SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1104881 Views 4312 Replies 333 Participants Last post by  layman_bg

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.


Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
9
 • Like
Reactions: 5
1 - 20 of 4313 Posts
Според мен беше рано да се отваря отделна тема, но дано да греша. А това, че се вдига врява около проекта е да набере популярност и да се види какъв интерес предизвиква в бъдещите потенциални клиенти. Но аз съм песимист. Надали цените ще са конкурентни за квартала, и за жилища, и за офиси и магазини. Предлагането в района е по-голямо от търсенето, макар и да не съм специалист в тази област.
За кривите стени, та кой е видял панелка с прав ъгъл, аз не съм и сигурно никога няма и да видя. А и при новото строителство съм виждал как с топлоизолацията се опитват да прикриват грешките при кофража и зидарията.
 • Like
Reactions: 3
^^Стига бе хора, това че живеете в Младост не го прави супер квартал. Но ще видим, дали ще се реализира, дали ще е успешен и т.н. Да не се изказвам неподготвен, но червената ябълка май започна да гние, а къде, къде е по-престижен проект и на сто пъти по-добра локация и не на последно място май и по-ниски цени.
Едната гледка към парка не прави локацията добра, камо ли сто пъти по-добра...
А по-добрата транспортна или здравна инфраструктура, прави ли я? Аз много, ама наистина много години живея на 100 метра от един от най-големите паркове в София и повярвай ми това също не е малко предимство за десет минути да можеш да отидеш в гората и за същото време да си на жълтите павета независимо от задръстванията.
Аз се замислих, че такъв проект повече би отивал на мястото на Мега мола, предимства, директен достъп до метростанцията, директен достъп до един от най-гомямите паркове, два булеварда от които единият води директно към центъра, а другият ( непостроен още ) към околовръсното и АМ Люлин. Недостатъците са електропровода, донякъде шумът от булевардите, но ако кулите са откъм парка мисля, че ще се минимизира ефекта от шумът от колите.
... По същия начин, проблемите с паркирането в Центъра на София могат да се решат с една корекция в закона: забрана за седалища на фирми в жилищни сгради. Тогава бързо-бързо центъра ще се опразни, а офис сградите - ще се напълнят.
Това не го разбрах. Аз съм водопроводчик и имам ЕТ или ЕООД, и трябва да плащам за офис в Кепитала ли? Те хората минават на виртуални офиси, за да си намалят разходите, ти искаш държавата зорлем да ги увеличава, и то точно за дребният бизнес.
 • Like
Reactions: 3
Avus, не може да регистрираш фирма или НПО без седалище(адрес). Прочети какво съм написал, седни помисли, пак прочети и пак помисли и тогава пиши. Уважавам много пишещи и особено снимащите и обясняващите компетентно в форума и за това го следя редовно, но напоследък чета много неща които са написани без да е помислено преди това. Имам чувството, че някои съфорумци се чувстват като български министър председател след 3 година мандат. Всичко знае, всичко може.
See less See more
 • Like
Reactions: 1
Avus, witch_honor e написал "забрана за седалища на фирми в жилищни сгради".Така го е написал, така го чета, и не импровизирам върху написаното. Самочувствието ми е на място, защото не се изказвам по всички теми. Точка по този въпрос. А аз си мисля, че самият пазар ще изхвърли тези фирми, които седят по апартаменти и работят с клиенти, както пазара изхвърля гаражната търговия. Иначе трима писачи на код, на никой не пречат и в апартамент да са.
 • Like
Reactions: 2
За какво местене мечтаете, колко струва местенето на едно дърво и колко общо ще излезе цялата операция, да не говорим за времето което ще е нужно за всичко това. Турците с рязането, може и някой лев да са си докарали даже.
 • Like
Reactions: 1
Ох, пак почнахме да се превъзнасяме. Такива машини имаше още при социализма и ако не се лъжа, май при НДК е използвана. Но едно е да преместиш 1 или 10 дървета, друго е 100 или 200. А и не е само преместването. Мисля, че след това трябва да се полагат и последващи грижи, не само да го боднем някъде. Защото преместването е с много малка част от корените на дървото. А и на никое клипче, не съм видял някое криво или несъразмерно дърво да се мести. Надявам се, и ще съм благодарен, ако някой от Лесото чете форума и разясни. И стига това съм видял на Запад. Видял си преместване на 1 или 100 дървета, ако въобще си видял нещо.
See less See more
 • Like
Reactions: 2
Е не го вярвах, само дано да се хванат дръвчетата. А това значи, че вече се заражда страх и респект от гражданското общество в България, което най-хубавото.
 • Like
Reactions: 5
Някой знае ли какви са цените на апартаментите, паркоместа или гаражи и за поддръжка след това как ще се решава въпроса? Етажната собственост ли ще се оправя или ще си има дружество което ще са занимава барабар с молове, градинки и т.н.?
Зависи как се изчислява цена. Важно е крайната цена и какво получаваш за нея. Плюс това е важно, дали се капарира това "резервиране". То резервираните апартаменти трябва да са 600-650 поне. А като питате за цената питайте след това и какво месечно изваждане ще има, освен това ще може ли да си дупчите за Булсатком или примерно само Виваком ще се ползва за нет и тв и т.н.
Ако има едно апартаменче с две спалнички и едно парко място излиза повече от 100 K евро, то по-добре къща с двор да си купи човек, поне аз така бих направил.

