал "Младост" турската компания "Гаранти коза". Високата сграда е част от проекта за комплекс с жилищни сгради, хотел и търговски център, който дружеството планира да изгради на мястото на бившия магазин "Нова Деница" в района. Промяната на подробния устройствен план на мястото вече е минала през направление "Архитектура и градоустройство" и предстои да бъде гласувана от Столичния общински съвет.
Проектът на "Гаранти коза" е за комплекс под името Grand Kanyon с над 30 000 кв.м разгъната площ. След завършването й 30-етажната кула в него ще се нареди сред най-високите сгради в София. За момента единствен по височина я изпреварва строящият се офис център Capital Fort (126 м) на бул. "Цариградско шосе", а на приблизително същата височина ще се издигне проектът "Милениум център" на строителната компания НИКМИ на бул. "България".

Инвеститорът

Инвеститор в проекта Grand Kanyon е "Гаранти коза България" - дъщерно на турската компания, а планираната инвестиция надхвърля 100 млн. евро. Отделно от това компанията вече плати 23 млн. евро за покупката на "Нова Деница" и съседни парцели за бъдещото строителство. Плановете на турската компания са то да продължи около 30 месеца.
В рамките на проекта е планирана и нова улица, която ще минава между парцела на "Гаранти коза България" и съседния магазин на Kaufland. Собствениците на двата имота са дали съгласие за целта да бъдат отчуждени части от парцелите им.

Промяна в проекта
Въпреки че турският инвеститор декларира намерение да запази и облагороди съществуващите зелени площи между комплекса и булевард "Ал. Малинов", срещу подробния устройствен план са внесени няколко възражения. Те са от страна на фирма "Венсим" (на собствениците на пицарии "Уго") и от инициативата "Граждани за София". Арх. Димитър Димитров от гражданското сдружение обясни, че възражението е заради парцел, който попада в т.нар. зона Тго (терени и локални градини за озеленяване) според общия устройствен план. По закон тези терени трябва да бъдат актувани като публична общинска собственост, за да се гарантира запазването им като зелени площи. В случая с "Гаранти коза" обаче е допуснато земята да бъде придобита от частен инвеститор.
Първоначалният проект на "Гаранти коза България" предвиждаше растителността отгоре да се запази, а под нея да бъде изградена топла връзка с бъдещата метростанция в близост. Според гражданската организация обаче така ще бъдат засегнати дърветата отгоре, които са над 50-годишни и няма как да бъдат възстановени с компенсаторно залесяване. Вероятно по тази причина в крайния вариант на подробния устройствен план, който ще бъде внесен в общинския съвет, предназначението на парцела е променено и възможността за подземно строителство е премахната.
Източник:http://www.capital.bg/biznes/imoti/...a_garanti_koza_vdiga_113-metrova_sgrada_v_jk/

