SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1099354 Views 4304 Replies 333 Participants Last post by  mediar

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.

Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
14
  • Like
Reactions: 5
21 - 40 of 4305 Posts
До колко това е сериозно, чак не ми се вярва, че Аскоденица ще се събаря. Аз съм малко скептичен, с това изобилие на жилищни и офис площи. Другото, което чух оня ден, е че ЕЦЕ със Комфорт щели април месец да размразяват проекта Europe Tower. Някой май си пуска кьорфишеци да се радваме тук.
See less See more
Ако стане това с фонтаните ще стане много приятна зона за разходка и шопинг. Проекта е готин но докато не видя машини на обекта съм малко песимист.

Само незнам дали ще има пазар за толкова шопинг центрове и жилища от този тип в София. А и с хотелите вече малко прекалиха в последните години.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
До колко това е сериозно, чак не ми се вярва, че Аскоденица ще се събаря. Аз съм малко скептичен, с това изобилие на жилищни и офис площи. Другото, което чух оня ден, е че ЕЦЕ със Комфорт щели април месец да размразяват проекта Europe Tower. Някой май си пуска кьорфишеци да се радваме тук.
Те Erope Tower от както е замразен,до сега поне 3 пъти все го размразяват :D
See less See more
Ако това се случи...леле майко!:lol:
See less See more
  • Like
Ако стане това с фонтаните ще стане много приятна зона за разходка и шопинг. Проекта е готин но докато не видя машини на обекта съм малко песимист.

Само незнам дали ще има пазар за толкова шопинг центрове и жилища от този тип в София. А и с хотелите вече малко прекалиха в последните години.
Това са много дългосрочни инвестиции, може сега да имат средства, защо да не строят докато все още е евтино? Пък дори и след десет години да се запълни, какво им дреме? :cheers:
See less See more
Има резон да е там, донякъде...
Ако се очаква повечето им посетители да са от Пловдив и да влизат през връзката на Горубляне.
Имам 1 въпрос... Гаранти Коза ли наистина ще бъде името?
Това е името на инвеститора. Предполагам, че предварително ще знаем, но в крайна сметка ще се казва както го пише на информационната табела на обекта :)
  • Like
Reactions: 2
Добре мерси за отговора :)
Иначе съм леко притеснен за турските имена. Да не стане като в Скопие - единствения небостъргач, символ на града и едва ли не на цялата страна и носещ традиционното и славно македонско име " Джемахир " ... Някак си нестава. Ясно е че обстановката със София е различна, но все пак...
See less See more
  • Like
Ако ще е висока 200 метра и се казва Дурж Ал Халифа Ал София ще го върнеш ли? Ще го откажеш ли? Ще лишиш ли хората от работни места? Ще лишиш ли страната от тази инвестиция?
Това е име. Няма значение как се казва. Стига да не е форма на обида на местния език няма никакво значение. Хората ще си намерят как да го кръстят. Важното е ефектът, който ще донесе, а именно нови работни места, данъци, инвестиции и сходните. Да има я и тъмната страна, която описах по-горе, но тя вече не е проблем на инвеститора, а на приемащата страна, която иска да получи инвестицията...
See less See more
  • Like
Reactions: 4
Ами и 123м не са малко,долу горе колкото Капитала.Да не забравяме,че можеше пък да е и 100м :D Но само не разбрах защо ни предлагат вече построен проект :? щом ще бъде голяма инвестиция да бяха измислили друга,не че тази не е хубава,но все пак.. ;д
Kaкто и при Каньона в Истанбул, така и в нашия проект ясно личи почерка на Jon Jerde, просто човекът си има характерен начин на решаване на пространството. На мен, например, като организация много ми прилича на Namba Parks:

See less See more
8
  • Like
Garanti Koza бяха основен спонсор на Турнира на шампионките 2013,който се проведе в Арена Армеец София и завърши днес.
  • Like
Reactions: 3
На рендърите изглежда като Дубай, обаче на живо как ли ще изглежда?
На рендърите изглежда като Дубай, обаче на живо как ли ще изглежда?
Като София! ;)
  • Like
Даже мога да добавя... като Младост. ;)
Garanti Koza бяха основен спонсор на Турнира на шампионките 2013,който се проведе в Арена Армеец София и завърши днес.
Колеги мисля, че намерението на турците са доста сериозни тъй като те както каза колегата бяха основен спонсор на Турнира на Шампионките в София с награден фонд 750 000 евро и именно в списанието на турнира, което си купих пише за този проект. Снимките са точно от това списание. Дори днес на финала, на който също бях говори президента на Гаранти Коза. Мисля си, че ако нямаха сериозни инвеститорски намерения в Бг и в София в частност едва ли щяха да спонсорират турнира. Още повече, че по време на всички почивки се въртяха реклами на Гаранти Коза на мониторите и там показваха и този проект в Младост наред с другите им проекти в Истанбул. Така, че имам големи надежди, че ще се реализира.
See less See more
  • Like
Според мен беше рано да се отваря отделна тема, но дано да греша. А това, че се вдига врява около проекта е да набере популярност и да се види какъв интерес предизвиква в бъдещите потенциални клиенти. Но аз съм песимист. Надали цените ще са конкурентни за квартала, и за жилища, и за офиси и магазини. Предлагането в района е по-голямо от търсенето, макар и да не съм специалист в тази област.
See less See more
Наляха доста доста пари за покупката на парцела, набират служители, хвърлят пари за реклама - все индикации, че намеренията са сериозни. Но ще видим.
  • Like
Hello dear friends

This project looks like mix of Kanyon Mall and Akasya Project. Isn't it? Nice thread btw :)

Akasya: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=888792

Kanyon: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=356541&page=10

See less See more
2
Съзирам обида в последното фото...
  • Like
21 - 40 of 4305 Posts