Според моите пресмятания има 21 свободни апартамента, това 10% от какво са? От едното тяло ли, от трите тела ли, или от какво?
See less See more
Щеше да пасне много по-добре там, на мястото на техномаркет и аутлета.
Каквото и да си говорим, турците са си турци. Такъв комплекс европейски инвеститор не би го построил между панелките.

Ще видим Форт Нокс какво ще построи след 2-3 години.
 • Like
Reactions: 4
^^От следващият месец, неустойките към наемателите май почват да се трупат, така че не могат да си позволят да го строят още 2 години. А доколкото чух паркинга се е понапълнил, защото са посвършили паркоместата. ;)

ПП Извинявам се, че го пиша тук, а не в правилната тема.
 • Like
Reactions: 2
Околността на този рендер въобще не съвпада с действителността, като изключим паркинга на Кауфланд. Нито Шел, нито Билла, просто един пейзаж за да хване окото.
Само достоверното е сградата на Рувекс, която седи като л...но в средата на хола. Дано наистина да са я купили или обезщетили собствениците и в крайна сметка да я махнат. Предполагам скоро ще се разбере, като почнат да бутат.
То това е проблема на Тодор Александров, че не разрешават високо строителство. А и според мен, скъпо излиза земята. Поне така предполагам, не знам кои са собственици и колко искат. То затова предимно банки и застрахователни компании са там. Но все още ме учудва и няколко пъти питах тук, защо точно на спирката на метрото, срещу Макдоналдс не се пълнят и седят празни. Висок наем или нещо друго е причината, ако някой знае да сподели.
От наша икономическа гледна точка, да има български изпълнители е по-добре, но както ВОДА писа, на инвеститора му е по-изгодно да ползва собствен ресурс, ако има свободен такъв. Дано поне повече от материалите освен бетона да са от български производители, за да има ефект за нашата икономика.

А стоманената конструкция, дали ще я свалят на земята с взрив или ще я демонтират парче по парче както е на колоните. Според мен с взрив ще е по-безопасно и бързо. Цялата конструкция май се носи от 8 колони.


ЦУМ първа беше купен от някой друг, който го продаде на пловдивския комунист.
See less See more
Зад Централна гара и аз мисля, че няма да е толкова удачно заради шума, макар в последните кооперации на бул.Ботев да не се чуват толкова влаковете, колкото трамваите и проститутките. Говоря за късно вечер и рано сутрин. Иначе през деня фоновият шум е такъв, че нищо не се чува от гарата.

А за тези, които всичко наблъскахте на 1000 кв.м., да обвинявате после общината, че Малинов е задръстен или за липсата на места в детските градини и т.н., защото Вие допринасяте за това. Единствената вина на общината е, че разрешава такова строителство. Аз лично предпочитам едно по-рехаво застрояване, но всеки с избора си.
See less See more
Предполагам бързината на строеж, ще е право пропорционална на продажбата на имоти в комплекса.
 • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 4313 Posts
Top