SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1099480 Views 4304 Replies 333 Participants Last post by  mediar

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.


Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
14
 • Like
Reactions: 5
681 - 700 of 4305 Posts
Много коренно различни информации за това пазарче и за УГО-то. Който не знае да не пуска такива крайни слухове, че тука се превъзбуждаме доста от такива информации.

А тоя хотел Кабу не е ли на Уго, тоест не е ли тяхна цялата сграда?
See less See more
 • Like
Reactions: 2
че тука се превъзбуждаме доста...
То верно, че дискусиите понякога заприличват на порно, ма ча па толкова :lol:

Иначе kraxx пусна мухата, че хотелът ще се бута, но така и не се разбра откъде е информацията.
See less See more
 • Like
Reactions: 2
Интересен е проекта за т.нар. търговски център. Между Арена Дъ Мол и Арена Младост дали ще се появи още едно кино или няма запланувано такова в проекта?:lol:
Интересен е проекта за т.нар. търговски център. Между Арена Дъ Мол и Арена Младост дали ще се появи още едно кино или няма запланувано такова в проекта?:lol:
И да има кино, едва ли ще е на Арената - така само ще пренасочат част от клиентите си, а за 6-7мин. с градския си на това в The Mall.
Аз се чудя кога ще съборят Деница-та, вече ги няма дърветата около бившата детска площадка на Happy, огради има, но сякаш нищо не се върши. Може би вътре демонтират нещо и тогава ще пристъпят към събарянето.
Днес бях до пощенската станция в Младост 4 и имаше някакъв флайър за някакво събитие - май ще е в парка пред община Младост, и за спонсор беше написан Garanti Koza. Явно вече започват с позиционирането си като компания и популяризирането им като име и обект.
See less See more
 • Like
Reactions: 1
Собствениците на базара ще направят врътки да станат част от големия поток!
Днес бях до пощенската станция в Младост 4 и имаше някакъв флайър за някакво събитие - май ще е в парка пред община Младост, и за спонсор беше написан Garanti Koza. Явно вече започват с позиционирането си като компания и популяризирането им като име и обект.
Те още от 2013 година са генерален сонсор на сумати турнири по тенис и какви ли не други спортни и не спортни събития у нас. Но за обикновения човек, козата нищо не значи, едва ли някои го свързва името с проекта в Младост.
See less See more
 • Like
Reactions: 1
Рано или късно ще го свържат, а и нали с благотворителност се приспадат данъци! ;)
 • Like
Reactions: 1
Силния вятър издуха загражденията пак! Баш майсторите си личат отдалеч! :D
 • Like
Reactions: 4
Ако максимално спазят първоначалния проект, ще съм много доволен. Дано направят нови рендъри с истински блокове наоколо, защото на представените рендъри градската среда наоколо изобщо не прилича на Младост. То няма лошо от такъв измислен град наоколо, но все пак...
See less See more
От миналата седмица ГазКом и теренът му е вече собственост на турците - до края на май месец приключват с дейността си.
Остават Уго и Рувекс - засега.
пазарчето отдавана е продадено !
See less See more
 • Like
Reactions: 3
В такъв случай трябва и общината да се задейства за довършване на Ляпчев и Бъднина при бл. 553.
 • Like
Reactions: 4
Кабинетът пуска проекта "Гранд-Каньон", подписва с турска компания

Правителството одобрява на утрешното си заседание меморандум с турската компания "Гаранти-Коза България" за изпълнение на проекта "Гранд Каньон - София" в "Младост". Ще бъде създадена и работна група, която да осигури институционална подкрепа на проекта.

Инвеститорът планира да вдигне на мястото на някогашната "Нова Деница" комплекс със 765 апартамента, търговски център, луксозна хотелска част, престижна очна клиника, голяма паркова зона с фонтан и водни площи, стана ясно още миналата година. Предвидените инвестиции са за над 100 млн. евро.

