SkyscraperCity Forum banner

[Grand Kanyon] 118,4m | 30 fl | 22 fl | 19 fl | On hold

1098315 Views 4303 Replies 333 Participants Last post by  gstoychev

Колеги качвам няколко снимки и информация за комплекса, който ще се строи в Младост на мястото на "Аско Деница" от турската компания "Гаранти Коза". Няма да коментирам текста, който меко казано звучи доста странно. Хубавата новина, е че според инфото ще се строи и 120 метров небостъргач :) :). Снимките са кофти защото са снимани от едно списание.

Уж щеше да са 2 кули, пък сега 1. Ама поне дизайнът е добре. И не ме кефи, че всички забиха на 120метра и край..дайте нещо 130 поне де. :lol:
1541 - 1560 of 4304 Posts
Ако някой се излъже да живее в това, ще падна от смях. Апропо къде им отидоха фонтаните :lol:
От тази гледна точка на рендъра не се виждат, защото гледат към Малинов, а както вече казах тук гледаме откъм Ляпчев..
След година ще видим още и някой и друг рендер, а до тогава дупката ще е станала езерце :banana:
  • Like
Reactions: kevin87
Колко лесно някои хора превръщат частни терени в паркове и езерца :lol: При това терени за 10-ки милиони. Същото беше и в темата за Сити Тауър. Площадчета, градинки, подземен паркинг, а накрая сиртакитата си вдигнаха сградата, че даже и довършителните работи й почнаха вече. Та така и тук, много алтернативни предложения, но истината е, че ако турците действително се откажат от проекта, то този терен ще си седи буренясал и ограден 10-ки години. Справка мястото на Европа Тауър, което между другото е доста по-апетитно от това. Другият вариант е турците да продадат парцела на парчета и да се пръкнат 10-тина нови кооперацийки.

От тази гледна точка на рендъра не се виждат, защото гледат към Малинов, а както вече казах тук гледаме откъм Ляпчев..
Виждат се, но са дадени празни:

http://i.imgur.com/PaE26YG.jpg
  • Like
Reactions: the dogi and Metano
То само Кауфланд си е на мястото на този рендер. Останалото няма нищо общо с реалността. Просто нацвъкани разни сгради и дръвчета наоколо.
Цялата им работа е такава на Коза-та.
Чакаме Ivaldo_It да отиде до офиса им, да видим кога ще новата дата за големият старт, и какво ще е новото оправдание за забавянето.
  • Like
Малко бърз фотошоп, колкото да се онагледи:

Това е Ляпчев, не е Малинов. Белият паралелепипед е Кауфланд ;)
Бах, вярно! Направо са преобразили махалата до неузнаваемост :nuts: Иначе зелените покриви са интересни - може да се хвалиш, че живееш на 15-ия етаж и имаш половин декар дворче с градинка :)
  • Like
Reactions: the dogi
Тия вече започват да стават нагли с напъните си да лъжат хората, че ще строят, за да си купуват апартаменти.
То само Кауфланд си е на мястото на този рендер. Останалото няма нищо общо с реалността. Просто нацвъкани разни сгради и дръвчета наоколо.
Цялата им работа е такава на Коза-та.
Чакаме Ivaldo_It да отиде до офиса им, да видим кога ще новата дата за големият старт, и какво ще е новото оправдание за забавянето.
Не използвай името ми напразно! :eek:hno:
Тая история все повече ми заприличва на "Градът на мечтите" на Соломон Анжел. Девиза им беше - "Ние строим вашите мечти", и накрая :nuts:
Не използвай името ми напразно! :eek:hno:
Защо???При положение, че толкова категорично твърдиш, че проектът ще се осъществи и си единствената ни връзка с фирмата, е нормално да те споменаваме.
В този ред на мисли - беше казал, че проектът ще започне юни.Кога по-точно да го очакваме?Средата, края....?
  • Like
Защо???При положение, че толкова категорично твърдиш, че проектът ще се осъществи и си единствената ни връзка с фирмата, е нормално да те споменаваме.
В този ред на мисли - беше казал, че проектът ще започне юни.Кога по-точно да го очакваме?Средата, края....?
Не си прав и това, което правиш е грозно и непристойно. На човека са му казали нещо, а ти го извади пропагандьор. Не е колегиално поведението ти и те призовавам да се поправиш....

