SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1099013 Views 4304 Replies 333 Participants Last post by  mediar

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.

Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
See less See more
14
  • Like
Reactions: 5
121 - 140 of 4305 Posts
На мен не ми е минавало през ума, защото колко сгради с такива помещения познаваш? Като гледам как са нагъчкали максимално пространство в клетките-апартаменти, не съм сигурен, че ще остане място за перално, при положение, че на всички трябва да се осигури и таван/мазе и паркомясто по нашите закони.
See less See more
Имам предвид едно общо помещение, примерно някъде в сутеренните нива.
Имам предвид едно общо помещение, примерно някъде в сутеренните нива.
А хубава работа, ще ми откраднат гащите :lol:
  • Like
Reactions: 1
И аз затова ти говоря. Представи си имаш огромен търговски център, кула и жилищни сгради. При нас се реже от всичко и се набутват колите в някакви невъзможни пространства по някакви супертесни рампи, а ако може да се сложат и от онези системи, дето ги качват на две нива на етажа ще е най-добре. ;) Та, освен за автомобили трябва да се предвидят и мазета, защото надали някой ще прави тавани в тези скъпи сгради, вместо да продаде гледката от високо. И другото, което е, такива общи помещения се правят в по-бедни блокове, където хората нямат пари да си купят пералня и нямат място в апартамента. Надали Пижо и Пенда, които са решили да хвърлят един чувал пари в подобен апартамент като Гаранти, няма да намерят за една пералня, с която да си опъват гащите на простора, вместо да се занимават с разни сутерени и пр. А и да ти кажа от гледна точка на сигурността, мисля че хората не биха имали желание да слизат в някакви подземия.
See less See more
Ми знам ли, няма да се учудя на нищо. Все пак да не забравяме, че инвеститорите са турци. А и предполагам, че са помислили за тези неща. През последните години в Турция се изградиха десетки да не кажа стотици такива комплекси и инвеститорите са натрупали сериозен опит.

В крайна сметка за нас най-важна е височината :banana: и това, че след Капитала и Милениума пак ще има какво да следим с интерес :cheers:
See less See more
  • Like
Аз се чудя, преди Милениума и Кепитъла имаше няколко проекта, които не стартираха, заради липса на капитали, но иначе с добри проекти (пак мултифункционални) и добро местонахождение. Не че в Младост не трябва да се прави нещо, ама ми е чудно защо не се купуват замразени проекти?

ПП: То това, което се строи в Турция няма много отношение, защото на местна почва винаги се получават доста различия... Те затова и са ги пуснали сега тези апартаменти в „продажба“, да изследват нуждите на хората, още преди да са започнали строежа и да коригират при необходимост.
See less See more
Важното е, че вече си имаме разпределение. :nuts:

....
Това ме изумява изключително много, особено при положение, че в западна, по-развита и скъпа част на Турция, имотите са с буквално десетки кв. метри по-големи от тези в Бг. Има, да не кажа стотици комплекси в Измир, Истанбул и т.н. с жилищни сгради с височина около тази на Garanti Koza и по-високите блокове на Младост... та там апартаментите са огромни. При малко по-близките до нашите височини само терасите им са с квадрати като на половината апарт. в Младост... а тази схема е... "'земете си овчари в гъзарската сграда едно от най-смешните ателиета"
See less See more
Вчера минах покрай Деницата и като се загледах в проекта (този на картинката от списанието) ми се струва, че за да се осъществи в тези си размери, инвеститорът трябва да е купил освен самия магазин, също така и 3-етажната сграда пред него (където е пицария Уго), търговския комплекс от едноетажни магазинчета откъм Билата, и сградата на Рувекс. Как мислите, възможно ли е това?
See less See more
Вчера минах покрай Деницата и като се загледах в проекта (този на картинката от списанието) ми се струва, че за да се осъществи в тези си размери, инвеститорът трябва да е купил освен самия магазин, също така и 3-етажната сграда пред него (където е пицария Уго), търговския комплекс от едноетажни магазинчета откъм Билата, и сградата на Рувекс. Как мислите, възможно ли е това?
www.spekulanti.com/imoti-bulgaria/3...enica_i_imotite_okolo_neia_ot_liubomir_pavlov
See less See more
  • Like
Мерси за линка, но там говорят само за парцели и поне на мен не ми става ясно ще се запазят или ще се разрушават въпросните сгради. Между другото, за сградата на Рувекс знам, че си е тяхна собственост.
See less See more
Дано този проект стане повод най-накрая да направят второто платно на Ляпчев срещу БИЛА, както се случи с Каблешков до България мол.
До колкото видях, покрай строежа на метрото и оправянето на кръстовището между Малинов и Ляпчев, сега ще се изгради един 30-40 метров участък от това платно.
See less See more
Мерси за линка, но там говорят само за парцели и поне на мен не ми става ясно ще се запазят или ще се разрушават въпросните сгради. Между другото, за сградата на Рувекс знам, че си е тяхна собственост.
Угото, магазинчетата откъм Била и сградата на Рувекс май няма да се пипат.

See less See more
Модераторите да махнат това "Гаранти Коза" от заглавието на темата.

Проектът се казва официално "Гранд Каньон София".

:)
See less See more
Това откъде официално?

Не е ли малко тафтология да е комплекс Младост в жилищен комплекс Младост 3? :nuts:
Това откъде официално?
От инвеститора. ;)
  • Like
Можеха да са лееееко по-оригинални.
  • Like
Според друга информация няма да е "Младост Комплекс" (ще е шокираща безидейност, ако остане така), а ще се казва "Гранд Каньон София", като трите блока ще са "Витоша", "Пирин" и "Рила". Естествено ясно е, че всяка информация до последния момент ще е предпоследна:

Ето и някаква брошурка

Има отделна страница в брошурата, където описват как е "проектиран с директна топла връзка с метростанция". Което ще рече, че би трябвало в момента, заедно със строежа на станцията, да подготвят подобно отклонение.
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Според друга информация няма да е "Младост Комплекс" (ще е шокираща безидейност, ако остане така), а ще се казва "Гранд Каньон София", като трите блока ще са "Витоша", "Пирин" и "Рила". Естествено ясно е, че всяка информация до последния момент ще е предпоследна: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=7cLgiShSlXY">YouTube Link</a> Ето и някаква брошурка Има отделна страница в брошурата, където описват как е "проектиран с директна топла връзка с метростанция". Което ще рече, че би трябвало в момента, заедно със строежа на станцията, да подготвят подобно отклонение.
Много са наблегнали нещо в тази реклама на близостта до Витоша и връзката на метрото директно с лифта, което дано стане някой ден, но в момента изглежда само като доста далечна перспектива.
See less See more
Ей, мерси много за брошурката.... Пак да сменят името модераторите. ;)

То и да не стане метрото до лифта, със сигурност ще пуснат автобуси от крайната станция на метрото. А и вече е заложено да се продължава за ИКЕАта.

А за топлата връзка мисля, че няма какво да се подготвя отсега, защото тя ще е с вестибюла. Просто тази стена трябва да се остави „празна“ или договорът с някой търговки обект да е краткосрочен.

Иначе, относно имената, много ми харесва, че са на планините, обаче хотел Рила няма ли да е объркващо? Също така знам, че има недостиг на 5-звездни хотели в София, но точно там ли ще отсяда някой? Не знам, странно ми е.

И каньон с К е малко странно, но гранд вече е малко излишно, не смятате ли? :D
See less See more
  • Like
Отлична информация f9.
  • Like
Reactions: 2
121 - 140 of 4305 Posts