Garanti Koza е сред най-големите турски компании. Разгъната застроена площ на "Гранд Каньон" ще е 138 хил. кв.м, а парковата зона - около 20 хил. кв.м. Трите сгради в комплекса ще се казват "Витоша", "Пирин" и "Рила".
http://offnews.bg/news/Политика_8/К...Каньон-подписва-с-турска-компания_500867.html
See less See more
 • Like
Reactions: 5
...

"Гранд каньон – София"

Друга точка от днешното заседание на Министерския съвет е проект на меморандум за разбирателство между правителството и фирмата "Гаранти-Коза България" ЕАД за изпълнение на инвестиционен проект "Гранд Каньон – София". Проектът предвижда изграждането на голям туристически и развлекателен комплекс в столичния район "Младост" върху терени, собственост на инвеститора.

Общият размер на инвестицията се очаква да бъде в размер на 120 млн. лева за изграждането на хотел, мол, парк със зелени площи, амфитеатър, детска площадка, скейт парк. С въвеждането в експлоатация на обектите по проекта ще бъдат създадени около 240 нови работни места, отбелязва правителствената пресслужба. Изграждането на комплекса по план трябва да приключи през януари 2018 г.
...
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/05/07/2527529_pravitelstvoto_obsujda_registura_na_profesorite_i/

Спецчиновници за турски инвеститорТурската "Гаранти коза" с VIP обслужване за инвестицията си от 120 млн. лв.


Държавата ще подкрепи инвестицията на турската компания "Гаранти коза" за изграждането на мащабен комплекс с жилища, търговски площи, хотелска част и парк в столичния квартал "Младост 3". Проектът, наречен "Гранд Каньон", ще получи на днешното заседание на кабинета статут на приоритетен инвестиционен проект и VIP обслужване за реализирането му. Специална комисия с представители от различни държавни и общински ведомства ще бъде сформирана, за да подпомогне по-бързото придвижване на всички разрешителни, с които трябва да се снабди инвеститорът. Строителството трябва да започне тази година и е планирано да приключи през 2018 г.


Бъдещият комплекс, разположен на площ от 31 дка, е най-големият жилищен и търговски комплекс в София за последните години. В него е планирано издигането на три високи сгради с общо 765 апартамента, като най-високата е 30-етажна кула с височина 113 метра. Наскоро инвеститорът сключи договор с хотелската верига "Swissotel" за управление на част от апартаментите и за поддържане на луксозен хотел от 200 стаи. В комплекса ще има и мол, очна клиника, паркова зона, амфитеатър, детска площадка, скейт парк. Общата стойност на инвестицията е над 120 млн. лв., а с въвеждането в експлоатация на обектите ще бъдат създадени около 240 работни места.


"Гаранти Коза" закупи от частни фирми терените около центъра "Нова Деница" в столичния квартал "Младост" още през есента на 2013 г. Предстои Столичният общински съвет да гласува промяна в подробния устройствен план на мястото. В рамките на проекта е планирана нова улица, както и връзка с близката метростанция. "Въпреки статута на приоритетен инвестиционен проект и възможностите на различни насърчителни мерки "Гаранти Коза" е поискала от държавата единствено по-бързо административно обслужване при получаването на различни разрешителни", заяви за "Стандарт" зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева. Инвестицията е първа за турската компания в България, но тя е осъществила подобни два проекта в Япония и един в Истанбул.
http://www.standartnews.com/balgariya-politika/spetschinovnitsi_za_turski_investitor-283706.html
See less See more
Ако съдим по горната визуализация хотелът, където е Уго, остава, обаче на мястото на пазарчето ще има 4-та сграда. Дано скоро започнат, вече не виждам пречки, щом са уредили и ускорено одобрение на разрешителните.
See less See more
В столичния жк „Младост“

Строят нов комплекс с над 1000 апартамента

Турската компания „Гаранти-Коза“ ще инвестира над 200 млн. лв. в смесен комплекс в столичния жк „Младост“ на мястото на „Нова Деница“ (със старо име „Аско Деница“). В него ще има над 1000 жилища, търговско-развлекателен комплекс с кинозали, хотел от швейцарската верига „Суисотел“, парк, амфитеатър, клиника.


