SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1099475 Views 4304 Replies 333 Participants Last post by  mediar

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.

Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
14
  • Like
Reactions: 5
41 - 60 of 4305 Posts
Съзирам обида в последното фото...
:lol:

BaybarsKirman, thank you for the photos. As for now, we don't have enough information about the project. We'll see whether the renders on the first page are final or there will be changes of the architecture. :)
See less See more
^^ Oh OK. I didn't know that renders are not final, sorry :)
Според мен беше рано да се отваря отделна тема, но дано да греша. А това, че се вдига врява около проекта е да набере популярност и да се види какъв интерес предизвиква в бъдещите потенциални клиенти. Но аз съм песимист. Надали цените ще са конкурентни за квартала, и за жилища, и за офиси и магазини. Предлагането в района е по-голямо от търсенето, макар и да не съм специалист в тази област.
Предлагането е по-голямо защото сградите са панелни и епкта. Затова е така, хората търсят нова тухла, защото са предубедени към панелните, а и не им се занимава с ремонти (също и някакво избиване на комплекси вероятно, но не мога да съм сигурен). Затова така масово се строи в Младост 3. Метрото също ще повиши търсенето, при все, че то беше голямо и без него. Мястото на това също ще е много добро, сградата ще е престижна и с удобства. :cheers:
See less See more
Незнам как ще бъде изпълнено, като качество, проекта в България, но вчера като минавах край Kanyon и Akasya ми се сториха изключително красиви и луксозни като качество. Българския проект наистина много е взаимстван много от тях. И това може само да ни радва. Друг е въпроса, че според мен местоположенитео му не е от най-удачните, поради презастроеността на Младост. И въпреки това ще стои много елегантно, заедно с другата висока сграда в съседство. Просто общината трябва да направи всичко възможно да разшири Ал. Малинов и да изгради продължнието до Копенхаген.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Въобще не прилича на района до Деницата. Да бяха пресъздали истинското.
Кое по-точно не ти прилича на районът до Деница?
На мен ми изглежда същото може би магазинчетата зад Угото които не се виждат са прекалено близко до сградата!
See less See more
Незнам как ще бъде изпълнено, като качество, проекта в България, но вчера като минавах край Kanyon и Akasya ми се сториха изключително красиви и луксозни като качество. Българския проект наистина много е взаимстван много от тях. И това може само да ни радва. Друг е въпроса, че според мен местоположенитео му не е от най-удачните, поради презастроеността на Младост. И въпреки това ще стои много елегантно, заедно с другата висока сграда в съседство. Просто общината трябва да направи всичко възможно да разшири Ал. Малинов и да изгради продължнието до Копенхаген.
Да, следва да се има предвид, че отсреща (където сега е голям калкан) е предвидено изграждане на 20-етажна сграда.
See less See more
Делян;108547777 said:
Кое по-точно не ти прилича на районът до Деница?
На мен ми изглежда същото може би магазинчетата зад Угото които не се виждат са прекалено близко до сградата!
Сигурно му липсва шаренията на индивидуалното саниране по блоковете, безразборно остъклените тераси, нацвъканите сателитки и климатици...:nuts: Просто блоковете изглеждат много подредено така чисто бели, както са сложени само за да пресъздадат обема на сградите.
See less See more
  • Like
Нали е влязъл в сила ПУП-а за Младост? За този коплекс мястото му е другаде, но не и в застроения Младост. Ще унищожат градината пред Аско деница. Безообразие. Тотално ще се задръсти центъра на Младост...
See less See more
Ми ето го влезлия в сила ПУП на Младост и в него има предвидени дори 2 30 етажни сгради на този терен.
За съжаление на никой не му пуказ а зелените площи, защото те просто не носят приходи...
See less See more
Гледам рендер-гледам ПУП и се мисля, че така представен, проектът лееекинто си излиза от петното за застрояване... Направо си излиза от застроителните линии и нагазва в зелените площи.
Някое изменение на този ПУП ще се наложи май?
И още: Долу вляво табличката, гледам параметрите на квартал 2 (кварталите са обозначени с червено в кръгче) и си мисля: ами то е отредено 55% озеленяване! При това кварталът включва и терена на Кауфланд?
Вярно, че рендерът е ориентировъчен, но ПУП далеч не е... Ще има май обществени обсъждания.

