SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1104846 Views 4312 Replies 333 Participants Last post by  layman_bg

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.

Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
9
  • Like
Reactions: 5
861 - 880 of 4313 Posts
Малко снимки от тази вечер, както и бонус от околни 2 сгради:
[/url]

See less See more
8
  • Like
Горичката отстрани си изглежда доста добре.

pictures upload[/IMG]
See less See more
3
  • Like
Не върви ли малко мудно това събаряне(обезкостяване), или на мен така ми се струва, че не си дават много зор.
  • Like
Reactions: 1
Ако честотата на снимките достигне тази на СОП, ще ти се стори не мудно, ами направо в застой. :D
  • Like
Reactions: 2
За два месеца махнаха стените, предполагам до началото на зимата ще го съборят. Иначе сапьорите за един ден щяха да го подготвят и изравнят със земята, но явно турците не бързат. Което пък е добре за форума, тъй като ще гледаме репортажи не до 2017-та, както бодро се опитват да ни внушават брокерите, а поне до 2020-та :)
A, каква зима , вътре вече няма нищо, то се вижда през цялата сграда, останал е металния скелет. Няма да им отнеме повече от 6-7 седмици да го срежат, ако искат да го продадат после. Аз не знам дали най-накрая им дадоха разрешение за строеж на тоя обект или още чакат ( вече повече от 18 месеца стана чакането ). За крайния срок - все пак не знаем темповете на строеж на турците, може за 1 година да направят грубия строеж и на 3-те сгради ;) Като пристигнат 500 строители колко му е.
See less See more
Сбогом мила ми деничке. Ти беше част от моята младост. :(
  • Like
Reactions: 4
Емблематично място точно в центъра на Младост. Там винаги се организираха събития по случай празникът на София или денят на детето.
За Деницата няма какво толкова да се скърби, но наоколо имаше много хубава растителност и само трябваше ремонт на алеите. На мястото на магазина щеше да е идеалното място за спортната зала, която мислят да правят до ХИТ.
За съжаление сега ще има 20 етажни панелки, хотел и поредният мол.
Щом толкова ви е мъчно за Деницата, организирайте един флашмоб.
  • Like
Reactions: 2
Много от шоурумите в София не можеха да стъпят на малкия пръст на бившата вече Аско Деница от към разгърната площ.
Събарят комплекса „Аско Деница“ в София

Започна събарянето на легендарния комплекс "Аско Деница" в Младост, известен в последните години и като "Нова Деница", пише вестник "Преса".

Той е построен преди 1989 година с идеята да функционира като голям квартален обект за търговия. В последните години помещенията се ползваха основно от заведения, мебелна къща и телевизионно студио (до края на 2013 година там се снимаше и предаването "Господари на ефира").

Собственик на комплекса и прилежащия терен сега е турската компания "Гаранти-Коза". Инвеститорът планира да изгради на мястото мащабен комплекс "Гранд Каньон" с над 1000 жилища, мол с кинозали и хотел, за който има подписан договор с швейцарската компания "Суисотел".

Утре представители на "Гаранти-Коза" ще получат сертификат за приоритетен инвестиционен проект - възможно най-високата държавна подкрепа. Церемонията ще бъде в Министeрството на икономиката.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4880389

http://www.sofia.utre.bg/2015/07/20/330190-subaryat_kultovata_asko_denitsa
  • Like
Жалко, че всички тези небостъргачи(почти-небостъргачи) ги строят в различни точки на града. А можеше да се направи нещо като Москва Сити, Ла Дефанс и т.н.
  • Like
Можеше. Това беше идеята при спирането на Кремиковци (софийското, не гърменското :devil: ) на негово място да се рекултивира и да се направи Модерно Предградие в съвременния смисъл на определението...
Отвън Деница-та винаги съм асоциирал с плувен басеин, а последните 15 години, вътре беше порка мизерия - кучи студ зимата, сауна лятото, заненарено, мръсно, потрошено, лек контраст имаше от някои по-луксозни магазини. Други пък се бяха заградили като кочини, с идеята да климатизират своята площ... Всичко това естествено отблъскваше клиентите и освен в пиковете за харчене на пари (напр. Коледа), сградата си беше пуста.
Като цяло, много лошо (навярно общинско) управление и предизвестен край.
See less See more
  • Like
Жалко, че всички тези небостъргачи(почти-небостъргачи) ги строят в различни точки на града. А можеше да се направи нещо като Москва Сити, Ла Дефанс и т.н.
Това на практика ще се случи, след като построят новия булевард между Младост и Цариградско. Растоянието между Кепитъл и Каньона въобще не е голямо. А там има проекти за още бизнес сгради.
  • Like
Това на практика ще се случи, след като построят новия булевард между Младост и Цариградско. Растоянието между Кепитъл и Каньона въобще не е голямо. А там има проекти за още бизнес сгради.
За Копенхаген-Ляпчев ли говориш? Може и да излезе нещо подобно на Москва Сити или Ла Дефанс, но не е ли по-добре да се модернизира западната част на София, до Сливница да се изгради едно сити?
861 - 880 of 4313 Posts