SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1104963 Views 4312 Replies 333 Participants Last post by  layman_bg

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.

Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
9
  • Like
Reactions: 5
1 - 19 of 4313 Posts
Е то като няма какво за наШата сграда да се говори, какво очакваш?

Тук се говореше, че сградата щяла да бъде заобиколена от панелни блокове. Искам да покажа в Труция от какво е заобиколена:

Даже ми се струва доста наджъчкано, а снимката е правена от септември. Въобще в този район се оформя новия бизнес център на Истанбул, но това верно е друга тема.
See less See more
  • Like
Вярно е, че до преди 10 годинин не са имали дори над 10 етажна сграда, но до 2015 ще имат вече над 50 построени небостъргача, което няма как да не е впечатляващо...
  • Like
Reactions: 1
А мен ми е много интересно какво е представлявало Аско Деница?

В нета не мога да намеря почти нищо от това, какво е било, когато е работило... А имам някакъв бегъл спомен, че съм го посещавал като малък.
See less See more
Да не става почти изцяло хотел в крайна сметка? Има увеличение на хотелските стаи от 180 на 200 спрямо първоначалния план. Но в първоначалния план имаше и обещания за 790 жилища, а сега къде изчезнаха те?
@iv4oo човек ще каже, че апартамент си си купил там :lol:.

Тази част тук с тези обли алеи и пешеходни пътеки с наклон много ми харесва:

:applause:

Всичко много ми харесва, обаче тези червени пейки тука някак си хич не ми се вписват:

Защо е необходим този контраст? И въобще защо е това, след като гледа към магазини, а не е някаква сцена да речеш?

И забележете една от пътеките на къде води:

Явно от там ще се скача долу.
See less See more
4
  • Like
Четвъртата сграда да не са я сложили, за да спира грозна гледка на живущите от 3-тата сграда? :lol:
  • Like
Reactions: 2
ВОДА;121831987 said:
Това от снимката със сигурност не е най-актуалния проект, защото има добавена четвърта сграда и промени в зелените площи:

http://www.skyscrapercity.com//www.pinterest.com/pin/create/extension/
See less See more
  • Like
То не е само до престрашаване, най-вече е до финансиране. Аз съм готов да се престраша, но за съжаление нямам едни 200+ млн., които да инвестирам в подобен комплекс. Надеждата ми е, че засиленото търсене на качествени офиси ще размрази Европа Тауър и ще получим така желаната от всички нас 200 метрова сграда. Там поне всичко е готово и се чака само инвеститор, който да започне да налива пари :)
Инвеститори теоретично биха могли да се намерят и за по-високи сгради. Проблемът е обаче в това, че колкото повече етажа има една сграда, толкова по-скъпо струва поддръжката й и се усложняват нещата. Стига се до там, че след определени етажи у нас няма гаранция за възвращаемост на вложените средства. В Дубай например е по-лесно. Шейхове бъкани с милиони колкото щеш. Въобще в по-развитите страни, фирмите развиват бизнес в пъти по-голям по мащаби от нашите, така че там могат да си позволят, стига да няма наложени ограничения във височината (като в Шанхай например, където мисля, че не им разрешават повече от 600-700 метра, заради самолетите).
See less See more

От тази гледна точка, сградата на Рувекс и газостанцията от зад ли се падат? А Кауфланд ще махат ли или си остава?
See less See more
  • Like
Да не би да искат да добавят още един билдинг там? Може би така:

See less See more
  • Like
Че от кога средната заплата е станала 600 евро?

Дано 4 пъти по-голям проект да означава този път 4 пъти по 100 м = 400 м - най-накрая истински небостъргач у нас! ^^ Единственото, което ме притеснява, е защо го мислят в презастроения център, а не някъде около кепитъл форта?

сигурно смятат, че като казват, че вече (грубо) 80% процента са продедени, повече хора ще се "зарибят" да купят. абсолютно логична рекламна стратегия. както и промоция "последни бройки" по магазините. а заявяването на втория проект пак е от същия тип реклама, за да се чустват сигурни клиентите, че фирмата ще строи още.
Заявяването на втори обект може да има точно обратния ефект: текущите купувачи да се отдръпнат, за да видят какво ще представлява новия проект.
  • Like
Познат брокер ми каза още преди 2-3 месеца, че половината апартаменти вече са продадени на турци. (нямам представа дали е за живеене или инвестиция...)
Представяте ли си? Та т'ва си е турски троянски кон ;). След време живущите турски богаташи ще поискат да си построят някоя джамия. Тя вероятно ще е по-голяма от тази, която е в центъра в момента. Високоговорители ще озвучават половината младост. Всяка сутрин ще ги будят още от 5 часа и така през половин час.:eek:hno:
  • Like
^^
С това детайлно обезкостяване, ще има още бая време:lol:
Има и по-бърз начин:

See less See more
  • Like
Reactions: 3
И каква полза да се взривява метална конструкция? Железата няма да се попилеят като тухли и бетон, а само ще се изпокривят и ще станат още по-трудни за рязане.
По-скоро се бъзиках. Нали казаха, че до края на август ще го обезкостят. Така че няма толкова много да се бавят.
  • Like
Oчевидно тук е от значение да излезе по-евтино а не да се спазват срокове. Събират всеки възможен материал, който може да се продаде на старо, дори и стиропора са прибрали. Същото беше като рязаха дърветата, на място си ги подготвиха, и ги разфасоваха на метровки. Само преместиха 5-6 колкото да се води, че са спасили нещо.
Ще е интересно кога ще завършат обекта, ако въбще се завърши. Първоначално беше за 2016-та. После стана 2018-та. Аз си мисля, че 2020-та няма да е готов.
Това са по-скоро спекулации. Колко ще спечелят от рециклаж? Едва ли ще е достатъчно, ако в крайна сметка се забавят с пускането. Нямат интерес от забавяне. Всеки забавен ден би им коствал по-големи загуби, от колкото файдата от рециклажа.
кraxx, какъв е този "червей" в небето на снмките ти?
ВОДА;126397733 said:
И то какви. :D
Хубавото предстои. ;)
Каквии? Споделете, ако не е тайна. Някой скрейпър нещо? :yes:
  • Like
Да, Ивалдо беше прав, че почват май месец. Като гледам снимките кипи усилен труд вече 3-4 месеца. С това темпо нищо чудно да си спазят първоначалния срок и да завършат обекта до края на 2016-та.
Те просто дадоха преднина на милениума. Пак ще го построят по-бързо от него :lol:
  • Like
Не знам дали е обсъжано вече, но стария рендер като че ли повече ми харесва. Водните площи са повече и по-интересни. На новия рендер самата кула изглежда по-различна и по-скучна. Блоковете с извивки изглеждаха остъклени, а сега не. Нещо е позагубил от блясъка си ми се струва.
  • Like
1 - 19 of 4313 Posts