SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1104963 Views 4312 Replies 333 Participants Last post by  layman_bg

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.


Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
9
 • Like
Reactions: 5
1 - 19 of 4313 Posts
Е то като няма какво за наШата сграда да се говори, какво очакваш?

Тук се говореше, че сградата щяла да бъде заобиколена от панелни блокове. Искам да покажа в Труция от какво е заобиколена:


Даже ми се струва доста наджъчкано, а снимката е правена от септември. Въобще в този район се оформя новия бизнес център на Истанбул, но това верно е друга тема.
See less See more
 • Like
Reactions: 5
Вярно е, че до преди 10 годинин не са имали дори над 10 етажна сграда, но до 2015 ще имат вече над 50 построени небостъргача, което няма как да не е впечатляващо...
 • Like
Reactions: 1
А мен ми е много интересно какво е представлявало Аско Деница?В нета не мога да намеря почти нищо от това, какво е било, когато е работило... А имам някакъв бегъл спомен, че съм го посещавал като малък.
See less See more
Да не става почти изцяло хотел в крайна сметка? Има увеличение на хотелските стаи от 180 на 200 спрямо първоначалния план. Но в първоначалния план имаше и обещания за 790 жилища, а сега къде изчезнаха те?
@iv4oo човек ще каже, че апартамент си си купил там :lol:.

Тази част тук с тези обли алеи и пешеходни пътеки с наклон много ми харесва:

:applause:

Всичко много ми харесва, обаче тези червени пейки тука някак си хич не ми се вписват:

Защо е необходим този контраст? И въобще защо е това, след като гледа към магазини, а не е някаква сцена да речеш?

И забележете една от пътеките на къде води:Явно от там ще се скача долу.
See less See more
4
 • Like
Reactions: 5
Четвъртата сграда да не са я сложили, за да спира грозна гледка на живущите от 3-тата сграда? :lol:
 • Like
Reactions: 2
ВОДА;121831987 said:
Това от снимката със сигурност не е най-актуалния проект, защото има добавена четвърта сграда и промени в зелените площи:


http://www.skyscrapercity.com//www.pinterest.com/pin/create/extension/
See less See more
 • Like
Reactions: 5
То не е само до престрашаване, най-вече е до финансиране. Аз съм готов да се престраша, но за съжаление нямам едни 200+ млн., които да инвестирам в подобен комплекс. Надеждата ми е, че засиленото търсене на качествени офиси ще размрази Европа Тауър и ще получим така желаната от всички нас 200 метрова сграда. Там поне всичко е готово и се чака само инвеститор, който да започне да налива пари :)
Инвеститори теоретично биха могли да се намерят и за по-високи сгради. Проблемът е обаче в това, че колкото повече етажа има една сграда, толкова по-скъпо струва поддръжката й и се усложняват нещата. Стига се до там, че след определени етажи у нас няма гаранция за възвращаемост на вложените средства. В Дубай например е по-лесно. Шейхове бъкани с милиони колкото щеш. Въобще в по-развитите страни, фирмите развиват бизнес в пъти по-голям по мащаби от нашите, така че там могат да си позволят, стига да няма наложени ограничения във височината (като в Шанхай например, където мисля, че не им разрешават повече от 600-700 метра, заради самолетите).
http://www.skyscrapercity.com//www.pinterest.com/pin/create/extension/
See less See more

От тази гледна точка, сградата на Рувекс и газостанцията от зад ли се падат? А Кауфланд ще махат ли или си остава?
See less See more
 • Like
Reactions: 5
Да не би да искат да добавят още един билдинг там? Може би така:

See less See more
 • Like
Reactions: 5
Че от кога средната заплата е станала 600 евро?

Дано 4 пъти по-голям проект да означава този път 4 пъти по 100 м = 400 м - най-накрая истински небостъргач у нас! ^^ Единственото, което ме притеснява, е защо го мислят в презастроения център, а не някъде около кепитъл форта?

сигурно смятат, че като казват, че вече (грубо) 80% процента са продедени, повече хора ще се "зарибят" да купят. абсолютно логична рекламна стратегия. както и промоция "последни бройки" по магазините. а заявяването на втория проект пак е от същия тип реклама, за да се чустват сигурни клиентите, че фирмата ще строи още.
Заявяването на втори обект може да има точно обратния ефект: текущите купувачи да се отдръпнат, за да видят какво ще представлява новия проект.
 • Like
Reactions: 1
Познат брокер ми каза още преди 2-3 месеца, че половината апартаменти вече са продадени на турци. (нямам представа дали е за живеене или инвестиция...)
Представяте ли си? Та т'ва си е турски троянски кон ;). След време живущите турски богаташи ще поискат да си построят някоя джамия. Тя вероятно ще е по-голяма от тази, която е в центъра в момента. Високоговорители ще озвучават половината младост. Всяка сутрин ще ги будят още от 5 часа и така през половин час.:eek:hno:
 • Like
Reactions: 1
^^
С това детайлно обезкостяване, ще има още бая време:lol:
Има и по-бърз начин:


http://www.skyscrapercity.com//www.pinterest.com/pin/create/extension/
See less See more
 • Like
Reactions: 3
И каква полза да се взривява метална конструкция? Железата няма да се попилеят като тухли и бетон, а само ще се изпокривят и ще станат още по-трудни за рязане.
По-скоро се бъзиках. Нали казаха, че до края на август ще го обезкостят. Така че няма толкова много да се бавят.
 • Like
Reactions: 1
Oчевидно тук е от значение да излезе по-евтино а не да се спазват срокове. Събират всеки възможен материал, който може да се продаде на старо, дори и стиропора са прибрали. Същото беше като рязаха дърветата, на място си ги подготвиха, и ги разфасоваха на метровки. Само преместиха 5-6 колкото да се води, че са спасили нещо.
Ще е интересно кога ще завършат обекта, ако въбще се завърши. Първоначално беше за 2016-та. После стана 2018-та. Аз си мисля, че 2020-та няма да е готов.
Това са по-скоро спекулации. Колко ще спечелят от рециклаж? Едва ли ще е достатъчно, ако в крайна сметка се забавят с пускането. Нямат интерес от забавяне. Всеки забавен ден би им коствал по-големи загуби, от колкото файдата от рециклажа.
кraxx, какъв е този "червей" в небето на снмките ти?
ВОДА;126397733 said:
И то какви. :D
Хубавото предстои. ;)
Каквии? Споделете, ако не е тайна. Някой скрейпър нещо? :yes:
 • Like
Reactions: 1
Да, Ивалдо беше прав, че почват май месец. Като гледам снимките кипи усилен труд вече 3-4 месеца. С това темпо нищо чудно да си спазят първоначалния срок и да завършат обекта до края на 2016-та.
Те просто дадоха преднина на милениума. Пак ще го построят по-бързо от него :lol:
 • Like
Reactions: 2
Не знам дали е обсъжано вече, но стария рендер като че ли повече ми харесва. Водните площи са повече и по-интересни. На новия рендер самата кула изглежда по-различна и по-скучна. Блоковете с извивки изглеждаха остъклени, а сега не. Нещо е позагубил от блясъка си ми се струва.
 • Like
Reactions: 2
1 - 19 of 4313 Posts
Top