Edit: сега като гледам може и да са го натъманили--- ако озеленените покриви се включват към озеленяването?
See less See more
Aми те всички покриви са озеленени...
Да, следва да се има предвид, че отсреща (където сега е голям калкан) е предвидено изграждане на 20-етажна сграда.
Проектът е готов и е на 26 етажа. Много е елегантен и силуета му не се натрапва. Но едно от най-хубавите неща е че скрива грозния грамаден калкан на Крит
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Проектът е готов и е на 26 етажа. Много е елегантен и силуета му се откроява много добре. Но едно от най-хубавите неща е че скрива грозния грамаден калкан на Крит
Това към стотина метра ли са?
See less See more
Проектът е готов и е на 26 етажа. Много е елегантен и силуета му не се натрапва. Но едно от най-хубавите неща е че скрива грозния грамаден калкан на Крит
Къде има повече инфо за този проект, рендери...?
See less See more
Дженгала;108560547 said:
Нали е влязъл в сила ПУП-а за Младост? За този коплекс мястото му е другаде, но не и в застроения Младост. Ще унищожат градината пред Аско деница. Безообразие. Тотално ще се задръсти центъра на Младост...
Имайки предвид многото проблеми на квартал Младост, включително и от това естество, твърдението ти има право.
See less See more
Щом казваш,че е елегантен,значи си го виждал.Ако имаш възможността,снимай го и ни осведоми за вида му :D
See less See more
Какво е това застрояване на високи сгради до панелните блокове? Сгради по 30 етажа пръснати из цяла София и пак никакъв скайлайн няма да се оформи. Станахме като Истанбул преди 20 години, дано поне след време се оформи някакъ скайлан изобщо в столицата. :bash:
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Какво е това застрояване на високи сгради до панелните блокове? Сгради по 30 метра пръснати из цяла София и пак никакъв скайлайн няма да се оформи. Станахме като Истанбул преди 20 години, дано поне след време се оформи някакъ скайлан изобщо в столицата. :bash:
Нали, вместо да се строят блокче тук, блокче там, бизнес сграда тук, бизнес сграда там, да вземат да се обединят, да направят един два небостъргача на по 150-200 метра, а долу да засадят дръвчета и зелени площи...ех Младост, ех красота...
See less See more
Нали, вместо да се строят блокче тук, блокче там, бизнес сграда тук, бизнес сграда там, да вземат да се обединят, да направят един два небостъргача на по 150-200 метра, а долу да засадят дръвчета и зелени площи...ех Младост, ех красота...
Въпросът не е да се строят сгради на по 150-200 метра, ами да се строят високи сгради в близост една до друга, за да се оформи някакъв кластуър. Ето, например Осло, сградите не са кой знае колко високи, даже бих казал, че не надвишават 100 метра, но се е оформил супер скайлайн (снимката по-долу). При нас застрояването на нови високи бизнес сгради се извършва безобразно из цяла София, както навремето се правеше в Истанбул, само дето Истанбул е метрополитен град от световен мащаб и инвестицийте са много по-големи от тези в София и сега се получава вече скайлайн.
Когато се озна, че ще се строй Капитала, много хора си викаха, че това ще е Софийския Лю Дефанс, само дето Капитала остана сам самичък. Милениума се построй в центъра, Соффарма таурс в чисто друга посока, България мол еди къде си, сгеа Гаранти Коза и някакъв друг небостъргач в Младост... Имам чувството, че ако се беше постройла Европа таур на времето си, около нея щеше да се построят и други високи сгради и чак тогава шяхме да имаме София скайлайн. Мятото й беше перфектно - в центъра, а всъщото време никому непотребни буренища.
Това ми бе мисълта! :bash:

See less See more
  • Like
Reactions: 1
Инвестиционно намерени, наличен терен, разрешително за строеж от 1000 институции, някои от които никак не лесни за преодоляване като РВД, И така като ги описваш прави ли ти впечатление, че всичките са сръразни с метрото. То не е толкова просто да създадеш клъстер, скайлайн и други чуждици. Трябва да има къде да ги сложиш тия сгради, как да ги облсужваш и други скромни подробности от този вид...
See less See more
  • Like
41 - 60 of 4305 Posts