SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1099512 Views 4304 Replies 333 Participants Last post by  mediar

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.

Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
14
  • Like
Reactions: 5
781 - 800 of 4305 Posts
Като гледам този рендер (доколкото може да се разчита на такива неща):

За момента е ограден терена за 2 от 3те сгради, но не мога да преценя третата дали ще е само върху пазара или ще покрие и Рувекс. По-скоро само пазара. А газстанцията според мен със сигурност не би влязла в 3те основни сгради, там има някакво блокче сложено на картинката, ама според мен е "пълнеж", даже не прилича на нещо второстепенно.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
А газстанцията според мен със сигурност не би влязла в 3те основни сгради, ...
Гледайки картите действително не влиза, но защо тогава я разтурват?
Гледайки картите действително не влиза, но защо тогава я разтурват?
Може би не е безопасно да има газостанция в непосредствена близост. :)
Или може би си осигуряват по-удобен изход към бъдещите булеварди...
Околността на този рендер въобще не съвпада с действителността, като изключим паркинга на Кауфланд. Нито Шел, нито Билла, просто един пейзаж за да хване окото.
Само достоверното е сградата на Рувекс, която седи като л...но в средата на хола. Дано наистина да са я купили или обезщетили собствениците и в крайна сметка да я махнат. Предполагам скоро ще се разбере, като почнат да бутат.
See less See more
Мда, блоковете наоколо на този рендър нямат нищо общо с реалността. По-скоро ми приличат на руски панелки. Пък и от северната страна няма никакви блокове, а Била с паркинг.
Това че газостанция в близост е опасно - така е, но на бул.България до една от бензиностанциите преди Джъмбо има 3 построени сгради в непосредствена близост.
See less See more
Като гледам този рендер (доколкото може да се разчита на такива неща):
Всъщност малката сграда между гигантите и паркчето е сегашния хотел с Угото. А на мястото на Рувекс и пазарчето е 4-тата сграда,най-малката, най-северната, от страната на Билла.

От източния край, където се виждат 3-4 малки сгради, почти залепени за 4-тата сграда на Гаранти е тази газстанция и склада до нея. Предполагам там едва ли ще се строи, а по-скоро ще се ползва за вход/изход към околните улици. А горичката до тях реално сега е блок 390 и на груб строеж има още 2 големи сгради.

Онзи ден без да искам влязох в обекта, че допреди 2 дни си беше отворено и се минаваше спокойно. Имаше малко работници и строителни отпадъци около входа на подземния гараж на Деницата. Честно казано очаквам скоро голямото избухване със събарянето, някой спомена, че вече имали разрешение да почват Деница. Ако искат 2018 да имат АКТ 16, то до есента всичко трябва да е изчистено от парцела и да се почват изкопите и другата пролет вече строителството.

Ето и актуална снимка от високо, виждат се поставените огради. Сравнено с рендера сега липсват някои улици :D
See less See more
2
  • Like
Reactions: 3
Малко им остава и ще могат да си направят топла връзка с МС Младост 3/ Метромаршрут 2 :) Аз залагам, че на мястото на Рувекс и газстанцията ще има блок "Стара планина", който ще следва линията на другите 3. Опитах се да направя колаж, но не успях. А най-ще се изкефя ако направят втора кула, както беше в един ПУП.
See less See more
Малко им остава и ще могат да си направят топла връзка с МС Младост 3/ Метромаршрут 2 :) Аз залагам, че на мястото на Рувекс и газстанцията ще има блок "Стара планина", който ще следва линията на другите 3. Опитах се да направя колаж, но не успях. А най-ще се изкефя ако направят втора кула, както беше в един ПУП.
губиш залога - Рувекс не се продава !
See less See more
Би трябвало , нещо такова да се получи:

See less See more
  • Like
Жалко за пазарчето защото беше горе долу спретнато и подредено в сравнение с "пътеките". Иначе Угото да се държи и да не се подава на турски натиск, много си е готино! :)
See less See more
Подвигам темата с off-topic:

Сега разглеждах уж официалния сайт на фирмата http://www.garantikoza.com.tr/Default.aspx?category=1 и там този нов проект не се съобщава. Има информация за завършените им проекти, сред които и Рамстор в София, но в предстоящи обекти всичко е празно. Разгледах и подсайтовете, където дори се предлагат и жилища под наем/за продажба, но търсенето е само в Турция. Малко е странно как такъв огромен проект въобще не се споменава :wtf:
See less See more
Пише на турски :D Този език не съм го усвоил още, предполагам и повечето българи :D
  • Like
Еми обърни се към администраторите на сайта и ги помоли да си оправят английската и българската секции, защото е пълен бъркоч. :)

Мисля, че за българските заинтересовани страни засега се ползва посредничеството на агенции за недвижими имоти, които си имат добре изградени сайтове, а на по-късен етап ще заработи сайт на самото мини-градче, който ще фокусира върху потребителските услуги, а не толкова към проектирането и реализацията. Със сигурност като напредне в готовност за реализация ще го чучнат и на сайта на Козата.
See less See more
Аз доколкото се справих с google translate пише, че са показали проекта на изложение в Дубай. Нищо повече. Или съм пропуснал?
  • Like
Газстанцията зад Деница, до Рувекс. На белия лист пише : "НЕ РАБОТИ"

Рувекс може да не се предават, но е странно газстанция в един от най-големите квартали да не работи, и то в петък. Всъщност и преди няколко дни като минах пак беше пусто. Бараките между Рувекс и Кауфланд/Деница също си заминават.
See less See more
  • Like
Да не би да искат да добавят още един билдинг там? Може би така:

See less See more
  • Like
Язък за хубавата кула, изглежда абсурдно до тези огромни панелки. Дано поне са само двете от първоначалният вариант.
  • Like
Reactions: 1
Язък за тези от първите две жилищни, които са си мислели, че купуват апартаметни с изглед... а сега ще си подават кафе на съседите през терасата. :D
  • Like
781 - 800 of 4305 Posts