:lol:
BaybarsKirman, thank you for the photos. As for now, we don't have enough information about the project. We'll see whether the renders on the first page are final or there will be changes of the architecture.
Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач![]()
. Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Предлагането е по-голямо защото сградите са панелни и епкта. Затова е така, хората търсят нова тухла, защото са предубедени към панелните, а и не им се занимава с ремонти (също и някакво избиване на комплекси вероятно, но не мога да съм сигурен). Затова така масово се строи в Младост 3. Метрото също ще повиши търсенето, при все, че то беше голямо и без него. Мястото на това също ще е много добро, сградата ще е престижна и с удобства. :cheers:Според мен беше рано да се отваря отделна тема, но дано да греша. А това, че се вдига врява около проекта е да набере популярност и да се види какъв интерес предизвиква в бъдещите потенциални клиенти. Но аз съм песимист. Надали цените ще са конкурентни за квартала, и за жилища, и за офиси и магазини. Предлагането в района е по-голямо от търсенето, макар и да не съм специалист в тази област.
Да, следва да се има предвид, че отсреща (където сега е голям калкан) е предвидено изграждане на 20-етажна сграда.Незнам как ще бъде изпълнено, като качество, проекта в България, но вчера като минавах край Kanyon и Akasya ми се сториха изключително красиви и луксозни като качество. Българския проект наистина много е взаимстван много от тях. И това може само да ни радва. Друг е въпроса, че според мен местоположенитео му не е от най-удачните, поради презастроеността на Младост. И въпреки това ще стои много елегантно, заедно с другата висока сграда в съседство. Просто общината трябва да направи всичко възможно да разшири Ал. Малинов и да изгради продължнието до Копенхаген.
Сигурно му липсва шаренията на индивидуалното саниране по блоковете, безразборно остъклените тераси, нацвъканите сателитки и климатици...:nuts: Просто блоковете изглеждат много подредено така чисто бели, както са сложени само за да пресъздадат обема на сградите.Делян;108547777 said:Кое по-точно не ти прилича на районът до Деница?
На мен ми изглежда същото може би магазинчетата зад Угото които не се виждат са прекалено близко до сградата!
Имайки предвид многото проблеми на квартал Младост, включително и от това естество, твърдението ти има право.Дженгала;108560547 said:Нали е влязъл в сила ПУП-а за Младост? За този коплекс мястото му е другаде, но не и в застроения Младост. Ще унищожат градината пред Аско деница. Безообразие. Тотално ще се задръсти центъра на Младост...
Какво е това застрояване на високи сгради до панелните блокове? Сгради по 30 етажа пръснати из цяла София и пак никакъв скайлайн няма да се оформи. Станахме като Истанбул преди 20 години, дано поне след време се оформи някакъ скайлан изобщо в столицата. :bash:Проектът е готов и е на 26 етажа. Много е елегантен и силуета му не се натрапва. Но едно от най-хубавите неща е че скрива грозния грамаден калкан на Крит
Нали, вместо да се строят блокче тук, блокче там, бизнес сграда тук, бизнес сграда там, да вземат да се обединят, да направят един два небостъргача на по 150-200 метра, а долу да засадят дръвчета и зелени площи...ех Младост, ех красота...Какво е това застрояване на високи сгради до панелните блокове? Сгради по 30 метра пръснати из цяла София и пак никакъв скайлайн няма да се оформи. Станахме като Истанбул преди 20 години, дано поне след време се оформи някакъ скайлан изобщо в столицата. :bash:
Въпросът не е да се строят сгради на по 150-200 метра, ами да се строят високи сгради в близост една до друга, за да се оформи някакъв кластуър. Ето, например Осло, сградите не са кой знае колко високи, даже бих казал, че не надвишават 100 метра, но се е оформил супер скайлайн (снимката по-долу). При нас застрояването на нови високи бизнес сгради се извършва безобразно из цяла София, както навремето се правеше в Истанбул, само дето Истанбул е метрополитен град от световен мащаб и инвестицийте са много по-големи от тези в София и сега се получава вече скайлайн.Нали, вместо да се строят блокче тук, блокче там, бизнес сграда тук, бизнес сграда там, да вземат да се обединят, да направят един два небостъргача на по 150-200 метра, а долу да засадят дръвчета и зелени площи...ех Младост, ех красота...