Ще има топла връзка нанайци явно.
 • Like
Reactions: 1
Истанбулската кула изглежда добре на това място, но в Младост между панелките ще е смешно, още повече и 5 звезден хотел. В тези комплекси не трябва да има високи жилищни сгради, но явно на Диков не му дреме, той само изчислява кеша, който ще падне от разрешителните.
А защо на някого трябва да му дреме? На теб казват ли ти какви плочки ще си сложиш в банята? Предполагам не :) Като искат да вкарат пари в сграда , ако искат в центъра на Република или Филиповци да я построят, проблемът си е на инвеститора, не на жителите наоколо. Само си представи как панелките наоколо след 8-10 години всички са укрепени и санирани и в приятни цветове и нещата вече изглеждат по друг начин. А сега си представи , че не ги санират, а ги разрушат поради това, че вече не са годни за живеене ( след 20г. ) и на тяхно място построят други сгради? Преди 50г. Лозенец е бил поляна, не пречи и Младост да стане по-добре устроен и красив квартал, с повече поляни :D
See less See more
 • Like
Reactions: 3
Текущата "зелена площ", която коментираш е няма и половината от целия парцел, останалото са сгради и плочки. И тази "зелена площ" не предлага нищо за отмора - бездомни кучета, мръсотия- това ли е представата за парк? По-добре да построят някаква сграда, все пак има % зелени площи по закон. И ще се поддържа и ще може човек да се разходи. Виж Южния Парк и Борисовата каква кочина бяха, а сега ги пооправиха и е малко по-приветливо. Само че на Общината й трябваха 20 години, за да направи 1/25 от тези паркове ;) Живял съм и в затворен комплекс - 5 сгради на по 6 етажа в кръг, обаче наоколо зелено, място за барбекю, в средата кръгово, павета като по учебник, забранено за коли, тревичка, цветенца, зимата се чисти от сняг на 10-тата минута след като спре да вали. Плащам си 50лв на месец и наоколо ми е приятно. Живеех на 1 минута от парка срещу УНСС - тогава там нямаше такива алеи, нямаше лампи, за пейка се чакаше по списък и това се случва 2011г-2012г. И още тогава като съм идвал в МЛ1 "зелената площ" до Деницата беше една кочина, на която имаш цирк 1 месец в годината и кал и прахоляк през останалите 11.
See less See more
 • Like
Reactions: 2
Привет. Поствам малко снимки от бившето Домко. Беше споменато , че там ще се мести Хепи от Деницата, когато започват да я събарят. Днес имаше доста активни мероприятия, а на един от палетите с материали си личи името Хепи ( освен, ако не е някой работник :D ). Не съм специалист за колко време би станало готово, но се надявам до края на ноември месец да са изградили новото Хепи, Деницата вече да тръгне към историята и официално да сложат старт на строителството от Гаранти Коза :tiasd:

[/url]


free image host[/IMG]
See less See more
3
 • Like
Reactions: 5
Ти остави Дружба, 10-етажния блок на Крит е сринат, за да се сложат 12 дръвчета и 2 полянки :D
 • Like
Reactions: 5
Извинете, но не съм много наясно с този проект. Къде точно трябва да се намира? Някой можели да посочи на карта? Благодаря :)
Заповядай, пада се вляво от Кауфланд, на мястото на голямата сграда (Деница мебелен магазин):
https://www.google.bg/maps/@42.6466758,23.378314,625m/data=!3m1!1e3?hl=en

По-интересно е кога най-сетне ще стартира този проект..
С тия задръствания ще стегне бетонът в задръстването още :D Доколкото си спомням документация оправят още, уж тези от хотел Кабу бяха против, жалби... Не знам какво се случва и дали няма да поизчакат след Нова Година като се пооправи районът от текущите ремонти.
 • Like
Reactions: 1
Хепи го местят на 100 метра от там, така че не се губи нищо. EDIT: как 7 милиона, това е абсурд. В помещението на Домко няма място да се вкарат толкоз пари, то трябва и златни тоалетни чинии да слагат :D

