SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1104837 Views 4312 Replies 333 Participants Last post by  layman_bg

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.

Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
9
  • Like
Reactions: 5
841 - 860 of 4313 Posts
Преди час

През улицата, точно до бъдещата кула, усилено се уплътнява на цели 5 метра пред блока отзад:

Край.
Има ли рендер за тази сграда? Колко ще е висока?
Има ли рендер за тази сграда? Колко ще е висока?
Five floors. And the distance to the other building is rather sufficient. The prospective neighbouring building will be 20 floors (on the right).
  • Like
Reactions: 1
На мен пък много ми харесва къде ще е разположението ;) Вски вика,че не му харесва на фона на панелките,но то почти в цяла София са само панелки ;),а пук и на фона на тия панелки ще се откроява адски много и ще се харесва на всички.Височината от 113 метра ще изглежда като 180 на фона на тия 30-40 метрови блокчета отстрани :) Ще се вдигнат и цените на мизерните панелки дето плюете,въобще ще бъде един + за района и за София.
  • Like
Големият проблем, поне за мен като жител на Младост, е точно това "уплътняване", за което стана въпрос по-горе. Имам чувството, че скоро ще започнат да застрояват и тротоарите.
  • Like
Защо застряват и междублоковите пространства, тези квартали нали това им е хубавото, какви са тези закони, където може да пляснат блок до блок. И обяснете ми как в по-развитите страни, където и населението се увеличава, за разлика от нашето, нямат толкова нови жилища, а особено София за 10 години сигурно е увеличила апартаментите си с 20-30 процента. В една Чехия набюденията са ми, че си оправят панелките и тук-таме има нов блок, а ние ги оставяме да падат и строим нови сгради, все едно сме 15 милиона. Толкова голямо търсене ли има, не може да е само, че много хора идват да живеят в София.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
Не разбирам как има хора живеещи в Младост, които се радват на локацията на комплекса... това са още стотици хора и автомобили тръгващи за или прибиращи се от работа (метрото не е панацея, както се видя след пускането му до Бизнес Парк).Че чак и туристи щял да посреща комплекса - да , ще се вдигнат цените, но не на панелките , а на стоките в магазините. Бих разбрал задоволството на бизнеса от по големият поток хора , но не и на живеещите до комплекса.

Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 120 млн. лева за изграждането на хотел, шопинг мол, парк със зелени площи, амфитеатър, детска площадка, скейт парк.

От всичко това има нужда само от парка. Представете си го - парк в центъра на район Младост - транспортно достъпен от всички страни, с велоалеите и атракционите. Представихте ли си го? А сега се събудете ))
See less See more
Аз не мога да разбера и изобщо да си представя как така София има нужда от още един такъв център. Молове има много; има Бизнес център за "чудо и приказ" и още предостатъчно, според мен, офис-сгради пръснати из града; жилищните площи съвсем не са малко... Май наистина само паркът би било добре да се направи, но пък няма начин турците да си мръднат пръста за нерентабилна инвестиция като един парк.
Лошото е, че никой не ни пита, затова се надяваме поне да стане добре, а не поредната съборетина или "призрачна" сграда като тези "на входа".
See less See more
  • Like
Позледни новини:
И Рувекс е продаден официално - до една година трябва да се изнесат.
Газком е отдден под наем за 3 години на верига Ултра, от 2 седмици е ребрандирано и работят с пълна сила на доста дъмпингови цени на горивата.
Уго няма да се бута - ще се ползва от строителите за настаняване.
Като цяло ще строи това по рендера - и за това сградите на рувекс, газком и уго - не им пречат - ще ги махнат последно тях, и какво ще правят с освободените терени още няма официална концепция !
Първо ще се започне с ландшафта и след това с изкпните работи, които ще са няколко етажа дълбоки - 6-7 и докато излязат на кота нула ще мине бая време, отделно имат да строят топла връзка с метрото.....
изобще ще е доста копане и налива на бетон - дано инфраструктурата на новия Млинов и прилежащите улици издържи ....
See less See more
  • Like
Защо застряват и междублоковите пространства, тези квартали нали това им е хубавото, какви са тези закони, където може да пляснат блок до блок. И обяснете ми как в по-развитите страни, където и населението се увеличава, за разлика от нашето, нямат толкова нови жилища, а особено София за 10 години сигурно е увеличила апартаментите си с 20-30 процента. В една Чехия набюденията са ми, че си оправят панелките и тук-таме има нов блок, а ние ги оставяме да падат и строим нови сгради, все едно сме 15 милиона. Толкова голямо търсене ли има, не може да е само, че много хора идват да живеят в София.
Има си подробен устроийствен план на Младост и се строи съгласно него. Подобно уплътняване, за което говориш, се наблюдава във всички развити грдове на развитите държави, а не само на развиващите се. РАзликата е в това, че градове като Лондон са били застроени още преди 100-тина години и сега само се заменят едни сгради с други, докато в София има незастроени части в квартали с изградена инфрастсруктура, която в Младост например, може да поеме много повече население и затова е нормално да има много нови строежи.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Интересно ще ми е какво ще стане с комплекса като се появи този бетонен гигант. В крайна сметка винаги има опция за преместване на друго място :) А за новата бензиностанция Ultra много странен лилав цвят ползват :D Някой спомена, че Младост беше едни голи поляни до преди 10 години. Сега минавайки през Люлин се сещам каква беше Младост и честно казано ми харесва много, много повече сегашното състояние.
Нещо протоколно пътьом:

