SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1104832 Views 4312 Replies 333 Participants Last post by  layman_bg

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.


Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
9
 • Like
Reactions: 5
241 - 260 of 4313 Posts
Имам подозрение, че проекта няма да се реализира във варианта, който се лансира в момента. Струва ми се доста мащабен за реалното финансово състояние на София и вероятно с тези обяви в имотните сайтове се опипва почвата за действителносто търсене. Възможно е когато се започне реализацията, това да стане от малките към големите сгради. Доста мащабни проекти се реализираха на етапи в рамките на няколко години - Цариградски комплекс например.
See less See more
Всъщност няма нищо лошо в това, по-добре да построят 1 сграда, но изцяло и както си трябва, а не да почнат 3 сгради по 30 етажа и накрая да стои на етап бетон 5г. както много други комплекси останаха да изчакват, макар и не в тия мащаби. Вече изнесоха доста от магазините, банката и фитнеса от Деницата, гледам от малкия маркет зад Деница също някои магазини са изнесени ( не съм сигурен, че ще го засегне и него или просто промяна в наемателите ).
 • Like
Reactions: 1
Засяга го яко, поне до колкот може да се вярва на рендерите, които видяхме. Според тях, проектът "обикаля" около хотелчето с Уго-то от всички страни и граничи с Ляпчев по цялата му дължина от Малинов до Сахаров (новото бъдещо кръстовище, което за сега е само чупка при преливането на Сахаров в Ляпчев зад Била-та).
Според мен идеята за такъв компекс е добра, но не му е мястото в Младост. Би било много по-добре да бяха освободили терен в широкия център и да го построят там.
Е, нали трябва да се правят някакви експерименти с някакви експериментариуми в някакви технопаркове с дузина 4-5 етажни сгради на 1000 декара.

Този проект щеше да заспи на Полигона, още повече, ако прокарат метрото натам. Ама не е частен теренът.
 • Like
Reactions: 1
Аз мисля, че този проект можеше да си намери и много хубаво място на западния вход на София. Вчера обърнах внимание, че в Края на Люлин 1 има прекрасни възможности да се построят подобни сгради, които хем ще са на главен път, хем до метрото и хем обградени с високо строителство и ще бъде хубаво за вход на града, но учи Люлин е заклеймен по неизвестни за мен причини.
Мисля се, че този проект не се връзва точно на това място в Младост и щеше да е доста по-подходящо като място да е горе около блоковете с номера 600. Щеше от него да се вижда цяла Софиа, да е в подножието на планината и да е на крачка от метрото. Но все пак инвеститорът пак си решава :)
See less See more
 • Like
Reactions: 2
На мен друго ми е чудно. Такива големи терени трудно се окрупняват. Знаете, че за този терен се купиха няколко и то по доста сложна схема на различни лица, свързани с трето, което накрая ги окрупни и продаде на цяло. Но ми е интересно, че всичките големи проекти за огромни жилищно-търговски обекти с небостъргачи, които в момента са замразени чакат нещо да падне от небето, а не продават земята на подобни инвеститори, които са готови да започнат веднага. Такива замразени големи терени има много.
See less See more
Еми ако погледнем кога са придобити въпросните недовършени проекти става и ясно защо. Все пак всички проекти се развиваха в най-сериозната част на имотния балон. Цената на която е закупена земята сигурно неможе да се избие от днешните цени и на практика е нерантабилно, а земя без постройки не произвежда боклук и реално местните данъци и такси за притежанието и не са големи и дават възможност да се изчакват по-благоприятни условия.
 • Like
Reactions: 1
А аз продължавам да мисля, че такива сгради трябва да са близо до центъра. Например около Сточна гара, около бул. тодор Александров или Сливница. Има прекалено много пустеещи или рушащи се сградички там, празни терени, който могат да се обединят.
Младост и без това е пренаселен, само това липсва там.
А и от друга страна, ако ще платя 3-4 000 евро на квадратен метър за апартамент, нека поне да е на хубаво място, на пешеходно разстояние от идеалния център.
Не че мнението ми има значение, просто където съм бил в Азия, подобни неща се строят главно в центъра и изгледа на градовете се променя положително.
See less See more
 • Like
Reactions: 3
Аз пък мисля, че мястото е идеално за целта. С метростанцията пред него си е 20 мин до СУ с чакането. Мястото е супер комуникативно, в относително престижен и заможен квартал, високо разположение - зимата е важно, близо до планината, с чудесен изглед към нея. Добре подбрано място е!
 • Like
Reactions: 3
Мястото е супер комуникативно, в относително престижен и заможен квартал,
:?
 • Like
Reactions: 4
За да се прецени правилно или не е местоположението трябва да имаме предвид целевата група от купувачи/наематели , към които е ориентиран проекта. Със сигурност цени от 3-4000 евро за град като София са скандални и нереалистични и за този проект. Без да се влиза в дълбочина, може да се каже , че метрото, близостта на летището, бизнеспарка при Младост и този при летището, техпарка на 4ти км, бързия достъп до Тракия и южния околовръстен път, мнозинството универистети в близост, огромния избор на магазини и услуги в тази част на София и още много, биха били чудесни доводи пред много видове таргетгрупи. Тези доводи почти отсъстват на Сточна гара или бул.Александров. както в други части на София. Нали не е нужно да се припомня , че инвеститора твърде вероятно има достатъчно пипе да прецени тези неща!
See less See more
 • Like
Reactions: 2
^^Стига бе хора, това че живеете в Младост не го прави супер квартал. Но ще видим, дали ще се реализира, дали ще е успешен и т.н. Да не се изказвам неподготвен, но червената ябълка май започна да гние, а къде, къде е по-престижен проект и на сто пъти по-добра локация и не на последно място май и по-ниски цени.
Едната гледка към парка не прави локацията добра, камо ли сто пъти по-добра...
 • Like
Reactions: 2
Мен лично силно ме притеснява, че единственият начин да се излиза от Младост след пускането на този комплекс ще бъде посока Околовръстен път. Другият ще бъде под земята. Даже мисля, да предложа на Столична Община район Младост да направят Ал. Малинов пешеходна зона.
Едната гледка към парка не прави локацията добра, камо ли сто пъти по-добра...
А по-добрата транспортна или здравна инфраструктура, прави ли я? Аз много, ама наистина много години живея на 100 метра от един от най-големите паркове в София и повярвай ми това също не е малко предимство за десет минути да можеш да отидеш в гората и за същото време да си на жълтите павета независимо от задръстванията.
Pfff..
Здравната инфраструктура -добре. Макар че за хората със стандарт като за този проект близостта до поликлиника не е толкова важна.
Обаче транспортна инфра? За градски транспорт ли говориш? Защото има много по-добри места от там в това отношение. Или може би за достъпност? В някакво бъдеще, като стане Каблешков, като мине метро под България - може би. В момента Бяла черква е далеч от добър вариант (изобщо нищо през Хемус не е), Гешов и България - по лошо е май само на Орлов мост и това май няма да се промени много и с въртележката дето ще я правят; вътре в квартала зад сградата е просто ужас откъм входове и изходи, а напоследък и като паркиране...
А колкото до близостта до парка, по Цариградско също има сума жилища, гледащи към парк.