Колкото до изчакването на Малинов - не знам да ли е нарочно или просто нямат готовност да копаят вече, но при добра организация даже няма да разберат хората , че се има да се извозва земна маса за 500 камиона. Като се мият камионите и се използват ненатоварените часове на деня за извозване - тоест 10-4 и късно вечер + събота/неделя няма да се натовари самият трафик кой знае колко. След като съборят Деницата ще изглежда много добре мястото и би му се приискало на човек да си остане един голям парк, би било чудесно :)
See less See more
Единственият проблем там са многото светофари, някои вече със зелена вълна поне посока СОП, там се минава бързо. Но отиването към Цариградско е кошмар наистина.ООбаче има проект за ремонт тази година със съответно нови светофари, пасарелка, следователно зелена вълна посока Цариградско, което значително ще облекчи движението и ще спести едни 15 минути чакане. Ограничаването на маршрутите на 111, 113, 76, 213, 305 също доста ще помогне, предполагам , ако има 100% пуснато метро месец Май, то Юни вече ще видим промени в движението на автобусите. В момента 111 прави безумно четирилентово преминаване дясно->ляво и то точно пред проекта на Гаранти, съответно спира целия трафик за направо/надясно, ама и 113 го прави това и общо двата рейса по 8-10 пъти на час имат тая маневра, как да не се изнерви човек :D . Пуснат ли метрото+ремонта на Малинов посока ЦШ ще има големи промени в трафика и надявам се нещата да се поотпушат. А и винаги има решение- местиш се в Дружба или Люлин и започваш да се притесняваш за техните си проблеми :D
See less See more
 • Like
Reactions: 3
Защо са дали в проекта още една жилищна сграда? Толкова ли трудно щеше да е, ако на нейно място бяха направили още една кула с 20-30 метра по-висока от сегашната?
Да, то колко му е, само няколко милиона евро в повече :D Така си ги строите тия кули, все едно сме Ню Йорк :eek:hno:
 • Like
Reactions: 1
ще бетонират това прекрасно кътче от София.
Все има право на мнение, но кое му е прекрасното на 5 декара ламаринен магазин, заобиколен от кална поляна, заобиколена от 3 големи булеварда, 4 светофара и 30 хиляди коли на ден!? Имам лични наблюдения в района от 6 години насам и най-големия напредък в карето е , че махнаха жиците от далекопроводите и има нов асфалт по Малинов заради метрото.
За 25 години като цяло нищо не се е променило в това каре и сега изведнъж някой иска да промени нещо и айде всички сме против. Като санирането - хората искат нещо да ти дадат едва ли не почти безплатно, искат се усилия чисто административно и пак българите им идва много. Еми мързелив и тъп народ сме, затова е такова дереджето :(
See less See more
 • Like
Reactions: 5
Делян;122298147 said:
Swissôtel в Младост близо до пътеките, хм-м турска история ала Планета стил.....
Хайде да видим още колко години ще има въпросните "Пътеки". Живея в близост и минавам понякога от там, не е лошо да има такива малки магазинчета, но цялото това място + платения паркинг отстрани след 5-6 години няма да го има ;) Те тенис кортовете искат да изринат(дано се запазят кортовете!), за да строят, камо ли едно пазарче ще се опре. Е, ако пак дойде някоя икономическа криза/война няма да се строи, но ако има подем на икономиката на пазарчето му е подписана смъртната присъда.
See less See more
 • Like
Reactions: 3
И след като Билла се премести в нечие подземие, общината да извади 50 милиона, да рушне едноетажната сграда и 5те малки помещения до нея и на целия този парцел да вземе да направи един 10-етажен платен паркинг с поне 3 подземни етажа, с което да реши проблемите с паркирането в околните 1.5 километра. Перфектно място , в близост до 3 метростанции на линия и разклонение, до 4 големи булеварда и между 3 квартала. Ама по-скоро Христо Стоичков ще стане Папа :D
See less See more
 • Like
Reactions: 4
Вижда се, че от горичката не е останало много, част е отсечена, дано другите дървета са наистина преместени. Нямаше грам техника наоколо, но предполагам скоро трябва вече да се почне с разрушаването, времето е идеално?
See less See more
 • Like
Reactions: 5
Ако съдим по горната визуализация хотелът, където е Уго, остава, обаче на мястото на пазарчето ще има 4-та сграда. Дано скоро започнат, вече не виждам пречки, щом са уредили и ускорено одобрение на разрешителните.
Благодаря. Говорих с фирмата.

Цените са между 1700-1800€ кв. метър, шпакловка. 90% от апартаментите са резервирани. Към всеки апартамент има по едно паркомясто в цената.
Ххахахахахах , ти представяш ли си в Младост цена по-висока от свръхлуксозна къща в Бояна? При средна цена в Младост от 800 евро, 1800 са абсурд, ама даже не знам какво определение да сложа :eek:hno: :lol: Преди година ги предлагаха на по 1200 евро кв.м., сега 1800 :D Ето скромен пример какво може да си купиш за 1600 евро квадрата - http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j142478793244660&slink=1tphju&f1=1

Че и обзаведено, с градина. Вярно, 300 квадрата е, ама и големите апартаменти на последните етажи на Гаранти са по 500 кв.м.

Тия цени са сигурно минали през 18 агенции, всяка е слагала отгоре и накрая се е получило това :D Абе то в Резиденшъл парк вървят по 1400 с гаража.
See less See more
 • Like
Reactions: 3
1 - 20 of 4313 Posts
Top