И докато така или иначе сме в офф да кажа, че днес минах и през другия терен на Гаранти коза, където охраната ми каза, че вървят процедури, но работата по документацията не е спряла. Дали е вярно или не няма значение. Това са казали от компанията и това е най-доброто, с което разполагаме.

Другият терен е колосален на живо. Аз не осъзнавах колко е голям, но човекът си ми каза 110 декара от Гешов до оградата на новия Кауфланд, който съм снимал в общата тема. Такива проекти не стават за ден, два или 5 и ако се наложи да има забавяне по една или друга причина, то няма нищо ненормално в това....
А беше време, когато всички се възмущаваха на ЕПК-тата в Люлин и Млдост - колко били големи, грозни и как можело толкова хора да живеят в един блок. А това какво е? Зона Б5 ряпа да яде....
Изключителна грозота. Точно си прилича на старите ЕПК-та и панелки - с малко по-големи прозорци. Огромни блокове, наблъскани един до друг.
Нов рендер.
Знаете ли, че когато едно време са проектирали кварталите,специалисти са преценявали къде да има по-големи разстояния между сградите, така че да се образуват въздушни коридори, които да спомагат за по-добро проветряване на кварталите и града като цяло. Също така е била преценена мрежа от такива коридори, която да сваля свеж въздух от Витоша чак до центъра на града.

Подобни високи сгради ще блокират тези коридори и ще доведат до сериозно влошаване на атмосферния въздух... :(

А вие тука си се възхищавайте на подобни мегаломански проекти... :eek:hno:
  • Like
Reactions: putnik2011
О да! Мястото на аквапарк е точно в средата на квартала. :eek:hno:
  • Like
Reactions: Metano
И докато така или иначе сме в офф да кажа, че днес минах и през другия терен на Гаранти коза, където охраната ми каза, че вървят процедури, но работата по документацията не е спряла. Дали е вярно или не няма значение. Това са казали от компанията и това е най-доброто, с което разполагаме.

Другият терен е колосален на живо. Аз не осъзнавах колко е голям, но човекът си ми каза 110 декара от Гешов до оградата на новия Кауфланд, който съм снимал в общата тема. Такива проекти не стават за ден, два или 5 и ако се наложи да има забавяне по една или друга причина, то няма нищо ненормално в това....
Между другото Гаранти Коза правят доста сходен проект в Истанбул, само дето е 3 пъти по-мащабен и на човек може да му се завие свят като го гледа. Така че да не се чудим, че не си дават много зор с проектите в София. Просто на този етап явно си имат по-важни приоритети.

Ето няколко снимки:

Да не забравяме и обтегнатте отношение м/у ЕС и Турция и Русия и Турция. Това са фактори на средата, които влияят. Най-малкото е известно, че ГК си внасят работниците по обектите, на които оперират, но с неотпадането на визите има ограничение на времето за престой, което може да се счита за недостатък...
Да не забравяме и обтегнатте отношение м/у ЕС и Турция и Русия и Турция. Това са фактори на средата, които влияят. Най-малкото е известно, че ГК си внасят работниците по обектите, на които оперират, но с неотпадането на визите има ограничение на времето за престой, което може да се счита за недостатък...
Офтопик: отпадането на визите за краткосрочни туристически посещения няма никакво влияние, защото ако ГК са искали да внасят работници от чужбина, то трябва да вземат визи за работа в България, където процедурата е далеч по-тромава и едва ли би било възможно (макар и скоро да се опрости за някои определени категории при определено заплащане, но това няма да е приложимо в случая).
В сравнение с тази грозотия Гранд Каньон изглежда възможен за реализиране
  • Like
Reactions: ВОДА
Преди 5 минути минах покрай прозореца на офиса им и огромния макет, който е изложен там е почти идентичен с рендера на предната страница. Малко цветовете се разминават и на покрива на кръглата сграда, до тази със зелените покриви има бая голяма табела Swissotel.
1541 - 1560 of 4304 Posts