Днес се очаква правителството да одобри меморандум за разбирателство с българското представителство на инвеститора. Ще се създаде и междуведомствена работна група, която да осигури институционална подкрепа на проекта „Гранд каньон - София“. Одобряването на меморандума е първата стъпка за получаване на най-високата възможна подкрепа от държавата - сертификат за приоритетен инвестиционен проект.


„Гаранти-Коза България“ е кандидатствала пред Агенцията за инвестиции не за целия комплекс, а за туристическо-развлекателната част - хотел, мол и други, които се оценяват на 120 млн. лв. Строителството на жилища не се насърчава според европейските регламенти. Очаква се обектите да бъдат изградени до 2018 г., като инвеститорът вече разчиства площадката за бъдещите сгради.


По действащото законодателство статут на „приоритетен“ може да получи проект на стойност над 100 млн. лв. В тези случаи властта се ангажира с административно обслужване в съкратени срокове, с продажба на държавни или общински имоти без търг или конкурс, както и с финансиране на елементи от техническата инфраструктура - пътища, ток, ВиК, до обекта.


В случая инвеститорът няма да ползва правото да придобие имоти от държавата или община София, тъй като той вече разполага с парцелите. Основният терен от 31,25 дка беше купен през 2013 г. срещу 22,83 млн. лв. Продавачи бяха фирми на бизнесмена Любомир Павлов. Първоначално се предвиждаше да бъдат построени между 750 и 800 апартамента, но в последната година „Гаранти-Коза“ придоби още съседни парцели, върху които също се предвижда изграждане на апартаменти. Така общият брой на жилищата ще надхвърли 1000.


„Гаранти-Коза“ е сред най-големите строително-предприемачески компании в Турция. Създадена е през 1948 г. Преди години е била собственост на „Коч холдинг“, на германската „Хохтиф“ и на английската „Балфър бити“. В момента е почти еднолично притежание на бизнесмена Мехмет Илкел, който е и председател на борда на директорите.


Проектите на „Гаранти-Коза“ са основно в Истанбул. Дружеството печели и много поръчки за строителство на обекти в чужбина - Русия, Саудитска Арабия, Бахрейн и други страни от Централна Азия.
http://presa.bg/article/Stroyat-nov-kompleks-s-nad-1000-apartamenta/72836/4/58
See less See more
 • Like
Reactions: 1
Какво налага правителството да подписва меморандум за разбирателство с инвеститора? Не е толкова знакова инвестиция за държавата, че чак правитеството да им обръща внимание. Да го решават на общинско ниво и дотам.
See less See more
Всяка инвестиция за повече от 100млн лева или създаваща поне 100 работни места има право да се ползва със специална държавна подкрепа. Държавната подкрепа за стратегически инвеститор се конституира от Министрески съвет и неможе да се вземе на местно ниво. По тази причина и на днешното заседание ще бъде гласувана такава подкрепа.
See less See more
 • Like
Reactions: 5
Този модел с тези огромни панелки мисля, че не трябваше да се допуска. Ще стане като някое арабско гето.
Има предостатъчно пустеещи терени където да се строят ниски жилищни сгради.
See less See more
Всяка инвестиция за повече от 100млн лева или създаваща поне 100 работни места има право да се ползва със специална държавна подкрепа. Държавната подкрепа за стратегически инвеститор се конституира от Министрески съвет и неможе да се вземе на местно ниво. По тази причина и на днешното заседание ще бъде гласувана такава подкрепа.
Чак пък стратегически... Не се сещам за много други инвестиции, получили подкрепа на ниво МС, било то в производство или в недвижими имоти.

Както и да е, да почват скоро строителството. Вече имат подкрепа на най-високо ниво.
See less See more
Всяка година има приблизително 100 компании(нови и въществуващи) сертифицирани според Закона за насърчаване на инвестициите. Това ако не са много, здраве му кажи. Дали си стратегически, клас А, Б и прочие е въпрос на колко пари ще вкараш в икономиката/администрацията и колко работни места ще създадеш за 3/5 години.
See less See more
 • Like
Reactions: 3
681 - 700 of 4305 Posts
Top