SkyscraperCity Forum banner
3081 - 3100 of 10489 Posts

·
Registered
Joined
·
8,148 Posts
Изобщо, дечният недоволен ще си остане недоволен и винаги ще си намери за какво да мрънка.
И ще донесе от девет планини зад десетата от пиле мляко само и само да се почувства прав.
По стечение на обстоятелствата, футболни агитки се събират по почти всички градинки в центъра. Прекарват там известно време и след това отиват на мач.
По стечение на обстоятелствата, на агитките много не им пука дали г виждат гражданите, и трошат и по оживените булеварди.
По стечение на обстоятелствата, повечето наркомани висят по кварталите, не по големите паркове.
По стечение на обстоятелствата, на повечето улички в центъра и малките градинки там лампите бяха ИЗПОЧУПЕНИ, въпреки че от четири страни са обградени с кооперации и че хората в тези кооперации се познават.
По стечение на обстоятелствата в големия парк хулиганите са по-безконтролни, но пък в населените квартали са повече.
По стечение на обстоятелствата съм виждал как хората си затварят прозорците, за да не чуват как се троши по улицата.
По стечение на обстоятелствата нищо от това, което написах, няма да въздейства на Хлопи, защото е важно да се спори...
Зле насочена енергия, ама няма аз да му оправям кармата.


П.П. Евала, не евала - точно на Седмочисленици, срещу МВР. На стълбите на църквата отзад. Съжалявам, не съм ги снимал и не съм им взимал автограф... А сигурно ще ми кажеш, че и наркомани няма около Графа.
 

·
Registered
Joined
·
2,967 Posts
Пълни глупости! Значи келешчетата, които чупят пейки, лампи и оградки по зелените площи са на по 14-15 и са смели само като са скрити в тълпа от около 500 човека. Тогава почват зулумите. Само че тълпа от 500 човека в квартална градинка ще се събере, точно когато и 5-6 от тия келемета решат да чупят сами пред някой блок поставяйки се пред голяма вероятност от арест или конфронтация с местните - сиреч никога! Защо ли именно около Борисовата са съсредоточени полицейските сили, а не около Мадарската, а, а? Сега какво - ще се изкараш и ултрас, за да ми покажеш как ги разбираш нещата? Не се напъвай, това е последният ми отговор засега, професоре... наесен пак ще броим... лампите.
 

·
Registered
Joined
·
949 Posts
Вчера минах през не отдавна ремонтираната градинка на пл. Журналист.
Така миришеше на ракия, че все едно бях във Винпром. Млада двойка се опитваше да се наслаждава на книгите си под слънчевите лъчи, докато почти всичко останало в градинката бяха местни клошари и несретници, които оживено спореха и пиеха и ... миришеха.
Това около 16ч следобед уикенд.
 

·
Registered
Joined
·
8,148 Posts
Дайте да направим една подписка, да дарим някоя стотинка за фенер в градинката на Хлопи, че да не му се свиди толкова как някъде другаде са осветили по-рано.
 

·
Registered
Joined
·
1,930 Posts
Големи паркове като Борисова градина не е особено ефективно да се осветяват изцяло. Напълно достатъчно е да се осветят само основните алеи и тези, които водят от входовете на парка към централните алеи. Контингента на парка след мръкване е компании с двулитрови бири и чаши пълни с облаци или транзитно преминаващи хора. Недоумявал съм как, полицията разрешаваше провеждането на късни мачове при особено при събирането на големи рискови групи. Сега вече е доста по различно и това е една стъпка към подобряването на градската среда. Факт е че Борисовата градина има съвсем друга визия и въпреки всичките си язви напредъка е очевиден. Когато обществото вижда повече красиви неща, ще изисква от местната власт да подобрява нещата, съответно и контрола. Ще е по - нетърпимо към аутсайдерите, които рушат общественото имущество и така нещата ще се подобряват.
 

·
Banned
Joined
·
1,240 Posts
Осветлението в парковете пречи на птиците и други животни. И ефектът му за сигурността е нищожен, защото и на осветено място можеш да бъдеш пречукан също толкова бързо както и на неосветено. В Берлин се осветяват само основни алеи, големи зони се оставят не осветени и даже само с насипни настилки. Максимално близо до природата.
 

·
Registered
Joined
·
742 Posts
...., големи зони се оставят не осветени и даже само с насипни настилки. Максимално близо до природата.
Това го има на мнго места и в София. Дори и извън парковете. Но при нас мотото е: "максимално далеч от цивилизацията" :lol::nuts:
 

·
Registered
Joined
·
362 Posts
В кой град казваш?!
Покрай постовете на Лебеда чак ми става гузно, че живея в Берлин и го харесвам толкова, имам чувството, че всеки във форума го мрази със страст вече тоя град :lol:
 

·
Banned
Joined
·
1,240 Posts
Това го има на мнго места и в София. Дори и извън парковете. Но при нас мотото е: "максимално далеч от цивилизацията" :lol::nuts:
Ако се правят както едно време алеите на Витоша нямам против. Добре утъпкан чакъл с гранитни канавки - абсолютно достатъчно за повечето градски паркове. Тези клинкерчета в цвят охра и стил "Витошка боза" които плъзнаха по всички градинки в София им давам 4-5 години живот. Ако не и по-малко.
 

·
Registered
Joined
·
8,148 Posts
... виждал ли си на какво приличат тези алеи на Витоша в днешно време?
Сигурен съм, че не си, иначе нямаше да пропуснеш да го отбележиш.
 

·
Registered
Joined
·
121 Posts
Ботаническата градина към БАН над околовръстното. Отворена е за посетители, но е малко занемарена, няма пейки и т.н. и като цяло много малко хора ходят там.

 

·
Registered
Joined
·
602 Posts
^^
Често казано само един път съм стъпвал там и то беше организирано като дете от училище за съжаление гледам на Сателита, че са заграбили част от парка за "баровски" къщи, което е жалко. Слагам си го в списъка за посещение :)

Ето едно клипче от Панчарево, където въпреки трудностите се тренира и децата се развиват :)

 

·
Registered
Joined
·
3,698 Posts
Не вярвах, че толкова скоро ще видя Tesla Model S по софийските улици :)
За тези, които не знаят това е бъдещето на автомобилите и оценен като най-добрия автомобил (не просто електромобил) от много специализирани сайтове и издания.
С едно зареждане изминава 300 мили. Ускорява от 0 до 100 за 5.6 сек.

 

·
Registered
Joined
·
1,134 Posts
Не знам къде е сниман този, но в "Стрелбище" около бл. 103 и 88 напоследък почти всеки ден виждам един такъв. Извинявам се за офф-топика.
 

·
Registered
Joined
·
8,436 Posts
Discussion Starter · #3,097 ·
Всъщност, четири на брой са у нас. Има и един червен със софийска регистрация, един черен, който беше с транзитни номера и още един сив. Карах май точно до този сивичък. Шофьорът е някъде около 45-50 годишен - явно разбира от интересни коли.
 

·
Registered
Joined
·
2,053 Posts
Теслички има, да... поне 3-4 различни само в София и аз съм виждал.

@chevyvolt - като чета хвалебствията ти за модела, се чудя дали не си объркал името/аватара :D
 
3081 - 3100 of 10489 Posts
Top