SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1104964 Views 4312 Replies 333 Participants Last post by  layman_bg

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.

Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
9
  • Like
Reactions: 5
61 - 80 of 4313 Posts
Инвестиционно намерени, наличен терен, разрешително за строеж от 1000 институции, някои от които никак не лесни за преодоляване като РВД, И така като ги описваш прави ли ти впечатление, че всичките са сръразни с метрото. То не е толкова просто да създадеш клъстер, скайлайн и други чуждици. Трябва да има къде да ги сложиш тия сгради, как да ги облсужваш и други скромни подробности от този вид...
То това ми е ясно, но нали затова София има архитекти, че и главен. Достатъчно им се плаща, за да си напрегнат малко мозъците.
Както и да е, темата е раздълбавана милион пъти, и да спорим, нишо няма да постигнем. Това, което ни остава, е, да чакаме и надяваме някой ден и ние да имаме Софийски Лю Дефанс. :)
Много надолу е слезнала тази тема,та реших да я кача малко...:D
Иначе нищо ново ли няма относно проекта?
Явно няма нищо за сега...а щеше да е хубаво с първоначално замислените две кули...
Ами то по влезлия в сила ПУП имаше опция за две кули по 30 етажа:
http://sofia-agk.com/esoft/planove/displayImage.php?folder=podrobni/2013/PRZ_MLADOST_3_IZTOK/
Нали правилно се ориентирам, че става дума за този проект?

Проблем: Турци вземат студиата на Маги Халваджиян, ще строят небостъргач​
Дата: 26.12.2013; рубрика: Интрига; автор: Красимир Боев

Голям новогодишен проблем се стовари на главата на Магърдич Халваджиян.
Той точно беше набрал добра инерция с няколко мащабни проекта и се оказа, че ще трябва да опразни халетата, в които се снимаха предаванията му.
Екипът му трябва да изнесе камери, осветление, декори и още тонове оборудване по най-бързия начин, тъй като турци напират да строят небостъргач.
До този момент Халваджиян ползваше няколко помещения в бившия социалистически рай за мебели "Аско Деница". Съвсем наскоро турската компания "Гаранти-коза" купи търговския център в столичния квартал "Младост" и обяви намеренията си да построи там небостъргач, в който ще бъдат натъпкани мол, хотел, огромен спортен център и над 800 апартамента.
"Маги е доста притеснен, тъй като проектът на турците е в напреднала фаза.
А в същото време се оказва, че е доста трудно вече да си намериш халета, които са подходящи за снимачен процес", коментират колеги на продуцента.
Той със сигурност трябва да действа максимално бързо, тъй като го чака много работа през новия сезон.
"Господари на ефира" са бетонирани в програмната схема на "Нова", а от телевизията са поръчали на Халваджиян да направи продължение и на шоуто "Като две капки вода", в което известни личности се маскираха като още по-известни колеги от чужбина и забавляваха с музикалните си изпълнения зрителите.

Всичко за неволите на продуцента, четете в новия брой на в. "168 часа"
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Правилно се ориентираш, аз ще добавя и проблемът на един приятел, който държи магазинче м/у Билата и Аскоденица, за което са му дали срок да го освобождава, защото целият базар скоро ще се събаря.
  • Like
Значи проекта ще се строи.Така ли да го разбираме? Щом съветват хората да освободят помещенията и ще се събарят,значи започват проекта.
Самоче не мога да реша,кое е по-добре.Да се съборят всички тези неща и да се построи небостъргача или по-добре без небостъргач,но тези постройки да си останат там.
Няма значение дали ще се строи или не, но най-добре е да не участват турци.
  • Like
Reactions: 3
Имам 1 въпрос... Гаранти Коза ли наистина ще бъде името?
Гарантирана е по една коза на всеки който закупи апартамент.
  • Like
Ако ще се реализира проекта се надявам да не се превърне в поредната простотия по нашенски - отвътре хубаво, подредено и чисто, а само на метри от входа - кал, мръсотия и паркирали автомобили по невероятни места, даже и за нашите стандарти.
В Хонг конг съм виждал подобни, комплеки но в много по - голям мащаб, като например 10 блока по 50 етажа и абсолютно никакъв трафик около тях. Да не говорим, че инфраструктурата наоколо е съобразена на 100% с нуждите. Все се надявам да видя нещо подобно и тук, разбира се с размери съобразени с пазара.
Още нещо ме учудва. При условие, че откриването на Ринг мол, който е на хвърлей от Младост е забавено заради липса на достатъчно наематели, как така ще се строи още един мол? От къде ще се вземат наематели, а откъде и клиенти за три мола които са разположени в рамките само на 4-5 км? Веднага се сещам отново за Хонг конг, който е един огромен мол, но там все пак БВП на човек е $50к а при нас нищо и никакви си $7к, а и 7млн души живеят на площ колкото Софийско поле, че и по малко. Чуден ми е този инвеститор и това е то...
See less See more
Делян;110051619 said:
Гарантирана е по една коза на всеки който закупи апартамент.
Аз пък реших, че някаква коза е гарант на сделката :)
  • Like
Аз пък реших, че някаква коза е гарант на сделката :)
Не, гарант е Коза Ностра :lol:
  • Like
Reactions: 1
Ако ще се реализира проекта се надявам да не се превърне в поредната простотия по нашенски - отвътре хубаво, подредено и чисто, а само на метри от входа - кал, мръсотия и паркирали автомобили по невероятни места, даже и за нашите стандарти.
В Хонг конг съм виждал подобни, комплеки но в много по - голям мащаб, като например 10 блока по 50 етажа и абсолютно никакъв трафик около тях. Да не говорим, че инфраструктурата наоколо е съобразена на 100% с нуждите. Все се надявам да видя нещо подобно и тук, разбира се с размери съобразени с пазара.
Още нещо ме учудва. При условие, че откриването на Ринг мол, който е на хвърлей от Младост е забавено заради липса на достатъчно наематели, как така ще се строи още един мол? От къде ще се вземат наематели, а откъде и клиенти за три мола които са разположени в рамките само на 4-5 км? Веднага се сещам отново за Хонг конг, който е един огромен мол, но там все пак БВП на човек е $50к а при нас нищо и никакви си $7к, а и 7млн души живеят на площ колкото Софийско поле, че и по малко. Чуден ми е този инвеститор и това е то...
До колкото имам информация,такова нещо като мол няма да има.Това ще са жилищни сгради като в подножието си ще има кафета,магазинчета и тн.
А как наричаш съвкупността от "кафета, магазинчета и т.н." обединени в една сграда с общи коридори, асансьори и ескалатори?
Защото на мене ми се струва, че това се нарича търговски център, т.е. "такова нещо като мол" :)
И аз мисля, че ще си е доста като мол, даже повече, отколкото другите, защото ще си има улица на открито. А и доста нива нагоре и надолу и го спрягат като поредното "чудо" с метростанция.
Само да няма някакви турски изпълнения с надписи и т.н...
  • Like
Само да няма някакви турски изпълнения с надписи и т.н...
Сигурно ще има, ето една снимка на ресторант на 20 км. от Пловдив собственост на турчин. Той май беше убит от нашенски роми.
www.prikachi.com/images/344/6896344B.jpg
Да, ама както ги знаем турците колко обичат циганийките... Доуш не пропуснаха да си напишат името на МС Лъвов Мост, както и на частта от Витошка, дето те я ремонтираха...
  • Like
61 - 80 of 4313 Posts