п.п. От ябълката до жълтите павета за 10 минути? :)
See less See more
^^Стига бе хора, това че живеете в Младост не го прави супер квартал. Но ще видим, дали ще се реализира, дали ще е успешен и т.н. Да не се изказвам неподготвен, но червената ябълка май започна да гние, а къде, къде е по-престижен проект и на сто пъти по-добра локация и не на последно място май и по-ниски цени.
Ако имаш предвид мен, аз не живея и не съм живял в Младост. Доводите , които изброих са съвсем безпристрастни и се основават на един прост метод - метода на кръг начертан върху карта. Кръг , които дефинира по някакви критерии на близост обхвата на десетте точки , които според четивата , които съм чел за недвижимите имоти определят добрата локация за дом/офис. Няма да изброявам , но там се определят от транспортни възли до наличие на храмове в съответните религии и повярвай , по този съвсем аматьорски начин и набързо - в София по-добра локация на съвкупности от критерии просто няма.
Не претендирам да съм точен, но мнението ми е , че в България хората не могат да определят добре, добрата локация , иначе нямаше изобщо да има недоразумения като Манастирски ливади и Витоша! Край с Оффтопика!
See less See more
 • Like
Reactions: 2
в София по-добра локация на съвкупности от критерии просто няма.
Как да няма? Лозенец, Иван Вазов, Стрелбище, Хиподрума, Бели Брези, Борово.
Иначе, Младост си беше престижен квартал едно време. По времето на Тодор Живков във всеки по-голям град имаше показни квартали. Такъв е Младост в София, Чайка във Варна и т.н. Нали делегации от чужбина, това-онова. След промените обаче Младост изтърва позициите, не че сега не е хубав квартала, но чак пък елитен - не.
 • Like
Reactions: 1
Разбира се, Лозенец, Иван Вазов, обичайните заподозрени :D
241 - 260 of 4313 Posts
Top