See less See more
6
  • Like
През улицата, точно до бъдещата кула, усилено се уплътнява на цели 5 метра пред блока отзад:
Метрите до ЕПК-то изобщо не са 5, а значително повече, при това - от северната му страна. А сградата вдясно - "Метро Сити" е на калкан (рекламата на BILLA) и там трябва да се появи още една прилепена сграда до тротоара на Филип Аврамов.
Така че уплътняване се очертава да има, даже в сянката на 30-етажните динозаври.

Иначе крокодилските сълзи за Деницата са смешни, най-малкото защото от години сградата заема много място, без да се ползва особено (Хепи, ПИБ и непрекъснато разтурящи се мебелни магазини). В т.нар. "зелена площ" не е забит и пирон от общината, ако не се брои въже с окачени стари гуменки (известно означение за практикуване на определена сенчеста професия).
Друг е въпросът как най-невралгичната инфраструктурна точка на Младост, пресечно място на Малинов, Ляпчев и Ф.Аврамов, ще поеме пътникопотока и паркиращите коли от новия комплекс. Като минимум пускането в експлоатация на "каньона" трябва да се съпътства с пробива Бъднина-Сахаров и довършване разширението на Ляпчев от паркинга пред BILLA до Метростанция Младост-3.
See less See more
  • Like
Деницата станала прозрачна :D За голям размер цъкнете снимката, нямам идея защщо излизат малки

[/url]

See less See more
8
  • Like
Защото си избрал <Thumbnail for Forums>, a не <Direct Link>

Aма ти така или иначе не си ги смалил до размер 17"-екран.
  • Like
Поредният символ на София отива в историята под лапите на безскрупулните капиталисти! :grandpa: :preach: :spam1: :)
А дано повече такива "символи" отиват в историята. Да го последват петохуjника и моча.:)
  • Like
Reactions: 3
А дано повече такива "символи" отиват в историята. Да го последват петохуjника и моча.:)
Ти дори не правиш разлика между търговски сгради и паметници
  • Like
Защото си избрал <Thumbnail for Forums>, a не <Direct Link>

Aма ти така или иначе не си ги смалил до размер 17"-екран.
По-скоро защото ги качих директно от телефона, а не от компютъра ;) Пробвах с 2-та вида thumbnail, direct link също, но все малки излизат. Нищо де, уикенда с фотоапарата и след това ще трябва през компютъра, за да е сигурно :D
  • Like
Поемаш ли този ангажимент, че да не бъхтя път да идвам аз да снимам?
Дам, петък надвечер или събота през деня мисля да обиколя Малинов и Деницата, както и околните сгради, предполагам ще има напредък за тия 3 дни :)
  • Like
Reactions: 4
841 - 860 of 4313 Posts